SEBI pyytää MCX:ää keskeyttämään uuden alustan käynnistämisen

MCX Shares Slips 9% Today:

Intian Multi Commodity Exchange (MCX) kertoi perjantaina, että maan markkinoiden sääntelyviranomainen on pyytänyt yritystä keskeyttämään uuden hyödykejohdannaisalustan ehdotetun käyttöönoton ensi viikolle, jolloin osakkeet romahtavat. MCX:n osakkeet laskivat 8,7 % alkuvaiheessa, mikä on suurin päivänsisäinen prosenttiosuus sitten kesäkuun 30. päivän, ja viimeksi 6 % 1 927 rupiaan osakkeelta.

MCX oli aiemmin tällä viikolla sanonut, että sen hyödykejohdannaisten alusta käynnistyy 3. lokakuuta useiden viiveiden jälkeen. Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta (SEBI) keskustelee alustasta piakkoin pidettävässä teknisen neuvoa-antavan komitean kokouksessa, MCX sanoi lausunnossaan.

SEBI puuttui asiaan sen jälkeen, kun sijoittajaryhmä Chennai Financial Markets and Accountability (CFMA) pyysi sitä varmistamaan, että MCX oli tarvinnut teknistä tukea, ja yleisen edun mukainen riita nostettiin Madrasin korkeimpaan oikeuteen joulukuussa 2022. Sääntelyviranomainen oli ilmoittanut MCX:lle, että CFMA on toimittanut 27. syyskuuta päivätty kirje uudesta alustasta ja koska se sisältää ”teknisiä kysymyksiä”, se keskustelee niistä kokouksessaan, MCX:n vaihtohakemuksessa sanottiin.

”Toistaiseksi MCX on suorittanut vain valetestausta uudelle alustalle, ei lain edellyttämää rinnakkaistestausta, minkä vuoksi olemme ilmoittaneet sääntelijälle kirjallisen vetoomuksen vireillä olevasta Madrasin korkeimmasta oikeudesta”, CFMA:n presidentti Manoj Sheth sanoi Reutersille. Pörssi jatkaa valetestien tekemistä alustalla, kunnes se saa lisäohjeita SEBI:ltä, se lisäsi. MCX:n osakkeet ovat tänä vuonna edelleen noin 27 % nousussa perjantain laskusta huolimatta.

Samankaltaiset artikkelit