Senior Citizen Savings Scheme (SCSS) -koron tarkistus syyskuussa. Meneekö se yli 8,2 %?

scss interest rate

Senior Citizen Savings Scheme (SCSS) -korkouutiset 15. syyskuuta: Hallituksen on määrä suorittaa neljännesvuosittain SCSS:n ja muiden piensäästöjärjestelmien korkojen tarkistus kuluvan kuun loppuun mennessä. Tarkistettu SCSS-korko vuosineljännekselle 2023-24 loka-joulukuulle julkistetaan syyskuun 30. päivään mennessä. Vaikka eläkeläiset toivovatkin SCSS-koron lisänostoa, se on asiantuntijoiden mukaan epätodennäköistä tällä kertaa.

Hallitus piti heinä-syyskuun vuosineljänneksen SCSS-tilin koron ennallaan 8,2 prosentissa. Sitä kuitenkin tarkistettiin ylöspäin kahden edellisen vuosineljänneksen aikana. Huhti-kesäkuussa SCSS-korkoa nostettiin 8 prosentista 8,2 prosenttiin. Tilikauden 2022-23 tammi-maaliskuulla se nostettiin 8 prosenttiin.

Asiantuntijat pitävät jatkossa SCSS-koron nousua loka-joulukuun vuosineljänneksellä epätodennäköisenä.

Sertifioidun rahoitussuunnittelijan ja Lets Invest Wiselyn perustajan eversti Rakesh Goyal (Retd) mukaan pienten säästöjärjestelmien, kuten SCSS:n, korkotasojen status quo säilyy todennäköisesti nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ja myös siitä syystä, että korkosykli ei ole vielä saavuttanut huippuaan. Hallitus voi pitää SCSS-koron ennallaan 8,2 prosentissa tulevalla vuosineljänneksellä.

8,2 prosentin korolla SCSS on yksi parhaista korkovaihtoehdoista eläkeläisille. Tämä korko on myös parempi kuin useimpien parhaiden pankkien tällä hetkellä tarjoamat kiinteät talletuskorot.

Koska SCSS-järjestelmää tukee suoraan Intian hallitus, tähän järjestelmään sijoitettu pääoma ja ansaitut korot ovat aina taattuja. Lisäksi, toisin kuin kiinteät talletusjärjestelmät, SCSS antaa eläkeläisille mahdollisuuden ansaita neljännesvuosittaista korkotuloa tekemällä enintään 30 000 rupiaa henkilöä kohti. SCSS-tili erääntyy 5 vuodessa, mutta sitä voidaan jatkaa vielä kolmella vuodella. Lisäksi enintään 1,5 000 rupiaa vuodessa SCSS:ään tehdyt sijoitukset voidaan vähentää tuloverolain 80C pykälän mukaisesti.

Samankaltaiset artikkelit