Indeksit putosivat 2 % viidessä päivässä – Market News

Share Market

Vertailuindeksit pidensivät tappionsa torstaina viidenteen istuntoon ja pyyhkivät pois kaikki tässä kuussa nähdyt voitot, kun varovaisuus on noussut keskipisteeseen ennen ensi viikolla järjestettävää D-päivää, jolloin meneillään olevien Lok Sabhan vaalien tulos on määrä päättää.

Sijoittajat seuraavat innokkaasti 1. kesäkuuta äänestyksen viimeisen vaiheen jälkeisiä irtautumiskyselyitä, jotka luovat tunnelmaa ensi viikolle. Ääntenlaskenta on suunniteltu 4.6.

Torstaina Sensex putosi 617,3 pistettä eli 0,8 % sulkeutuen 73 885,60 pisteeseen ja Nifty 50 putosi 216,05 pistettä eli 1 % 22 488,65 pisteeseen. Tämän myötä vertailuindeksit ovat pudonneet yli 2 % viimeisen viiden istunnon aikana. Samaan aikaan volatiliteettimittari India VIX päättyi torstaina 24,18:aan ja pysyi edelleen korkeimmillaan kahteen vuoteen.

Ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat (FII) pysyivät myyjinä, kun taas kotimaiset institutionaaliset sijoittajat (DII) tarjosivat tyynyä. Alustavien tietojen mukaan FII:t netto myivät osakkeita torstaina 3 050,15 ruplaa ja DII:t net ostivat osakkeita 3 432,92 ruplaa.

Torstain tappioiden jälkeen Sensex on pudonnut 0,8 % toukokuussa ja Nifty 50 0,5 % kuukaudessa. Asiantuntijat eivät odota suurta trendin kääntymistä perjantaina, koska varovaisuus säilyy todennäköisesti viimeisessä kaupankäyntisessiossa ennen irtautumiskyselyjä. Tämä tarkoittaisi, että toukokuu on vertailuindeksien ensimmäinen negatiivinen tuottokuukausi neljään kuukauteen.

Myös toukokuun kuukausittaisten johdannaissopimusten päättyminen lisäsi jonkin verran volatiliteettia torstaina. Kotak Securitiesin varatoimitusjohtaja ja osaketutkimuksen johtaja Shrikant Chouhan korosti, että Nifty 50 oli aloittanut toukokuun sarjan noin 22 500 pisteen tasolla ja on sulkeutunut lähes samoilla tasoilla huolimatta vaihtelevista liikkeistä koko kuun aikana.

”Kesäkuun kuukausisarjan osalta olemme sitä mieltä, että jos korjauksia tulee lisää, näillä markkinoilla pitäisi olla ostaja. Odotamme markkinoiden siirtyvän kohti 23 700/23 800 pisteen tasoa”, Chouhan sanoi.

Myös HDFC Securitiesin vähittäiskaupan tutkimuksen johtaja Deepak Jasani jakoi samanlaisen näkemyksen. ”Sijoittajien, jotka eivät ole ylisijoittaneet osakkeisiin, ei tarvitse tehdä mitään (joitakin tarkastuksia/tasapainotuksia lukuun ottamatta) salkkunsa kanssa, koska tämä myynti saattaa joskus myöhemmin tuntua pieneltä suuressa kuvassa”, hän sanoi.

Jasani sanoi, että kun odotettu puolue/liitto on vannonut valansa ja julkaisee sarjan politiikkaa koskevia ilmoituksia ensimmäisen 100 päivän aikana, sijoittajat voivat palata Intian markkinoille.

Markkinatoimijat seuraavat erityisesti parin viime kuukauden aikana markkinoilla myyneiden Teollisuussijoittajien reaktiota vaalitulokseen.

Chouhan sanoi, että jos vaalitulokset ovat odotusten mukaiset, markkinat varmasti juhlivat sitä. Vaikka markkinat odottavat nykyisen hallituksen palaavan valtaan kolmanneksi kaudeksi, sijoittajat seuraavat tarkasti hallituksen enemmistön vahvuutta, koska sitä pidetään yhtenä politiikan jatkuvuuden keskeisistä tekijöistä.

Samankaltaiset artikkelit