”Hanki puhujan virka, BJP unohtaa lupaukset hallituksen muodostamisen jälkeen”: Shiv Senan (UBT) johtaja Aditya Thackeray varoittaa NDA-liittolaisia

'Get Speaker post, BJP forgets promises after forming govt': Shiv Sena (UBT) leader Aditya Thackeray warns NDA allies

Tunteja sen jälkeen, kun Bharatiya Janata -puolueen (BJP) johtajat ja liittoutuman kumppanit hyväksyivät perjantaina yksimielisesti Narendra Modin National Democratic Alliancen (NDA) johtajaksi, Shiv Senan (UBT) johtaja Aaditya Thackeray ehdotti, että Telugu Desam Party (TDP) ja Janata Dal Unitedin (JDU) pitäisi vaatia Lok Sabhan puhemiehen aseman turvaamista.

Thackeray väitti sahramijuhlissa, että kun BJP muodostaa hallituksen, sillä on taipumus murtaa liittolaisensa. ”Nöyrä ehdotus BJP:n mahdollisille liittolaisille äskettäin muistetussa NDA:ssa. Hanki puhujan virka”, hän sanoi viestissä X.

Thackeray viittasi myös epäsuorasti Shiv Senan ja Nationalist Congress Partyn (NCP) välisiin eroihin.

”Kokettuaan BJP:n taktiikan, he rikkovat lupauksensa ja yrittävät rikkoa myös teidän puolueenne heti, kun he muodostavat hallituksen kanssanne. Olette kaikki kokeneet sen aiemmin”, hän sanoi ja merkitsi TDP:n ja JDU:n tilit X:ään.

Aiemmin päivällä BJP:n johtama NDA piti äskettäin valittujen kansanedustajiensa kokouksen eduskunnan keskussalissa valitakseen Narendra Modin johtajakseen ennen sunnuntain valanottotilaisuutta.

NDA:n parlamentaarisen puolueen kokouksessa Delhissä BJP:n liittolaiset, mukaan lukien JD(S)-johtaja HD Kumaraswamy, Shiv Senan johtaja Eknath Shinde, NCP:n johtaja Ajit Pawar ja HAM(S)-johtaja Jitan Ram Manjhi, tukivat BJP:n johtajan Rajnath Singhin ehdotusta valita Modi. NDA-blokin johtajana.

”Alueellisten pyrkimysten ja kansallisten etujen tasapainottamisen on tapahduttava rinnakkain ja samalla on varmistettava kokonaisvaltainen kehitys kaikille yhteiskunnan kerroksille”, sanoi TDP:n johtaja N Chandrababu Naidu.

Biharin pääministeri Nitish Kumar ilmaisi luottamuksensa Modin johtoon ja totesi: ”Olemme varmoja, että Modi kehittää Intiaa suurella tavalla ja tuemme häntä koko sydämestämme joka päivä.”

BJP:n jäädessä alle hallituksen muodostamiseen tarvittavan enemmistön, TDP:n ja JD(U):n tuesta on tullut ratkaiseva Narendra Modin kolmannelle pääministerikaudelle. NDA:lla on 293 paikkaa, ja BJP:llä on 240 paikkaa. JD(U):lla on 12 kansanedustajaa, mikä tekee siitä toiseksi suurimman BJP-liittolaisen TDP:n jälkeen, jolla on 16 kansanedustajaa.

Samankaltaiset artikkelit