Paytm vahvistaa PPBL:n pankkiosaston johtajan Manju Agarwalin eroavan – Banking & Finance News

Paytm, Paytm Payments Bank Limited, resignation, Manju Agarwal, RBI, Group Advisory Committee, compliance concerns

Paytm vahvisti maanantaina tiedotusvälineet ja ilmoitti, että Paytm Payments Bank Limitedin (PPBL) riippumaton johtaja Manju Agarwal on eronnut tehtävästään. Sääntelyilmoituksessa Paytm sanoi: ”Täten väitämme, että osakkuusyhtiömme, Paytm Payments Bank Limited (PPBL), on ilmoittanut meille, että Manju Agarwal, riippumaton johtaja, erosi PPBL:n hallituksesta 1. helmikuuta 2024 henkilökohtaisten syiden vuoksi. sitoumukset, jotka PPBL:n hallitus totesi 6.2.2024. Manju Agarwal on entinen SBI:n varatoimitusjohtaja ja ollut osa PPBL:n johtokuntaa toukokuusta 2021 lähtien.

Paytm totesi edelleen: ”Täten väitämme, että PPBL on osakkuusyksikkömme, eikä tätä tapahtumaa pidetä yrityksen kannalta olennaisena eikä se vaikuta yrityksen toimintaan/liiketoimintaan SEBI:n säännön 30 määräysten mukaisesti.”

Aiemmin perjantaina Paytmin emoyhtiö One97 Communications ilmoitti perustavansa konsernin neuvoa-antavan komitean, joka käsittelee sääntelyyn ja vaatimustenmukaisuuteen liittyviä huolenaiheita. Lausunnossaan Paytm oli sanonut, että neuvoa-antavaa ryhmää johtaa entinen SEBI-pomo Meleveetil Damodaran. Hän ”tekee tiivistä yhteistyötä hallituksen kanssa”, fintech-majuri totesi lausunnossaan.

Intian keskuspankki (RBI) asetti 31. tammikuuta merkittäviä liiketoimintarajoituksia Paytm Payments Bankille, mukaan lukien uusien talletusten ja luottotapahtumien vastaanottokiellon 29. helmikuuta jälkeen. Se havaitsi KYC:ssä suuria sääntöjenvastaisuuksia, jotka paljastivat asiakkaat, tallettajat, ja lompakkopidikkeet vakaviin riskeihin. Tutkimuksessaan RBI havaitsi, että tuhansissa tapauksissa sama PAN oli yhdistetty yli 100 asiakkaaseen ja joissakin tapauksissa yli 1 000 asiakkaaseen. Se löysi myös epätavallisen paljon lepotilassa olevia tilejä, joita olisi voitu käyttää muulitileinä.

Samankaltaiset artikkelit