Panchkulan kiinteistömarkkinat kohoavat kiinteistöjen hintojen huomattavan nousun myötä

Panchkula realty market booms with remarkable increase in property prices

Aikanaan viehättävä kaupunki, joka tunnetaan rauhallisesta viehätysvoimastaan, Panchkula on todistamassa merkittävää muutosta kiinteistömaailmassaan. Asuntojen hinnat tällä rauhallisella alueella nousevat jyrkästi, kun asunnonostajat kerääntyvät omaksumaan Panchkulan tarjoaman kauneuden ja rauhallisuuden. Monet kehittäjät, mukaan lukien DLF ja Motia Group, muutamia mainitakseni, ovat nähneet projektiensa hintojen huomattavan nousun.

DLF, yksi Intian johtavista ja listatuista kiinteistökehittäjistä, tuli Panchkulan markkinoille vuonna 2010 luksusasuntoprojektilla The Valley. 175 hehtaarin laajuinen hanke sijaitsee Zirakpur-Panchkula-Kalka-moottoritiellä, ja siellä asuu noin 1 400 perhettä. Alan lähteiden mukaan hanke käynnistettiin alun perin hintaan 2 000 rupiaa neliöjalkaa kohti, ja nyt se on noussut huikeaan 8 000 ruplaan neliöjalkaa kohti, mikä osoittaa tämän rauhallisen kaupungin valtavan kasvupotentiaalin.

The Valleyn menestyksen tukemana DLF päätti hyödyntää kasvavaa kysyntää ja käynnisti uuden The Valley Gardens -projektin elokuussa 2022 Panchkulassa. Yli 34 hehtaarin alueella lanseerattiin vain 424 ylellisen itsenäisen kerroksen rajoitettu kokoelma, jota täydentää The Valleyn ekosysteemi. Myös The Valley Gardensin kiinteistöjen hinnat nousivat merkittävästi, ja ne nousivat lyhyessä ajassa 9 000 rupiaan neliöjalkaa kohti. DLF:n vuositulosten mukaan yritys myi tässä projektissa itsenäisiä lattioita 1 150 miljoonalla rupialla 22-23 tilikaudella.

Lue myös: 10 syytä, miksi asunnon ostaminen on parempi kuin vuokraaminen

Toinen johtava toimija Trident Realty käynnisti kyläprojektinsa, Trident Hill, Panchkulassa marraskuussa 2022. Shivaliksen juurella sijaitseva Trident Hills on urbaani elintila, joka tarjoaa rehevän, vihreän maiseman koskemattomassa ympäristössä. Tässä kokonaisvaltaista asumista tarjoavassa ympäristöystävällisessä premium-asuinrakennuksessa on useita huippumoderneja ominaisuuksia ja mukavuuksia, jotka sopivat asiantuntijoiden elämäntyyliin.

SK Narvar, ryhmän puheenjohtaja, Trident Realty, sanoo: ”Panchkula Tricityn alueella on herättänyt monien asunnonostajien kiinnostuksen vankan infrastruktuurinsa, saumattomien yhteyksiensä ja luonnonympäristönsä ansiosta. Tier-2-markkinoista Panchkula on nopeasti nousemassa asunnonostajien suosimaksi kiinteistökohdeksi, mikä edistää kaupungin asuntomarkkinoiden tervettä kasvua. Kaupunki vastaa nykyaikaisten asunnonostajien vaatimuksiin keskisegmentissä, premium- ja luksusasunnoissa.

”Panchkulan kiinteistömarkkinoilla on valtava potentiaali asunnon ostajille ja sijoittajille. Se resonoi uuden aikakauden modernien asunnonostajien mieltymysten kanssa, jotka etsivät luksusta rauhallisessa ympäristössä. Ottaen huomioon asunnonostajien kasvavan kiinnostuksen ja terveen kysynnän, Panchkulan asuntomarkkinat ovat todistamassa hintojen nousun nousua ja jatkavat todennäköisesti jatkuvaa kasvuvauhtia, hän lisää.

Pääoman arvonnousu johtuu myös Panchkulassa ja sen ympäristössä toteutetuista infrastruktuurikehityksistä. Kaupunki on ottanut merkittäviä harppauksia infrastruktuurin kehittämisessä keskittyen yhteyksiin, koulutukseen, terveydenhuoltoon, kauppakeskuksiin, virkistykseen ja palveluihin. Tämä kehitys on parantanut Panchkulan asukkaiden elämänlaatua ja asettanut kaupungin houkuttelevaksi kohteeksi sekä asukkaille että sijoittajille.

”Panchkulan kiinteistömarkkinat ovat tällä hetkellä huimassa nousussa, mikä kuvastaa tämän rauhallisen kaupungin kasvavaa viehätystä. Kiinteistöjen jyrkästi nousevat hinnat ja kehittäjien havaitsema merkittävä arvostus ovat osoitus Panchkulan syntymisestä rauhallisena turvasatamana, johon asunnonostajat syleilevät kauneutta ja rauhaa etsiessään. Lisäksi meneillään olevat infrastruktuurin parannukset ovat parantaneet merkittävästi Panchkulan elämänlaatua ja vahvistaneet sen asemaa houkuttelevana kohteena sekä asukkaille että sijoittajille. Panchkulan kehitys rauhallisesta kaupungista kukoistavaksi keskukseksi lupaa harmonisen fuusion luonnon ja modernin asumisen, mikä varmistaa vauraan tulevaisuuden sen kiinteistömarkkinoille”, sanoo Shashank Vashishtha, eXp Realty Indian toiminnanjohtaja.

Asunnonostajien mieltymysten muutos kohti rauhallisia, vihreitä ja vähemmän tiheitä alueita muokkaa kiinteistömaisemaa Panchkulan lisäksi myös muualla maassa. Kun yhä useammat ihmiset etsivät hiljaisempaa ja terveellisempää elämäntapaa, kehittäjät vastasivat kysyntään luomalla kestäviä, vihreitä yhteisöjä, jotka tarjosivat hengähdystauon suurkaupunkien kaaoksesta. Tämä suuntaus ei ollut ohimenevä muoti, vaan pikemminkin muutos, joka oli tullut jäädäkseen, mullistaen ihmisten näkemyksen kodista.

Panchkula on kehittynyt rauhallisesta kaupungista kukoistavaksi kiinteistökeskukseksi, ja kiinteistöjen hinnat ovat nousseet merkittävästi. Kysynnän jatkaessa nousuaan Panchkulan kiinteistömarkkinoiden tulevaisuus näyttää valoisalta ja lupaa asukkailleen harmonisen sekoituksen luontoa ja modernia asumista.