Valtiovarainministeri Sitharaman kehuu RBI:n talouden hallintaa haasteiden keskellä – Pankki- ja rahoitusuutiset

Sitharaman on RBI

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman kiitti Intian keskuspankin (RBI) näppärää taloudenhoitoa globaalien haasteiden keskellä ja keskuspankin ammattimaista hoitoa. Hän korosti sen keskeistä roolia Intian vastustuskyvyn vahvistamisessa ulkoista epätasapainoa ja epävarmuutta vastaan. Valtiovarainministeri RBI:n 90-vuotisjuhlapuheessaan ylisti sen ponnisteluja pankkien tasehaasteiden parantamiseksi.

Sitharaman korosti RBI:n ammattitaitoa inflaation hallinnassa ja totesi sen onnistuneen vakauttaa valtionlainojen (G-sec) tuotot rahapolitiikan kiristyspaineista huolimatta. Hän korosti, että tällä vakaudella on suuri merkitys talouden hyvinvoinnille.

Menneisyyttä pohtiessaan Sitharaman muisteli Intian pankkitoimintaa vuosikymmen sitten, ja taseongelmat olivat pilalla. Nykyään hän väitti, että kansakunnalla on ”taseetu” hallituksen ja RBI:n yhteistyön seurauksena. Hän ylisti RBI:tä ”pankkien todellisena sääntelijänä” korostaen sen tehokasta toimintojen suorittamista, kuten omaisuuden laadunhallintaa ja nopeita korjaavia toimia.

Samankaltaiset artikkelit