RBI sulkee Paytm Payments Bankin suuret liiketoiminnat – Banking & Finance News

RBI, Paytm Payments Bank, credit transactions, top news, latest news, business news,

Toimenpide, jota pidetään Paytm Payments Bankin (PPBL) toimintojen sulkemisena kaikissa käytännön syissä, Reserve Bank of India (RBI) kielsi keskiviikkona sitä vastaanottamasta talletuksia tai suorittamasta luottotapahtumia helmikuun 29. päivän jälkeen.

”Mitään muita talletuksia tai luottotapahtumia tai lisäyksiä ei sallita millään asiakastilillä, ennakkoon maksetuissa instrumenteissa, lompakoissa, FASTageissa, NCMC-korteissa jne. 29. helmikuuta 2024 jälkeen, lukuun ottamatta korkoja, käteispalautuksia tai hyvityksiä, jotka voidaan hyvittää milloin tahansa. ”, sanoi RBI:n ilmoitus.

Maaliskuun 11. päivänä se oli määrännyt PPBL:n lopettamaan uusien asiakkaiden ottaminen käyttöön välittömästi. RBI:n ilmoituksessa selitettiin viimeisimmän liikkeen perustelut, että kattava järjestelmätarkastusraportti ja ulkoisten tarkastajien myöhemmät vaatimustenmukaisuuden validointiraportit paljastivat jatkuvia vaatimustenvastaisuuksia ja jatkuvia olennaisia ​​valvontaongelmia pankissa, mikä oikeuttaa lisätoimiin.

Vuoden 1949 pankkiasetuslain 35A pykälän mukaisessa ilmoituksessa lisättiin, että maksupankin asiakkaat voivat nostaa tai käyttää tiliensä saldoja, kuten säästötilit, käyttötilit, ennakkomaksuvälineet, FASTagit, kansalliset yhteiset liikkuvuuskortit käytettävissä olevaan saldoon asti. , ilman rajoituksia.

Kaikki muut pankkipalvelut, mukaan lukien yhtenäinen maksurajapinta tai Bharat Bill Payment Operating Unit -yksikkö, tulee Payments Payments Bankin tarjota helmikuun 29. päivän jälkeen.

Lisäksi siinä määrättiin myös, että One97 Communications and Paytm Payments Services -palveluiden solmutilit on lopetettava aikaisintaan. One97 Communications omistaa Paytm-brändin.

Myös kaikki 29. helmikuuta tai sitä ennen aloitettuja tapahtumia koskevien putkitapahtumien ja solmutilien selvitys on saatettava päätökseen 15. maaliskuuta 2024 mennessä, eikä muita tapahtumia sallita sen jälkeen.

Toukokuussa 2022 analyytikoiden kanssa käydyssä tulosneuvottelussa Paytmin presidentti ja operatiivinen johtaja Bhavesh Gupta oli sanonut, että pankki pyrkii saattamaan kaikki RBI:n valtuuttamat prosessit käyttöön määräajassa. Mutta sen jälkeen Paytm ei ole paljastanut mitään aikajanaa siitä, milloin maksupankki jatkaa toimintaansa.

Viimeisimmän RBI-direktiivin myötä analyytikot kokevat, että Payments Bankin tulevaisuus on kyseenalainen. ”Yllä olevat ilmoitukset lopettavat Paytm Payments Bankin toiminnan käytännön syistä. Tämä on selkeä kielteinen kehitys ja lisää jo ennestään raskasta sääntelyn ylittämistä liiketoimintaan”, välitysyhtiö Bernstein Research sanoi keskiviikkona julkaistussa raportissa.

Välitys ei kuitenkaan näe merkittävää vaikutusta Paytmin UPI-maksuliiketoimintaan tai lainanjakeluliiketoimintaan. Maksujen käsittelymarginaaliin saattaa kuitenkin olla pieni vaikutus, koska jotkin korkeamman marginaalin tuotteet, kuten lompakot ja FASTag, ovat riippuvaisia ​​maksupankista.

Maksupankin rajoituksista huolimatta One97 Communicationsin osakkeet ovat nousseet 44 % maaliskuusta 2022 lähtien. Keskiviikkona se sulki marginaalisesti 0,013 %.

Samankaltaiset artikkelit