Asiantuntijat keskustelevat tekoälyyn liittyvistä riskeistä G20:n aikana

Leaders at the Group of 20 summit discussed using AI for economic development

Bloombergin mukaan 20-ryhmän johtajat keskustelivat tekoälyn käyttämisestä taloudelliseen kehitykseen sekä ihmisoikeuksien suojelemiseen. Niiden odotetaan myös sisältävän myös maailmanlaajuisen valvonnan nopeasti kehittyvästä teknologiasta.

G20-kokousta isännöinyt Intian pääministeri Narendra Modi mainitsi, että ryhmän pitäisi luoda puitteet ”ihmiskeskeiselle” tekoälyhallinnolle. Oletettavasti myös Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen oli ehdottanut samanlaista valvontaelintä hallitustenväliselle ilmastopaneelille.

”On kuvaavaa, että jopa tekoälyn tekijät ja keksijät vaativat poliittisia johtajia sääntelemään”, hän sanoi G20-istunnossa New Delhissä sunnuntaina.

Lisäksi G20-maiden johtajat mainitsivat pyrkivänsä varmistamaan ”tekoälyn vastuullisen kehittämisen, käyttöönoton ja käytön”, joka suojelisi oikeuksia, avoimuutta, yksityisyyttä ja tietosuojaa ja välttää muita ongelmia. He sopivat myös noudattavansa ”innovaatiota edistävää sääntely-/hallintotapaa”, joka maksimoi tekoälyn hyödyt, mutta ottaa huomioon siihen liittyvät riskit Bloombergin raporttien mukaan.

Samankaltaiset artikkelit