Öljyn hinta nousee Lähi-idän jännitteiden kärjistymisen pelossa – raaka-aineuutiset

Öljyn hinta nousee Lähi-idän jännitteiden kärjistymisen pelossa - raaka-aineuutiset

Öljyn hinta nousi alkupuolella Aasian kaupassa torstaina, kun jatkuvat pelot Lähi-idän jännitteiden kiihtymisestä ylittivät huolen kuljetushäiriöistä, kun jotkut maailmanlaajuiset varustamot ilmoittivat palaavansa Punaisenmeren reitille.

Brent-raakaöljyn futuurit nousivat 20 senttiä eli 0,3 % 79,85 dollariin tynnyriltä vuoteen 0133 GMT mennessä. Yhdysvaltain WTI-raakaöljyfutuurit nousivat 24 senttiä eli 0,3 % 74,35 dollariin tynnyriltä.

Hinnat laskivat lähes 2 % keskiviikkona, kun suuret varustamot alkoivat palata Punaisellemerelle.

”Huoli laivaliikenteestä Punaisellamerellä on helpottunut, mutta jatkuva huoli Lähi-idän jännitteistä, erityisesti Iranin osallisuudesta alueella, vaikeuttaa edelleen myyntiä”, sanoi Hiroyuki Kikukawa, Nissanin yksikön NS Tradingin johtaja. Arvopaperit.

”Todennäköisesti markkinat yrittävät nousta uudelleen… ehkä uuden vuoden alussa, myös odotusten perusteella polttoaineen kysynnän elpymisestä Yhdysvaltojen rahapolitiikan keventämisen ja talven korkeamman kerosiinin kysynnän ansiosta pohjoisella pallonpuoliskolla”, hän sanoi.

Tanskalainen varustamo Maersk sanoi, että se on suunnitellut useita kymmeniä konttialuksia matkustamaan Suezin kanavan ja Punaisenmeren kautta tulevina viikkoina sen jälkeen, kun se on keskeyttänyt näillä reiteillä väliaikaisesti tässä kuussa Jemenin Iranin tukeman Houthi-miliisin hyökkäysten jälkeen.

Mutta mahdollisuus Israelin pitkittyneestä sotilaskampanjasta Gazaan ja konfliktin leviäminen laivoihin Punaisellamerellä ovat edelleen merkittäviä markkinoiden mielialan vaikuttajia.

Israelin joukot löivät Gazan keskustaa maa-, meri- ja ilmateitse keskiviikkona, päivä sen jälkeen, kun Israelin esikuntapäällikkö Herzi Halevi kertoi toimittajille, että sota jatkuu ”monia kuukausia”.

Kasvavat odotukset siitä, että keskeiset keskuspankit, kuten Federal Reserve, alkaisivat laskea korkoja ensi vuoden alussa, tukivat myös. Alhaiset korot vähentävät lainakustannuksia, mikä voi stimuloida sekä talouskasvua että öljyn kysyntää.

Markkinat eivät juuri reagoineet Yhdysvaltain raakaöljyvarastojen kasvuun viime viikolla.

Yhdysvaltain öljyvarastot nousivat 1,84 miljoonalla tynnyrillä viikolla 22. joulukuuta, markkinalähteiden mukaan American Petroleum Instituten keskiviikon lukuihin viitaten, kun taas Reutersin seitsemän analyytikkokyselyn mukaan öljyvarastot laskivat noin 2,7 miljoonalla barrelilla.

Yhdysvaltain hallituksen tiedot varastoista saapuvat torstaina, ja ne viivästyvät päivällä maanantain joululoman vuoksi.

Samankaltaiset artikkelit