100 biljoonan rupiaan MF mahdollisuus

mutual funds

Kaikki alkoi noin kuusi vuosikymmentä sitten, kun Unit Trust of India käynnisti Unit Scheme-1964 -järjestelmän tai US 64, kuten se tunnettiin. UTI hallitsi sijoitusrahastomarkkinoita lähes 25 vuotta sen jälkeen ennen kuin tila avattiin muille valtion omistamille toimijoille. Mutta senkin jälkeen, kun yksityiselle sektorille myönnettiin pääsy, kesti toukokuuhun 2014 asti, että keskimääräinen hallinnoitavien varojen (AAUM) saavuttaminen saavutti 10 biljoonan rupiaan. Tällä oli luultavasti vähemmän tekemistä US 64:n ruudullisen uran kanssa kuin osakemarkkinoiden alhainen tietoisuus. Viimeisen vuosikymmenen aikana omaisuuden arvo on kuitenkin noussut huimasti ja ylitti heinäkuussa 46 biljoonaa rupiaa; Viimeisen kolmen vuoden aikana alan vuosikasvu on ollut lähes 20 %. Nyt, kun otetaan huomioon, kuinka nopeasti folioita lisätään ja miten osakemarkkinat kukoistavat, 50 biljoonan rupia näyttää olevan aivan kulman takana.

Sijoittajat ostavat alan mottoa – sijoitusrahastot sahi hain – pyrkiessään keräämään varallisuutta. Intian sijoitusrahastojen liitto (Amfi) on puolestaan ​​valinnut kaksi entistä krikettipelaajaa – Sachin Tendulkarin ja Mahendra Singh Dhonin – jotka tunnetaan johdonmukaisuudestaan ​​ja pitkäikäisyydestään – esitelläkseen tuotteitaan pitkän aikavälin vaurauden luomisen työkaluina.

Koska isommat AUM:t voivat olla erittäin palkitsevia lopputuloksen kannalta, omaisuudenhoitoyhtiöiden (AMC) voidaan odottaa pysyvän siinä. Heillä on nopeasti kasvava talous, kasvavat tulot ja suotuisa väestörakenne. Kuten A Balasubramanian, MD ja Aditya Birla Sun Life AMC:n toimitusjohtaja, huomauttaa, maan asukasta kohti lasketun tulon kasvaessa yhä useammat sijoittajat huomaavat MF:n ja työkalujen, kuten systemaattisten investointisuunnitelmien (SIP) voiman. ”Siellä on valtavasti mahdollisuuksia tunkeutumiseen, koska ainutlaatuisia MF-sijoittajaa on vain noin 40 miljoonaa, mikä on alle 10% meidän 500 miljoonasta PAN-haltijasta”, Balasubramanian sanoi.

Shamsher Singh, MD ja toimitusjohtaja, SBI Mutual Fund uskoo, että tietoisuuden lisääntyminen ja digitaalisen omaisuuden lisääntyminen ovat olleet kaksi tärkeintä alan kasvun taustalla olevaa tekijää. Ja kasvunvaraa riittää. ”Toimiala on nähnyt 19,6 % CAGR:n viimeisen kolmen vuoden aikana, mutta silti se on merkittävästi alipenetroitunut, sillä MF AUM:n suhde BKT:hen on 17 %. Yleisyys on paljon suurempi globaalien vertaisyritysten keskuudessa, Singh sanoi. Kasvun seuraava vaihe vaatisi Singhin mukaan yhtäläistä keskittymistä jakeluun, markkinointiin, tuoteinnovaatioihin ja sijoittajapalveluihin.

Nilesh Shah, MD ja Kotak MF:n toimitusjohtaja, uskoo, että kasvu liittyy sijoittajien luottamukseen. Hän huomauttaa, että MF:llä on luontainen etu, koska sijoittajan, valmistajan ja jakelijan edut ovat linjassa, toisin kuin vertaisyritysten tapauksessa, joissa se on kallistunut joko valmistajan tai sijoittajan eduksi. ”Luottamus riippuu sijoittajan saamasta lisäarvosta vertailuindeksiä parempien tulosten ja palvelun tarjoamisen kautta kilpailukykyisin kustannuksin”, Shah sanoi ja lisäsi, että myös sijoittajien luottamuksen säilyttäminen ja vahvistaminen pitkällä aikavälillä on avainasemassa. Samaan aikaan Shah sanoo, että tämä on helpommin sanottu kuin tehty, koska suosion kannalta kulta, kiinteistöt ja pankkitalletukset ovat suosituimpia tuotteita.

Uusia pelaajia on kuitenkin tulossa taisteluun. Näiden joukossa ovat Bajaj, Zerodha ja Helios, vaikka otsikoissa onkin Jio Financial Servicesin ja BlackRockin yhteisyritys. Huolestuttaako kiristynyt kilpailu vakiintuneita toimijoita? Toistaiseksi he laittavat rohkeat kasvot. ”Mitä enemmän, sen hauskempaa. Toimialamme tarvitsee lisää toimijoita laajentaakseen jakeluverkostoa ja kattavuutta. Toimiala on kilpailukykyinen, mutta se tuo meistä parhaat puolet esiin”, Shah sanoo.

Jakelija edelleen selkäranka

Alan toimijat ovat kerta toisensa jälkeen korostaneet jakelijoiden roolia tavoittavuuden laajentamisessa. Pääomamarkkinoiden sääntelyviranomainen on keskeyttänyt B30-kannustimet jakelijoille ja tarkastelee uudelleen MF:n kulurakennetta. Tämä on järkyttänyt sekä rahastonhoitajia että jakelijoita, jotka sanovat, että on hieman epäreilua rankaista koko alaa muutamien huonojen omenoiden takia.

Sääntelyviranomainen näyttää tavoittelevan suoria suunnitelmia, mutta lopulliset edunsaajat ovat todellakin olleet institutionaalisia sijoittajia. Kaiken kaikkiaan suorien suunnitelmien osuus teollisuuden AUM:sta oli AMFI:n mukaan heinäkuussa 46 prosenttia. Vain 21 % vähittäissijoittajista ja 26 % HNI-sijoittajista sijoitti suoriin järjestelyihin. Päinvastoin se oli lähes 75 % yrityksillä ja yli 90 % institutionaalisilla sijoittajilla.

”Haasteemme kehittyvät myös, koska nyt eletään digitaalista aikakautta, jossa keskitytään ”Kuinka tehdä” ”Mitä tehdä” sijaan”, sanoo Misbah Baxamusa, maan suurimman jakelijan NJ Wealthin toimitusjohtaja. Baxamusan yritys ylsi jakelijoiden listan kärkeen palkkiotuotoilla mitattuna 1 539 miljoonalla rupialla kahdeksatta vuotta peräkkäin 23. tilikaudella. Myös Balasubramanian näkee jakeluveljeskunnan roolin syvenevän vaurauden kasvaessa, erityisesti Tier-3- ja 4-kaupungeissa, joissa sijoittajien kouluttaminen ja omistaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Merkittävä osa väestöstä on edelleen tietämätön MF:n eduista ja niiden toiminnasta. SBI MF:n Singh sanoo, että keskitytään tiedon lisäämiseen yksinkertaisella viestinnällä heidän ymmärtämillä kielillä. ”Sijoittajien integroimisen helppous teknologian tukemiin innovaatioihin, tekoälyn ja koneoppimisen käyttö räätälöityihin ratkaisuihin sekä pitkäaikainen ratkaisupohjainen sijoittaminen ovat trendejä, jotka ohjaavat tulevaa kasvua”, Balasubramanian sanoo. Kaiken tämän ja uusiin huippuihin pyrkivän kiihkeän Sensexin pitäisi avata pian 100 biljoonan rupian mahdollisuus.

Samankaltaiset artikkelit