Hallitus kiinnittää huomiota RBI:hen ja ryhtyy kuriin ruoan hintoja – Commodities News

onion, exports, onion exports ban, top news, latest news, business news, price of onion, onion news,

Elintarvikkeiden vähittäishintojen hillitsemiseksi hallitus on ilmoittanut lukuisista toimenpiteistä, mukaan lukien sipulin viennin kieltäminen nykyisen verotuksen loppuun asti, keltaherneiden tulliton tuonti, lisärajoitukset vehnän varastointiin ja viljan lisämäärien myöntäminen avomarkkinamyynti puskurista suurille ostajille.

Siirto ajoitettiin osuvasti, sillä Intian keskuspankki totesi perjantaina viimeisimmässä kahden kuukauden välein julkaisemassaan rahapolitiikan katsauksessa, että ”epävarmuus elintarvikkeiden hinnoissa ja epäsuotuisat perusvaikutukset” johtavat todennäköisesti kokonaisinflaation kiihtymiseen Marraskuu joulukuu.

”Korkeat elintarvikkeiden hintaindikaattorit viittaavat keskeisten vihannesten hintojen nousuun, mikä voi nostaa kuluttajahintaindeksin inflaatiota lyhyellä aikavälillä”, kuvernööri Shaktikanta Das sanoi.

Elintarvikkeiden vähittäiskaupan inflaatio oli lokakuussa 6,61 %, vaikka se jäähtyi kuluvan tilikauden toisen neljänneksen tomaattien hintapiikin aiheuttamista huipuista.

Sipulin vientikielto seuraa perusvihanneksen vähittäismyyntihinnan kaksinkertaistumista perjantaina 60 ruplaan/kg kolmen kuukauden takaisesta 30 ruplaa/kg.

Sipulin hintapiikki johtuu kharifin saapumisesta markkinoille.

Lokakuussa viennin hillitsemiseksi ja kotimaisten toimitusten parantamiseksi hallitus oli asettanut sipulille vähimmäisvientihinnaksi 800 dollaria/tonni, mikä tarkoittaa 67 rupiaa/kg. ”EP:n asettamisesta huolimatta noin 0,1 miljoonaa tonnia (MT) keittiötalleja vietiin joka kuukausi”, virkamies kertoi FE:lle.

Hallitus asetti elokuussa sipulille 40 prosentin vientitullin.

Hallitus ilmoitti, että tukkukauppiaiden, vähittäiskauppiaiden ja jalostajien varastorajoituksia alennettiin välittömästi. ”Tämä on tehty keinotekoisen niukkuuden estämiseksi ja hamstraamisen hillitsemiseksi”, elintarvikesihteeri Sanjeev Chopra sanoi.

Se salli myös keltaisten herneiden tullittoman tuonnin ensi vuoden maaliskuun 31. päivään asti palkokasvien hintojen viilentämiseksi.

Ulkomaankaupan pääosaston ilmoituksen mukaan sipulien vienti sallitaan sen jälkeen, kun valtio on myöntänyt kuljetuksille luvan maiden pyynnön jälkeen. Lisäksi sipuli voidaan tällä hetkellä viedä maasta edellyttäen, että avainvihanneksen lastaus laivaan on aloitettu, lähetys on luovutettu tullille ja lähetyslasku on täytetty.

Vähittäiskaupan sipulin inflaatio nousi 42,08 prosenttia vuodentakaisesta lokakuussa, kun vähittäismyyntihinnat useissa kaupungeissa nousivat viime kuussa 90 rupiaa/kg johtuen kharif-satojen saapumisen viivästymisestä ja tuotannon laskusta Maharashtrassa ja Karnatakassa.

Nykyisen verotuksen huhti-syyskuun aikana Intia on vienyt 1,31 miljoonaa tonnia (MT) sipulia pääasiassa Bangladeshiin, Malesiaan, Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin, Sri Lankaan ja Nepaliin.

Intia vei ennätykselliset 2,5 tonnia sipulia vuosina 2022–2023, mikä on 65 % enemmän kuin edellisessä verotuksessa.

NCCF ja Nafed myyvät tällä hetkellä sipulia puskurivarastosta voimakkaasti tuettuun hintaan 25 rupiaa/kg kuluttajille eri kaupungeissa.

Vehnän saatavuuden parantamiseksi avoimilla markkinoilla elintarvikeministeriö on päättänyt tarjota 0,4 MT viljaa viikoittain FCI:n varastosta avoimen markkinamyyntijärjestelmän (OMSS) puitteissa nykyisen 0,3 MT:n sijaan massaostajalle 20. joulukuuta alkaen.

Hallitus ilmoitti myös 2,5 MT:n lisämäärärahasta, joka myydään OMSS:n puitteissa massaostajille viikoittaisessa sähköisessä huutokaupassa tammi-maaliskuussa 2024 nykyisen verotuksen jo hyväksytyn 10,15 MT:n lisäksi. Kesäkuusta lähtien Intian elintarvikeyhtiö (FCI) on myynyt 4,46 tonnia vehnää varastostaan ​​nykyisessä verotuksessa viikoittaisissa sähköisissä huutokaupoissa.

Yritys myi keskiviikkona 0,28 MT keskihintaan 2 301 rupiaa/viljelmä markkinointikauden 2024–2025 (huhti-kesäkuu) vähimmäistukihintaan nähden 2 275 rupiaa/viljelmä.

Tällä hetkellä vehnävarasto FCI:n kanssa on 18,98 MT verrattuna puskuriin 13,8 MT 1. tammikuuta.

Joulukuussa 2019 hallitus oli asettanut vähimmäistuontihinnaksi 200 rupiaa/kg kaikille hernelajikkeille – keltaisille, vihreille, dunille ja kaspa-herneille ja asettanut 0,15 MT:n vuosikiintiön halvemman tuonnin hillitsemiseksi sekä kotimaan hintojen ja kiinteiden nostamiseksi.

Intia tuo keltaisia ​​herneitä pääasiassa Kanadasta, Venäjältä ja Ukrainasta.

Samankaltaiset artikkelit