Laajentuvien marginaalien haasteiden keskellä IT-alan edustajat palkkaavat uusia talousjohtajia

WORK PTI

Aikana, jolloin IT-yritykset kamppailevat liikevoittomarginaaliensa kanssa ja puuhailevat tulonohjaustaan, seitsemän uutta talousjohtajaa (CFO) on ottanut eri IT-yritysten johtoon kuluvana kalenterivuonna.

Wipron Jatin Dalal, joka siirtyy Cognizantin talousjohtajaksi, on tuore esimerkki veteraanista, joka lähtee IT-jättiläisestä liittyäkseen suurempaan kilpailijaan. Vain kaksi kuukautta sitten Cognizantin talousjohtaja Jan Siegmund ilmoitti vetäytyvänsä yrityksestä. Wipro joutui lopulta valitsemaan toisen veteraani Aparna Iyerin uudeksi talousjohtajaksi.

CK Birla Groupin IT-yritys Birlasoft nimitti tämän vuoden huhtikuussa Kamini Shahin yhtiön talousjohtajaksi. Shah oli Americas Onen talousjohtaja Wiprossa.

Samoin Americas Twon entinen talousjohtaja Wipro, Nithin V Jaganmohan erosi yrityksestä liittyäkseen Xoriantin talousjohtajaksi. Prabhakar Atla nimitettiin Cyientin uudeksi talousjohtajaksi tänä vuonna.

Quick Heal Technologies ilmoitti huhtikuussa, että Navin Sharma erosi talousjohtajansa tehtävästä. Hänen seuraajakseen tuli Ankit Maheshwari. Helmikuussa Devesh Dhar Dwivedi liittyi CMS IT:n talousjohtajaksi 3.2.2023 alkaen, mikä lisäsi tiimin ylimmän johdon vahvuutta.

Pareekh Jain, Pareekh Consultingin perustaja, sanoi: ”Tämä on vuosi, jolloin näemme enemmän suuria kustannusten take out -sopimuksia IT-yrityksille. Talousjohtajat ovat osa näitä sopimusneuvotteluja, koska ne vaikuttavat marginaaleihin. IT-yritykset tekevät myös yritysostoja ja keskisuuria yhtiöitä ja pienemmät yritykset näkevät sijoituksia PE-rahastoista. Talousjohtajat ovat ottaneet eturivin roolin yhdessä toimitusjohtajien kanssa.

TCS:n talousjohtaja Samir Seksaria sanoi tuoreessa tuloskyselyssä, että heille tyypillisen vuoden suurin vastatuuli on palkankorotukset. Hän selitti: ”Takaisin sitten yleensä marginaalit loppuvuoden ajan. Nykyisillä makroepävarmuuksilla olisi vaikea arvioida, kuinka tarkalleen marginaalin elpyminen tapahtuu neljännesvuosittain.”

Kuten Seksaria, myös muut suurten IT-yritysten talousjohtajat ovat puhuneet marginaalien laajentamisen haasteesta. Analyytikot uskovat myös, että useimmat näistä IT-yrityksistä ovat nähneet tänä vuonna uusia toimitusjohtajia, mikä tekee tilaa uusille talousjohtajille, jotka ovat linjassa heidän visioillaan.

Samankaltaiset artikkelit