Modi Govt hyväksyy PMAY:n alaisuudessa 3 miljardia uutta maaseutu- ja kaupunkitaloa

Modi Govt approves 3 crore additional rural and urban homes under PMAY

Jos olet yksi niistä, jotka etsivät kotia Pradhan Mantri Awas Yojanan (PMAY) alla, sinulla on hyviä uutisia. Modin hallitus on hyväksynyt ehdotuksen tarjota PMAY:n puitteissa 3 miljardia lisää maaseutu- ja kaupunkitaloja.

”Kabinetti on päättänyt laajentaa Pradhan Mantri Awas Yojanaa edelleen ja rakentaa 3 miljardia lisää maaseutu- ja kaupunkitaloja. Tämä päätös korostaa hallituksen sitoutumista vastaamaan kansakuntamme asuntotarpeisiin ja varmistamaan, että jokainen kansalainen elää paremman elämänlaadun. PMAY:n laajentaminen korostaa myös hallitustamme sitoutumista osallistavaan kasvuun ja sosiaaliseen hyvinvointiin, pääministeri Narendra Modi sanoi maanantaina.

Voidaan huomata, että Modin hallitus oli käynnistänyt PMAY:n vuonna 2016 tavoitteenaan tarjota ”Asuntoja kaikille”, ja sen jälkeen hänen viimeisellä toimikaudellaan on rakennettu yli 2,61 miljardia taloa. Varmistaakseen ohjelman jatkuvuuden ja sen sitoutumisen samaan näkemykseen hallitus on nyt hyväksynyt ehdotuksen PMAY:n alaisen maaseutu- ja kaupunkitalojen tarjoamisesta 3 miljardia lisää.

”Tämä päätös on merkittävä askel eteenpäin ihmisarvoisen elämän edistämisessä ja miljoonien elämän helpottamiseksi edistämällä kohtuuhintaisia ​​asuntoja”, sanoi Anuj Puri, ANAROCK Groupin puheenjohtaja.

Hallituksen lippulaivahanke kohtuuhintaisella asuntosektorilla ei ollut menestynyt hyvin viime kaudella. Kohtuuhintaisten asuntojen (kodit, joiden hinta on alle 40 lakh INR) myynti kirjattiin vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä 26 545 asuntoa, mikä on vain 20 % kokonaismyynnistä. Samanaikaisesti tämän kriittisen segmentin tarjonta oli myös pudonnut 44 prosentista vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä 18 prosenttiin vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä ANAROCKin mukaan.

”Edullisen asumisen taustalla on ensisijaisesti pienempi lippukoko. Tämän intialaisen asuntoteollisuuden entisen jälkilapsen alamäkikierre alkoi pandemian aikana ja muuttui sitten laajemmaksi huonovointiseksi. Edullinen asumisen elvytys riippuu sellaisista valtion kannustimista ostajille ja kehittäjille”, Puri lisäsi.

Dr. Niranjan Hiranandani, NAREDCO Nationalin puheenjohtaja, sanoi, että kohtuuhintainen asuntorakentaminen on ratkaiseva askel kohti kiinteistömarkkinoiden elvyttämistä. Koska kiinteistöala on maan toiseksi suurin työnantaja, PMAY-järjestelmän laajentamisella on heijastusvaikutus työllisyys- ja talouskasvuindekseihin.

”Migainfrastruktuurihankkeiden yhteydessä rakennettavien kaupunki-maaseututalojen rakentaminen viime mailin yhteyksien taustalla antaa meille mahdollisuuden tutkia monia uusia hyödyntämättömiä kiinteistömarkkinoita. Lisäksi toimiala korostaa työvoiman osaamisen parantamisen merkitystä vallitsevan osaamisvajeindeksin kuromiseksi. Valtion ja yksityisen sektorin tulisi linjata ja käynnistää uudelleen laaja taitojen kehittämisohjelma tarjotakseen parempia työmahdollisuuksia nykyisille työttömille työntekijöille. Tämä puolestaan ​​parantaa kaikkien kansalaisten sosioekonomisia olosuhteita, hän lisäsi.

G Hari Babu, NAREDCO:n kansallinen presidentti, sanoi: ”Päätös rakentaa 3 miljoonan lisätaloa Pradhan Mantri Awas Yojanan alle ensimmäisessä hallituksen kokouksessa osoittaa uuden hallituksen aikomuksen jatkaa hyvinvointilähestymistapaa, mikä osoittaa, että toimenpiteet Asuntokysynnän lisääminen olisi yksi tärkeimmistä tavoitteista. Tämä aloite ei ainoastaan ​​tarjoa suojaa köyhille ja keskiluokalle, vaan myös luo työpaikkoja ja piristää taloutta.

Samankaltaiset artikkelit