UPI-tapahtuman arvo hyppäsi 42 prosenttia 18,2 biljoonaan rupiaan joulukuussa – Banking & Finance News

UPI, NPCI, RuPay credit cards, top news, latest news, business news,

Unified Payments Interface (UPI) -tapahtumat kasvoivat 54 prosenttia edellisvuodesta ja olivat joulukuussa 12 miljardia, Intian National Payments Corporationin (NPCI) tiedot osoittivat. Se oli noussut lähes 54 % vuotta aiemmasta 11,2 miljardiin marraskuussa.

Tapahtuman arvo alustalla nousi 42,2 % 18,2 biljoonaan rupiaan joulukuussa. Se oli noussut 46,1 prosenttia 17,4 biljoonaan rupiaan marraskuussa.

”Joulukuussa 2023 UPI saavutti merkittävän virstanpylvään saavuttamalla 12 miljardin tapahtumarajan, mikä merkitsi ratkaisevaa hetkeä sen matkalla”, sanoi Anand Kumar Bajaj, PayNearbyn perustaja, toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja.

Bajaj sanoi, että Reserve Bank of India (RBI) ja NPCI ovat aktiivisesti myötävaikuttaneet UPI-tapahtumien kasvuun ottamalla käyttöön lisäominaisuuksia käyttökokemuksen parantamiseksi. Näillä ponnisteluilla pyritään luomaan digitaalisille rahoituspalvelujen tarjoajille mahdollisuuksia päästä uusiin asiakassegmentteihin, jolloin ne voivat omaksua enemmän digitaalisia asiointimenetelmiä ja alentaa kustannuksia.

Vuonna 2023 UPI-transaktiomäärät kasvoivat 58,8 % 117,6 miljardiin euroon. Arvoltaan se nousi 45,2 prosenttia 182,9 biljoonaan rupiaan. UPI-tapahtumien kasvua auttoivat innovaatiot, kuten UPI-pankkiautomaatit, jotka tekivät käteisen nostosta korttia vähemmän ja kätevästi. Lisäksi kasvavat UPI-maksut ja sähköiset toimeksiannot keskeisillä aloilla, kuten koulutuksessa, terveydenhuollossa ja rahoituksessa, ovat merkki siirtymisestä kohti suurempia tapahtumia, jotka siirtyvät saumattomasti digitaaliseen, ohittaen nykyiset monimutkaiset prosessit.

Lisäksi UPI-pikavastauskoodien hyväksyminen kaupoissa esimerkiksi Singaporessa ja Ranskassa sekä keskustelumaksujen käyttöönotto ovat myös auttaneet UPI-tapahtumien kasvua.

”UPI:n luottorajan integrointi ja RuPay-luottokorttien yhdistäminen UPI:hen on valmis mullistamaan asiakkaiden luotonannon”, sanoi Sarvatra Technologiesin perustaja ja toimitusjohtaja Mandar Agashe. ”Jatkossa odotamme alan sidosryhmien ja sääntelyviranomaisten lisääntyvää yhteistyötä ja osallistumista viedäksemme tämän maksuvallankumouksen uudelle tasolle.”

Samankaltaiset artikkelit