Tata Motors Finance yhdistetään Tata Capitaliin – Banking & Finance News

Tata Capital 

Tata Motorsin ajoneuvorahoitusta harjoittava tytäryhtiö Tata Motors Finance sulautuu Tata Capitaliin NCLT-järjestelyllä, kun kaikkien yhtiöiden hallitukset antoivat hyväksyntänsä tiistaina.

Tata Capital laskee sulautumisen vastikkeena liikkeelle oman pääoman ehtoiset osakkeet Tata Motors Financen osakkeenomistajille, minkä seurauksena Tata Motors käytännössä omistaa 4,7 % sulautuvasta yhtiöstä.

Tata Capital on Tata Sonsin rahoituspalveluyritys ja yksi Intian suurimmista hajautetuista ei-pankkitoiminnallisista rahoitusyhtiöistä, jonka hallinnoimat varat (AUM) on Rs 1,6 lakh crore.

Tata Motors Finance, jonka AUM on 32 500 miljoonaa rupiaa, tarjoaa pääasiassa rahoitusratkaisuja uusille ja vanhoille hyötyajoneuvoille, henkilöautoille, jälleenmyyjille ja myyjille.

”Kauppa on myös linjassa Tata Motorsin ilmoittaman tavoitteen kanssa luopua ydinliiketoiminnasta ja keskittää pääomasijoituksensa uusiin teknologioihin ja tuotteisiin”, sanoi yhtiön tiedote.

Tata Capitalilla on rajallinen läsnäolo hyöty- ja henkilöautojen rahoitussegmenteissä.

Järjestelysuunnitelma edellyttää muun muassa sääntelyviranomaisten SEBI:n ja RBI:n sekä NCLT:n hyväksyntää, ja molempien yhtiöiden kaikilta osakkeenomistajilta ja velkojilta kestää noin 9-12 kuukautta, tiedote lisäsi.

E&Y, ICICI Securities, Wadia Ghandy & Co ovat TCL:n transaktioneuvojia, kun taas PwC, Axis Capital ja AZB & Partners ovat TMFL:n transaktioneuvojia.

Samankaltaiset artikkelit