Coinbase vertaa krypton ostamista pipovauvojen keräämiseen – Digital Transformation News

Coinbase could face a one billion dollar liability to the SEC

Coinbase Global Inc. sanoi, että kryptovaluutan ostaminen pörssistä oli enemmän kuin Beanie Babies -pipojen kerääminen kuin osakkeisiin tai joukkovelkakirjalainoihin sijoittaminen. Yhdysvaltain suurin kryptopörssi teki vertailun keskiviikkona New Yorkin liittovaltion oikeuden istunnossa. Coinbase väitti Securities and Exchange Commissionin kanteen hylkäämisen puolesta, koska se syytti sitä rekisteröimättömien arvopapereiden myynnistä.

Coinbasen asianajaja William Savitt kertoi Yhdysvaltain piirituomarille Katherine Polk Faillalle, että pörssissä käytävät rahakkeet eivät ole SEC:n lainkäyttövallan alaisia ​​arvopapereita, koska ostajat eivät saa mitään oikeuksia osana ostojaan, kuten he tekevät osakkeiden tai osakkeiden kanssa. joukkovelkakirjat. ”Se on ero Beanie Babies Inc:n ostamisen ja Beanie Babiesin ostamisen välillä”, Savitt sanoi.

Kysymys siitä, ovatko digitaaliset rahakkeet arvopapereita, on jakanut tuomioistuimet. Toinen Manhattanin liittovaltion tuomari päätti heinäkuussa, että Ripple Labs XRP -tunnuksen pörssimyynti ei kuulunut SEC:n lainkäyttövaltaan, kun taas samassa kuussa eräs toinen tuomari päätyi päinvastaiseen johtopäätökseen sääntelijän tapauksessa Terraform Labs Pte.

Coinbase pyytää Faillaa noudattamaan Ripplen päätöstä SEC:n kanteen hylkäämisessä. Tuomari päätti kuulemisen antamatta päätöstä.

Beanie Babies, joka joutui 1990-luvun keräilybuumiin ja laskuun, jota jotkut ovat vertailleet kryptoon, olivat tulleet esiin aiemmin kuulemisessa, kun Failla ilmaisi huolensa siitä, että SEC:n kanta saattaa johtaa keräilyesineitä koskevaan sääntelyyn. Hallituksen lakimiehet vastasivat, että pesäpallokortin tai hahmon kaltaisen esineen ostaminen ei tarkoita, että joku ostaisi osuuden tällaisia ​​esineitä valmistavasta yrityksestä. Mutta he sanoivat, että näin ei ollut Coinbasessa myytyjen rahakkeiden kohdalla.

”Kun he ostavat tämän merkin, he investoivat sen takana olevaan verkkoon”, SEC:n asianajaja Patrick Costello sanoi. ”Toista ei voi erottaa toisesta.” SEC haastoi Coinbasen oikeuteen kesäkuussa väittäen, että pörssi kielsi sääntöjään vuosia antamalla käyttäjien käydä kauppaa lukuisilla kryptotokeneilla, jotka olivat itse asiassa rekisteröimättömiä arvopapereita. Sääntelyviranomainen viittaa vuoden 1946 korkeimman oikeuden päätökseen, jossa arvopaperi määritellään ”rahojen sijoitukseksi yhteiseen yritykseen, jonka kohtuudella odotetaan saatavan voittoa muiden ponnisteluista”.

SEC:n asianajajat painostivat keskiviikkona Faillaa hylkäämään Coinbasen väitteet sanoen, että pörssi saa asiakkaat uskomaan, että joidenkin alustalta ostamiensa digitaalisten omaisuuserien arvo nousee. Savitt myönsi, että Coinbasen digitaalisen omaisuuden ostajat saattavat uskoa, että heidän sijoitusten arvo voi nousta, mutta hän sanoi, että se ei riitä. ”Viroilla on valtuudet ja komissiolla on laajat valtuudet arvopaperimaailmassa säännellä”, hän sanoi. ”Mutta se pysähtyy veden äärelle.”

Bloomberg Intelligencen vanhempi riita-analyytikko Elliott Stein sanoi, että Coinbase voi joutua 1 miljardin dollarin vastuuseen SEC:lle, mutta hän uskoo, että vaihdolla on 70 prosentin mahdollisuus lopulta voittaa tapaus. Asia on Securities and Exchange Commission v. Coinbase Inc., 23-cv-04738, US District Court, Southern District of New York (Manhattan).

Samankaltaiset artikkelit