IOB voi pyytää toista vuotta hallituksen osuuden vähentämiseksi – Banking & Finance News

IREDA, Indian Overseas Bank, Indian Renewable Energy Development Agency, top news, latest news,

Julkisen sektorin lainanantaja Indian Overseas Bank (IOB) lähestyy todennäköisesti keskushallintoa pidentämään vuodella määräaikaa laskea promoottoriosuutensa alle 75%, toimitusjohtaja Ajay Kumar Srivastava kertoi FE:lle.

Hallitus on asettanut elokuun määräajaksi viiden yleisradiokanavan saavuttamiseksi julkisen osakeomistuksen (MPS) vähimmäisvaatimukset. Maaliskuussa hallitus omisti 96,38 % IOB:sta.

IOB:n hallitus on jo hyväksynyt 5 000 miljoonan Rs:n keräämisen 25. tilikauden aikana oman pääoman kautta promoottorin osuuden leikkaamiseksi. Tämä laskisi kuitenkin vain hallituksen osuuden 83-84 %:iin, Srivastava sanoi.

”Teemme pyynnön (hallitukselle pidentää aikataulua). Tarkoituksenamme on tietysti saada omistusosuus alle 75 %, mutta meidän on nähtävä markkinoiden ruokahalu, missä määrin voimme purkaa osuutta yhden tilikauden aikana”, hän sanoi.

Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnan (Sebi) sääntöjen mukaan yrityksen MPS:n on oltava 25 % kolmen vuoden kuluessa listautumisesta. IOB:n lisäksi Intian keskuspankin, Indian Overseas Bankin, Bank of Maharashtran, UCO Bankin ja Punjab & Sind Bankin on täytettävä MPS-normi elokuuhun mennessä.

UCO Bank, jonka promoottoriosuus on 95,39 %, laskee liikkeelle neljä miljardia osaketta, kummankin nimellisarvo on 10, QIP:n ja FPO:n kautta 25. tilikaudella erissä. Se luottaa laskevansa keskuksen osuuden alle 75 prosenttiin MD Ashwani Kumarin mukaan.

Myös Bank of Maharashtra MD Nidhu Saxena sanoi, että pankki nostaa jopa 7 500 miljardia omalla pääomalla keskuksen osuuden laskemiseksi alle 75 prosenttiin vuonna 25 86,46 prosentista vuonna 24.

Intian keskuspankin hallitus on puolestaan ​​hyväksynyt 5 000 miljoonan miljoonan pääoman korotuksen oman pääoman ja velan kautta 25. tilikaudella. ”Kun hallitus selvittää sen, OFS (tarjous) tulee peliin. Se voi olla yksittäinen vähennys tai ehkä erissä, mikä antaa meille tilaa pidemmälle. Kun saamme arvomme käyttöön, ryhdymme QIP:ään tai mihin tahansa muuhun pääoman hankintatapaan, toimitusjohtaja MV Rao sanoi tuloskonferenssissa.

”Jos he (keskus) aikovat purkaa sen OFS:n kautta, mikä on prosenttiosuus, jonka saamme tietää seuraavan kahden kuukauden aikana, niin suunnittelemme sen mukaan kuinka suuri prosenttiosuus puretaan OFS:n kautta ja mikä on se, että me on otettava QIP:n kautta. Joten tämä yhdistelmä toimii vasta kahden kuukauden kuluttua”, hän sanoi. Valtion omistusosuus pankista oli maaliskuun lopussa 93,08 prosenttia.

Punjab & Sind Bankiin ei saatu heti yhteyttä kommentteja varten.

Huhtikuussa FE ilmoitti, että hallitus voi pidentää määräaikaa vielä vuodella viiden pankin MPS-normien täyttämiseksi. Jos jokin pankeista ei tarvitse pääomaa, hallitus voisi myydä vähemmistöosuuden niistä sopivana ajankohtana, lähteet sanoivat.

Samankaltaiset artikkelit