Ukraina epäilee lainsäätäjää ensimmäisestä kryptovaluuttalahjuksesta – Digital Transformation News

Ukraine has stepped up efforts to stamp out corruption as it pursues membership of the European Union

Ukrainan tutkijat epäilevät lainsäätäjän yrittäneen lahjoa hallituksen jälleenrakennusviraston päällikköä maan ensimmäisellä dokumentoidulla kryptovaluutan takaiskulla, viranomaiset sanoivat tiistaina.

Ukrainan kansallinen korruptionvastainen toimisto (NABU) sanoi, että lainsäätäjän, parlamentin korruptionvastaisen komitean jäsenen, uskotaan tarjonneen 50 000 dollaria bitcoinia vastineeksi valtion varoista hänen valvonnassaan olevan infrastruktuurin rakentamiseen.

Virasto ei nimennyt virkamiestä, jolle syyttäjät antoivat virallisen epäilyilmoituksen.

Ukrainan valtion kunnostus- ja infrastruktuurikehitysviraston johtaja ilmoitti lahjuksesta viranomaisille saatuaan ensimmäisen 10 000 dollarin erän, NABU sanoi. ”Tämä on ensimmäinen laiton etu kryptovaluutoissa (Ukrainan) korruption vastaisten instituutioiden historiassa, joka on dokumentoitu”, virasto sanoi lausunnossaan.

Ukraina on tehostanut ponnistelujaan korruption kitkemiseksi pyrkiessään Euroopan unionin jäsenyyteen, mikä on tehnyt siirteen torjunnasta keskeisen ehdon neuvottelujen aloittamiselle. Haastattelussa Reutersille aiemmin tänä vuonna NABUn päällikkö Semen Kryvonos sanoi, että hänen virastonsa asettaisi etusijalle sodanaikaisten rikosten torjunnan strategisilla aloilla, kuten puolustus ja jälleenrakennus. Tiistaina tutkijat ilmoittivat epäilivänsä kahta korkea-arvoista kyberturvallisuusviranomaista kavalluksesta.

Osavaltion jälleenrakennusvirasto sanoi Facebookissa antamassaan lausunnossa, että siirteiden nollatoleranssi on sen työn ”avainperiaate”. ”Yhteistyömme lainvalvonta- ja korruptiontorjuntavirastojen kanssa oli ja tulee olemaan järjestelmällistä”, se sanoi.

Samankaltaiset artikkelit