Vinkkejä raskauden ja synnytyksen jälkeisten kulujen hallintaan

Tips to manage pregnancy and post-delivery expenses

Usein raskauskuluja ei kata sairausvakuutuksesta ainakaan kahteen vuoteen ja joissain tapauksissa se voi olla enemmänkin. Siitä tulee erittäin haastavaa, kun joudut maksamaan nämä kustannukset kokonaan omasta pussistasi muiden tämän kriittisen ajanjakson aikana kohtaamiesi hoitokulujen ohella. On tärkeää tehdä budjetti ja suunnitella menot siltä varalta, että puolisosi on raskaana ja odotat synnytystä muutaman kuukauden sisällä.

Raskauden ja synnytyksen jälkeisten kulujen hallinta voi tuntua ylivoimaiselta, mutta joidenkin suunnittelun ja harkittujen strategioiden avulla on mahdollista navigoida näihin taloudellisiin haasteisiin tehokkaasti.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, selittää: ”Luo budjetti ottaen huomioon lääketieteelliset konsultaatiot, testit, lisäravinteet ja mahdolliset sairaalamaksut. Harkitse sairausvakuutusturvaa, joka sisältää äitiysetuudet, tai tutustu lisävakuutuksiin kattavan kattavuuden saamiseksi. Tutustu sairaaloihin ja klinikoihin, jotka tarjoavat äitiyspaketteja tai maksusuunnitelmia, vertailemalla kustannuksia ja palveluita. Perusta hätärahasto odottamattomien sairaanhoitokulujen kattamiseksi. Nämä valmistelut auttavat sinua hallitsemaan kustannuksia.”

Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua valmistautumaan näihin kuluihin ja hallitsemaan niitä:

Aloita arvioimalla nykyistä taloudellista tilannettasi. Luo budjetti, joka sisältää raskaushoitoon liittyvät kulut, lääkärikäynnit, lisäravinteet ja mahdolliset toimituskulut. Ota huomioon tulonmenetys, jos sinä tai kumppanisi aiot pitää vapaata töistä.

Ymmärrä sairausvakuutusturvasi perusteellisesti. Tarkista, mitä raskaus- ja äitiyspalveluita katetaan, mukaan lukien ultraäänitutkimukset, sairaalahoidot ja synnytyksen jälkeinen hoito. Harkitse tarvittaessa lisäturvan päivittämistä tai ostamista.

Aloita hätärahaston rakentaminen tai täyttäminen raskauteen, synnytykseen tai synnytyksen jälkeiseen hoitoon liittyvien odottamattomien kulujen kattamiseksi. Tavoittele vähintään kolmen tai kuuden kuukauden asumismenoja.

Mahdollisten komplikaatioiden varhainen havaitseminen ja asianmukainen hallinta voivat mahdollisesti vähentää hoitokuluja myöhemmin. Yritä ylläpitää terveitä elämäntapoja vähentääksesi komplikaatioiden riskiä. Tämä sisältää oikean ravinnon, säännöllisen harjoittelun lääkärisi neuvonantajasi mukaan.

Tutki ja vertaile eri terveydenhuoltopalvelujen, sairaaloiden ja synnytyskeskusten kustannuksia. Jotkut voivat tarjota paketteja tai maksusuunnitelmia, jotka voisivat olla edullisempia.

Etsi yhteisön resursseja, klinikoita tai ohjelmia, jotka tarjoavat ilmaista tai alennettua raskaushoitoa, synnytystunteja tai tukipalveluita.

Tarkista työhön, toimitukseen ja synnytyksen jälkeiseen hoitoon liittyvien mahdollisten kustannusten jakautuminen. Tämä auttaa sinua ennakoimaan ja neuvottelemaan kulut, jos mahdollista. Jotkut sairaalat tarjoavat alennuksia ihmisille, jotka ovat tehneet varauksen etukäteen tai tiettynä aikana, jolloin tarjoukset ovat voimassa.

Nämä lehdet auttavat sinua säästämään matkakuluissasi. Voit käyttää tätä rahastoa sairauskulujesi kattamiseen.

Jos sinulla ei ole sairausvakuutusta, saatat joutua maksamaan korkeamman vakuutusmaksun, jotta raskaus sisällytetään vakuutukseen. On tärkeää vertailla ja tarkistaa näiden vakuutusten kaikkia ominaisuuksia ennen kuin päätät ostaa. Säädä budjettiasi tarpeen mukaan vauvan syntymän jälkeen. Seuraa kuluja tarkasti ja tunnista alueet, joilla voit leikata tai säästää.

Hallitsemalla kuluja ennakoivasti ja etsimällä käytettävissä olevia resursseja voit lievittää raskauteen ja synnytyksen jälkeiseen hoitoon liittyvää taloudellista stressiä. Säännöllinen viestintä terveydenhuollon tarjoajien, taloudellisten neuvonantajien ja tukiverkostojen kanssa voi myös tarjota arvokasta ohjausta ja apua tänä aikana.

Samankaltaiset artikkelit