Yhdysvaltain keskuspankin korkopäätöksen avaintapahtuma, jota on syytä varoa tällä viikolla: Analyytikot

US Fed, Bank of Japan, Bank of England, interest rate, inflation, interest rate decision, economic data

Osakemarkkinat ottaisivat vihjeitä viikon suurimmasta tapahtumasta – Yhdysvaltain keskuspankin korkopäätöksestä – sen lisäksi, että seurattaisiin globaalien markkinoiden kehitystä ja ulkomaisten sijoittajien kaupankäyntiaktiviteettia, analyytikot sanoivat.

Viime viikolla pienten ja keskisuurten yritysten voimakas lasku, ulkomaisten rahastojen ulosvirtaus ja kohonnut raakaöljyn hinta kansainvälisillä markkinoilla loukkasivat sijoittajien tunteita.

Asiantuntijat sanoivat, että osakemarkkinat voivat pysyä epävakaana lähitulevaisuudessa, kun maailmanlaajuisesti keskuspankkien rahapoliittisia päätöksiä on tehty viikon aikana.

”Tällä viikolla panostetaan merkittävästi rahapolitiikkaan, sillä Fed aloittaa kaksipäiväisen politiikkakokouksensa 19. maaliskuuta. Yhdysvaltain keskuspankki ilmoittaa korkopäätöksestään kaksipäiväisen politiikkakokouksensa jälkeen 20.3.2024. sanoi Pravesh Gour, vanhempi tekninen analyytikko, Swastika Investmart Ltd.

Lisäksi Kiina julkistaa 1- ja 5-vuotisten lainojen prime-koron ja Japanin keskuspankki (BoJ) ilmoittaa korkopäätöksestään 19.3.2024. Japani ilmoittaa myös inflaation 22.3. hän sanoi.

”Rupin kurssi suhteessa dollariin, Yhdysvaltain joukkolainojen tuotot ja raakaöljyn hinnat pysyvät huomion kohteena”, Gour lisäsi.
Viime viikolla BSE:n vertailuindeksi oli 1 475,96 pistettä eli 1,99 prosenttia, kun taas NSE Nifty laski 470,2 pistettä eli 2,09 prosenttia.

Pienyhtiöiden BSE-indeksi laski 2 640,82 pistettä eli 5,91 prosenttia ja keskisuurten yhtiöiden mittari 1 602,41 pistettä eli 4 prosenttia.

Epävarmuuden vuoksi paikalliset sijoittajat seuraavat tarkasti globaaleja markkinoita päättääkseen osakkeistaan, Mehta Equities Ltd:n tutkimusjohtaja Prashanth Tapse sanoi.

”Tämä viikko on tärkeä talouden näkökulmasta, sillä suuret keskuspankit maailmanlaajuisesti, mukaan lukien Japani, Yhdysvallat ja Iso-Britannia, ilmoittavat korkopäätöksistään. Yhdysvaltain keskuspankin politiikan tulos ja kommentit ovat tärkeitä, sillä sekalaiset makrotiedot ovat pitäneet sijoittajat huolissaan koronlaskujen aikataulusta.

”Siksi odotamme markkinoiden pysyvän epävakaana lähitulevaisuudessa keskittyen suuriin yhtiöihin ja puolustaviin nimiin”, Motilal Oswal Financial Services Ltd:n vähittäismyyntitutkimuksen johtaja Siddhartha Khemka sanoi.

Sijoittajien painopiste siirtyisi nyt myös tuleviin Lok Sabhan vaaleihin.

Lok Sabha -äänestys järjestetään seitsemässä vaiheessa 44 päivän aikana 19. huhtikuuta alkaen maailman suurimmissa vaaleissa. Ääntenlaskenta alkaa 4.6.

– Ensi viikolla globaalin keskuspankin rahapoliittinen päätös saa sijoittajien huomion. Yhdysvaltain keskuspankki, BoJ ja BoE (Bank of England) paljastavat korkopäätöksensä”, sanoi Vinod Nair, tutkimusjohtaja, Geojit Financial Services.

Samankaltaiset artikkelit