RBI:n pitkittynyt tauko repokorkopositiivisessa asunnonostajille: Realty Consultants

RBI's prolonged pause on repo rate positive for homebuyers: Realty Consultants

Seitsemännen kerran peräkkäin Intian keskuspankki piti perjantaina tauon ohjauskoroista pitäen kiinni ”suunnittelun peruuttamisesta”. Tällä toimenpiteellä pyritään pitämään inflaatio hallinnassa tavoitealueella ja ylläpitämään samalla markkinoiden vauhtia. Keskuspankin strategia heijastaa vankkojen talousindikaattoreiden huolellista harkintaa sellaisten tekijöiden kuten monsuunituloksen, Yhdysvaltain liittovaltion päätösten ja yleisen talouskasvun keskellä, mikä varmistaa maan korkeat kasvunäkymät.

Alan asiantuntijoiden mukaan päätös säilyttää status quo on myönteinen uutinen tuleville asunnonomistajille, sillä lainakustannukset eivät nouse, mikä tekee asunnon ostamisesta helpompaa. Tämä pitää myös käynnissä olevan asuinkiinteistöjen myynnin vauhdissa ja esteettömänä. Siten ostoa harkitsevat asunnonostajat jatkavat luottavaisin mielin.

”Asuntojen myynti seitsemän suurimman kaupungin välillä on ollut ilmiömäistä viime vuosineljänneksen aikana, vaikka hinnat nousevat tasaisesti. ANAROCK Researchin mukaan asuntojen kokonaismyynti oli yli 1,30 lakhta seitsemässä suurimmassa kaupungissa vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä, mikä on korkein neljännesvuosittainen myynti viimeisen vuosikymmenen aikana. Keskimääräiset asuntojen hinnat näissä kaupungeissa ovat nousseet merkittävästi viimeisen vuoden aikana – vaihdellen 10–32 % vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä verrattuna vuoden 2023 ensimmäiseen neljännekseen. Näin ollen RBI:n muuttumattomana repokoron tarjoama hengähdystauko asuntolainanottajille on sopiva. tervetuloa”, sanoi Anuj Puri, ANAROCK Groupin puheenjohtaja.

Dhruv Agarwala, konsernin toimitusjohtaja, Housing.com & PropTiger.com, sanoi: ”RBI jättää repokoron ennalleen seitsemännen kerran peräkkäin kasvulukujen parantuessa ja inflaation hidastumisessa ennustaa hyvää Intian kiinteistöalalle. Tämä heijastuisi paitsi asuntolainojen vakaudessa myös kiinteistöjen hintoihin, koska lainakustannukset pysyisivät vakaina myös rakentajille. Tämä tulee toimimaan erittäin hyvin taloudelle yleensä ja alalle erityisesti.”

Intian Sotheby's International Realtyn toimitusjohtaja Ashwin Chadha sanoi: ”Tämän vahvan kasvun odotetaan ylläpitävän riittävää kysyntää erityisesti kiinteistömarkkinoiden luksussegmentissä. Vakaat korot ovat valmiita tukemaan asuntomarkkinoita, ja odotamme korkojen mahdollista laskua tulevissa MPC-kokouksissa.

Kiinteistöalalle päätös tarjoaa jatkuvuuden ja ennustettavuuden tunteen. Se tarjoaa myös vankan pohjan tuleville investointi- ja kehityshankkeille.

”Kehittäjät ja sijoittajat voivat hyödyntää suotuisaa ympäristöä tutkiakseen uusia mahdollisuuksia ja edistääkseen innovaatioita markkinoilla. Lisäksi muuttumattomat lainakorot tarjoavat edelleen EMI-riippuvaisille ostajille järkevän mahdollisuuden toteuttaa asunnonomistustoiveet. Odotettaessa koronlaskuja kuluvalla tilikaudella asuinrakentamisen vauhti todennäköisesti jatkuu”, sanoi Vimal Nadar, Colliers Intian vanhempi johtaja ja tutkimusjohtaja.

Kiinteistökonsultit sanovat, että RBI:n päätös säilyttää status quo on tervetullut kehitys Intian asuntomarkkinoilla. Politiikan jatkuvuus edistää ennustettavaa korkoympäristöä, mikä on ratkaisevan tärkeää sekä asunnon ostajille että rakentajille.

”Odotamme jatkuvan kysynnän, erityisesti keskitason ja korkean tulotason segmenteillä”, sanoi tohtori Samantak Das, pääekonomisti ja tutkimus- ja REIS-johtaja, Intia, JLL.

Intian asuntomarkkinat ovat tällä hetkellä keskellä jatkuvaa härkäjuoksua. Myynti maassa nousi yli 74 000 yksikköön vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä, mikä on 9 % enemmän kuin vuoden 2023 neljännesvuosittain. Jos inflaatio pysyy hallinnassa, tulevien koronlaskujen mahdollisuus tulee realistisemmaksi. Tämä johtaisi kohtuuhintaisuuden nousuun vuonna 2024, mikä on toiseksi vain JLL:n asunnon ostohintaindeksissä raportoitujen vuoden 2021 huipputasojen jälkeen.

”Voiman on määrä jatkua nykyisen tauon myötä ja mahdollisten koronlaskujen odotetaan tukevan alan kasvusykliä 25. vuosipuoliskon aikana. Tämä skenaario kannustaisi entisestään sivussa olevia ostajia ja sen odotetaan lisäävän merkittävästi yleistä markkinatunnelmaa, mikä nostaa asuntojen myynnin Intian seitsemällä suurimmalla markkina-alueella uuteen historialliseen huippuunsa, yli 3 00 000 asuntoon vuonna 2024”, tohtori Das lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit