SIP antaa paremman tuoton kuin kertasumma rahastosijoituksissa?

SIPs give better returns than lump sum in mutual fund investments?

SIP vs. kertakorvausrahastosijoitukset: Tämä keskustelu on jatkunut vuosia siitä, kumpi on parempi: systemaattiset sijoitussuunnitelmat (SIP) vai kertasummasijoitukset, kun on kyse rahan sijoittamisesta sijoitusrahastojärjestelmiin. Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta, koska mikään konkreettinen suuntaus ei viittaa siihen, että toinen on parempi kuin toinen.

Itse asiassa erilaiset markkinaskenaariot ovat osoittaneet erilaisia ​​tuloksia. Markkinoiden laskusuhdanteen aikana SIP:t ovat osoittaneet parempaa suorituskykyä, kun taas kertakorvaussijoitukset ovat osoittaneet parempia tuloksia, kun jonkin verran vakautta ja vähemmän volatiliteettia tietyn ajanjakson aikana. Mutta jälleen kerran, markkinat ovat sykliset, ja volatiliteetti on ainoa asia, joka osakemarkkinoilla on vakio.

SIP tai kertasumma: hämmennystä uusille sijoittajille

Päätös valita SIP:n ja kertakorvauksen välillä hämmentää usein uusia sijoittajia. Molemmilla sijoitustavoilla on etuja ja haittoja.

Esimerkiksi SIP:t tarjoavat tavan laskea keskimääräisiä kustannuksia ja antavat sijoittajille enemmän osuuksia markkinoiden laskussa ja vähemmän, kun ne ovat nousussa. Kertasummasijoitukset saattavat menestyä paremmin jatkuvasti nousevilla markkinoilla. Pitkän aikavälin NIFTY 50 -dataa tarkasteltaessa näemme, että SIP- ja kertasummasijoitusten suorituskyky on erilainen. Kumpikaan menetelmä ei johdonmukaisesti ole parempi kuin toinen markkinaolosuhteiden ja volatiliteetin vuoksi.

Tämä haastaa yleisen uskomuksen, että SIP:t tuovat aina paremman tuoton. Sen sijaan SIP on vain yksi sijoitusmenetelmä, ei taattu tapa ansaita enemmän rahaa.

SIP:t vs. kertasumma: Mitä aiemmat trendit viittaavat?

SIP on tapa sijoittaa sijoitusrahastoihin, jossa kiinteä summa sijoitetaan määräajoin säännöllisesti. Se voi olla viikoittain, kuukausittain, neljännesvuosittain tai vuosittain. Lumpsum on menetelmä, jossa rahaa sijoitetaan yhdellä kertaa.

Shrinivas Khanolkar, johtaja – tuotteet, markkinointi ja yritysviestintä, Mirae Asset Investment Managers, sanoo, että molemmat sijoitusreitit toimivat eri tavalla markkinoiden eri vaiheissa, ja on mahdollista, että markkinat korjaavat välittömästi kertakorvauksen jälkeen.

”Tässä skenaariossa rahasto-osuuden keskimääräinen ostohinta olisi ollut alhaisempi SIP-reitillä. Näin ollen SIP olisi markkinoiden laskuskenaariossa voinut ostaa enemmän sijoitusrahaston osuuksia samalla hinnalla. Toisaalta, jos markkinat ovat jatkuvasti nousussa, kuten COVID-19-kolarin jälkeen, kertakorvaussijoitukset olisivat toimineet paremmin kuin SIP-reitin kautta tehdyt sijoitukset”, hän selittää.

Yksilön sijoituspäätöksen tulee perustua hänen kassavirtoihinsa, Khanolkar ehdottaa. ”Palkkatyöläiselle sijoittaminen SIP:n kautta olisi ihanteellinen sijoitusreitti, sillä se on kevyttä ja kasvattaa talouskuria. Lisäksi voi sijoittaa pieniin summiin ilman, että taloutta rasitetaan.”

Jos sinulla on kuitenkin kertasuoritus, sen sijoittaminen kerralla voi olla parempi vaihtoehto kuin erissä, hän lisää. ”Rahan pitäminen käyttämättömänä pankkitilillä voi aiheuttaa vaihtoehtoiskustannuksia, mikä voi johtaa pienempään korpukseen pitkällä aikavälillä.”

Samankaltaiset artikkelit