SEBI ottaa käyttöön ASBA:n kaltaisen järjestelyn jälkimarkkinakaupankäyntiin tammi-helmikuussa – Market News

SEBI, ASBA, latest news, top news, business news, latest news,

Suojatakseen sijoittajien rahoja väärinkäytöltä ASBA:n kaltainen järjestely jälkimarkkinoilla on käytettävissä tammi-helmikuussa, Sebin johtaja Madhabi Puri Buch sanoi perjantaina.

Tämä sovellus, jota tukee Blocked Amount (ASBA) -tyyppinen järjestely, joka on jo saatavilla ensimarkkinoilla, varmistaa, että sijoittajan rahasto siirtyy vasta, kun allokaatio on suoritettu.

Nyt laitos on käytettävissä jälkimarkkinoilla tammi-helmikuussa, Sebin puheenjohtaja sanoi CII Global Economic Policy Forumissa täällä. Siirto voisi myös auttaa sijoittajia säästämään jopa 3 500 miljoonaa rupiaa vuodessa, hän lisäsi.

Kehyksen mukaan varat jäävät asiakkaan tilille, mutta ne suljetaan Clearing Corporationin (CC) hyväksi, kunnes lohkovaltuutus umpeutuu tai kunnes CC vapauttaa lohkon tai veloittaa lohkon tilinpäätöksestä johtuvia velvoitteita vastaan. asiakkaan kaupankäyntitoiminta sen mukaan, kumpi tapahtuu ensin.

Lisäksi varojen ja arvopapereiden selvityksen suorittaa CC ilman, että jäsenen tarvitsee käsitellä asiakkaan varoja ja arvopapereita. Sebin päällikkö lisäsi, että sääntelijä on valmis ottamaan kaupan saman päivän selvityksen käyttöön pörssissä maaliskuuhun 2024 mennessä.

”Olemme valmiita ottamaan käyttöön T+0 (T plus nolla) selvityskaupan nykyisen verotuksen loppuun mennessä”, Buch sanoi. Sebi, joka on jo lyhentänyt selvitysajat niinkin lyhyeksi kuin yksi päivä kaupan jälkeen, pyrkii nyt lyhentämään samaa edelleen.

Aiemmin tänä vuonna maan osakemarkkinat siirtyivät T+2:sta T+1-selvitykseen, jolloin kaupat selvitettiin seuraavana arkipäivänä.

Samankaltaiset artikkelit