Rautatie- ja puolustusosakkeet: onko hyvä aika lyödä vetoa, katso mitä Jefferies ehdottaa – Market News

Railway and Defence stocks price today

Jefferies, johtava ulkomainen välitysyritys, ennakoi yritysten kulutuksen ja asuntosyklin jatkuvan noususuhdanteessa, mikä ennustaa viiden yli vuoden kasvukaaria. Nämä alat, jotka muodostavat 75 prosenttia kokonaisinvestoinneista (capex), nousevat tärkeimpiin tekijöiksi.

Jefferies ehdottaa, että mikä tahansa mahdollinen lasku capex-näytelmissä, johon vaikuttaa heikentynyt luottamus hallituksen johtamiin aloitteisiin, voisi olla strateginen ostomahdollisuus. Välitys määrittelee Larsen & Toubron (L&T), State Bank of Indian (SBI), Lodhan, Godrej Propertiesin, Ultratech Cementin, Thermaxin, Polycabin, KEI:n, Kajaria, JSW Energyn ja Coalin suosituimmiksi capex-kierroksiksi, mikä osoittaa positiivisia näkymiä sijoittajia Intian kehittyvässä pääomasijoitusympäristössä.

Raportissa ennakoidaan myös valtion investointibudjetin 7-8 prosentin kasvua tilivuodelle 2025 tulevassa välibudjetissa. Jefferies ehdottaa, että tämä suhteellisesti alhaisempi ennuste saattaa tuottaa markkinoille pettymyksen, mikä saattaa johtaa valtion pääomasijoitusohjelmaan liittyviin osakekorjauksiin.

Vastauksena näihin näkymiin Jefferies on sopeuttanut malliportfoliotaan alentamalla Larsen & Toubro Ltd:n painoa neutraaliksi ja siirtämällä sen Adani Portsille. Välitysyhtiö varoittaa, että rautatie- ja puolustuspääomaohjelmiin liittyvät osakkeet voivat kokea vaimeaa suorituskykyä.

Lisäksi Jefferies korostaa hallitukseen kohdistuvaa painetta kasvattaa hyvinvointimenoja julkisen talouden vakauttamisen aikana, mikä tarkoittaa lisätulojen tavoittelua. Välittömiä veronkorotuksia ei kuitenkaan odoteta tulevien vaalien vuoksi.

Jefferies spekuloi, että vaalien jälkeisiä toimenpiteitä, kuten korkeampaa pääomatuloveroa, voidaan toteuttaa vuoden aikana. Lisäksi välitys ennakoi investointien vähenemisen lisääntyvän vaalien jälkeen, mikä hyödyntää PSU-osakkeiden vahvaa kehitystä sellaisilla aloilla kuin rautatiet ja puolustus.

Näistä haasteista huolimatta Jefferies pysyy optimistisena investointien suhdannekierron suhteen ja korostaa, että 75 % talouden investoinneista tulee asumiseen ja yksityisiin yritystoimintoihin, joilla molemmilla on huomattavaa nousupotentiaalia lähivuosina.

Jefferies huomauttaa, että asuntojen nousukierto on tällä hetkellä kolmatta vuottaan ja ennustaa, että kasvua tulee vielä yli viisi vuotta. Yrityssegmentin osalta välitys huomauttaa, että kokonaiskapasiteetin käyttöaste on korkeimmillaan 12 vuoteen, ja mainitsee esimerkkejä kuten sementti- ja sähköteollisuus.

Vaikka valtion infra-investoinnit rauhoittuisivat vuonna 2024 budjettirajoitusten alaisena, Jefferies uskoo, että merkittävät asunto- ja yritysmenot nostavat investointien tasoa.

Samankaltaiset artikkelit