Caroline Ellison on yksi ainoista ihmisistä, jotka tietävät ”totuuden” SBF:n kaatumisen takana

FTX filed for bankruptcy 48 hours after Ellison’s meeting with Hong Kong’s employees

Caroline Ellison vajosi kauppahuoneen lattialle ja yritti uupuneena ja itkuisena selittää. Krypto-hedge-rahasto Alameda Research, jota hän auttoi rakentamaan yhdessä poikaystävänsä Sam Bankman-Friedin kanssa, oli kaatumassa, Ellison kertoi työntekijöille.

Ihmiset kokoontuivat hänen ympärilleen matolle. Alameda Research, Ellison myönsi, että FTX:ään liittyvä yritys, jota hän johti toimitusjohtajana, oli vienyt miljardeja asiakasvaroja FTX:ltä – yksi kaikkien aikojen suurimmista talouspetoksista, Yhdysvaltain viranomaiset sanovat nyt. Kuka valtuutti sen? joku kysyi. ”Um, Sam, luulisin”, Ellison vastasi.

Sellaiset vilpitön hetket marraskuussa 2022 on nyt ikuistettu Yhdysvallat vastaan ​​Samuel Bankman-Fried. Ja ne hämärtyvät, kun Ellison ottaa uuden roolin vuoden kestäneessä FTX-saagassa: tähtitodistajana Bankman-Friedia vastaan, kryptokultaisesta pojista, josta tuli kryptopahis. Harvat tietävät enemmän FTX:n ja Alamedan sisäisestä toiminnasta kuin Ellison, 28. Hänen tilinsä työntekijöille tarjoaa välähdyksen siitä, mitä on tarjolla, kun hän kertoo oman puolensa FTX:n tarinasta liittovaltion tuomioistuimessa Lower Manhattanilla. Hän solmi yhteistyösopimuksen hallituksen kanssa viime vuonna.

Historiallisen petosoikeudenkäynnin toisena päivänä hänen roolinsa FTX:n törmäyksessä tuli heti ilmi, kun sekä syyttäjä että puolustus yrittivät valmistella tuomaristoa kuulemaan todisteita hänen roolistaan. Syyttäjät kuvasivat häntä Bankman-Friedin romanttisena kumppanina ja lähimpänä uskottuna, yhtenä ainoista, jotka tietävät totuuden. Puolustuslakimies Mark Cohen puolestaan ​​osoitti sormella Ellisonia ja kuvasi häntä johtajana, johon Bankman-Fried luotti sisaryrityksen johtamiseen ja joka luotti suojatakseen kaikki altistukset. Mutta hän ei, Cohen kertoi tuomaristolle. Hänen todistuksensa voi olla erityisen henkilökohtaista: Syyttäjien käsissä olevissa aikakauslehdissä Ellison puhui murheellisesta romanttisesta suhteestaan ​​Bankman-Friedin kanssa, heidän sarjaeroistaan ​​ja tapaamisistaan ​​sekä hänen kanssaan työskentelyn haasteista.

Bankman-Fried, 31, on kiistänyt syytteen siitä, että hän huijasi miljardeja FTX:ltä. Haastatteluissa, blogikirjoituksissa ja sosiaalisessa mediassa hän on kiistänyt väitteet, joiden mukaan hän olisi järjestänyt eeppisen petoksen. Ellison sitä vastoin myönsi välittömästi syyllisyytensä ja suostui todistamaan häntä vastaan. Hänen todistuksensa voisi auttaa siirtämään valamiehistön ja lähettämään hänet vankilaan vuosikymmeniksi. Ellisonin esiintyminen oikeustalossa todistamassa on yksi harvoista kertoja, kun hän on nähty julkisuudessa romahduksen jälkeen. Pari tapasi ensimmäisen kerran Jane Street Capitalissa, Wall Streetin kauppayhtiössä. Ellison, Stanfordissa koulutettu matemaatikko, ei koskaan eronnut joukosta, asian tuntevien ihmisten mukaan. Kun Bankman-Fried lähti aloittamaan Alamedan, Ellison seurasi pian. Ennen pitkää he seurustelivat.

Suurimman osan ajastaan ​​yhdessä FTX:llä – noin viiden vuoden ajan – Ellison näytti elävän Bankman-Friedin varjossa hänen kanssaan työskennelleiden ihmisten mukaan. Ellison aloitti toimintansa Alamedassa, matalan profiilin kauppiaalla. Mutta lokakuuhun 2021 mennessä hän oli noussut toimitusjohtajaksi Sam Trabuccon kanssa, joka on yksi Bankman-Friedin ystävistä lukion matematiikkaleiriltä. Trabucco menestyi kaupankäynnin paineen alla. Ellison, hiljaisempi näistä kahdesta, keskittyi enimmäkseen kvantitatiiviseen analyysiin, strategiaan ja toimintaan, heidän kanssaan työskennelleet ihmiset sanovat. Yhteistoimitusjohtajajärjestely ei kestänyt kauan: Trabucco lähti noin vuotta myöhemmin, jolloin Ellison jäi ainoaksi toimitusjohtajaksi.

Tässä vaiheessa syyttäjät väittävät, että Ellison tiesi, että FTX ja Alameda olivat tiiviimmin kietoutuneet kuin Bankman-Fried oli kertonut julkisesti. Harvat FTX:n työntekijät tiesivät, että Ellison ja Bankman-Fried olivat romanttisessa seassa. Kulissien takana suhde oli kuitenkin katkera. Kaksikko erosi ja tapasivat useita kertoja. Syyttäjät sanovat, että Bankman-Fried viljeli ”salaista rikollista luottamussuhdetta” ja ”valtaa hänen kauppapäätöksissään Alamedassa”. Nämä kaksi päättivät asiat lopullisesti vuoden 2022 alussa.

Vetosopimuksessaan Ellison sanoi laatineensa tilinpäätökset Bankman-Friedin kanssa peittääkseen rahavirran FTX:n ja Alamedan välillä. Ellison todisti myös, että Bankman-Fried kehotti FTX:n johtajia muuttamaan tietokonekoodia, jotta Alamedalle voitaisiin myöntää rajoittamaton luottoraja käyttämällä FTX-asiakasrahoja. Asiakasrahoja käytettiin myös useiden miljardien dollarien lainoihin johtajille sekä kiinteistöihin Bahamalla. Toisessa tapauksessa oikeusasiakirjojen mukaan Bankman-Fried määräsi Ellisonin harjoittamaan salaista kauppaa nostaakseen FTX:n alkuperäisen tunnuksen FTT:n hintaa antaakseen Alamedalle lisää lainavoimaa. Bankman-Friedin oikeudenkäynnissä Ellisonin odotetaan todistavan kaikesta tästä ja muusta FTX-imperiumin viimeisiin hetkiin saakka vuoden 2022 lopulla.

Kun FTX alkoi horjua viime marraskuussa ja sijoittajat paniikkiin, Bankman-Fried ja Ellison yhtyivät viimeiseen yritykseen pörssin pelastamiseksi. Heidän ideoidensa joukossa: Myy lähes 648 miljoonaa dollaria Robinhood Markets Inc.:n osakkeista, joita Alamedan oli tarkoitus käyttää lainan vakuudeksi sen tuntevien ihmisten mukaan. Oli liian myöhäistä. FTX hakeutui konkurssiin noin 48 tuntia sen jälkeen, kun Ellison tapasi itkuisen tapaamisen työntekijöiden kanssa Hongkongissa. Hän suostui tekemään yhteistyötä tutkijoiden kanssa sen jälkeen, kun FBI teki kotietsinnän hänen kodissaan Uudessa-Englannissa.

Siitä lähtien Ellison on osoittanut syyttäjille runsaasti todisteita aina listasta Bankman-Friedin mieleen, henkilökohtaisiin päiväkirjoihin ja samanaikaisiin kokousmuistiinpanoihin. Hänen tuomionsa riippuu yhteistyön arvosta. FTX:llä työskennelleet ihmiset tuskin pitävät häntä sankarina. Aditya Baradwaj, entinen Alamedan ohjelmistoinsinööri, joka oli läsnä sinä päivänä Hongkongissa, sanoi, että työntekijät aistivat jotain olevan vialla. Toimiston vartijat olivat lähteneet. Ruoan toimitussovelluksen yritystili oli lakannut toimimasta. Baradwaj muisteli, että Ellisonin selitykset saivat kylmän vastaanoton. Alamedan työntekijät lähtivät hänen kyynelten lattiakierroksensa jälkeen juomaan. Ellisonia ei kutsuttu.

Samankaltaiset artikkelit