10 000 Rs AUM helmikuussa: Godrej Capital MD – Pankki- ja rahoitusuutiset

money (2)

Pankkien ulkopuolinen rahoitusyhtiö (NBFC) Godrej Capital saavuttaa 10 000 miljoonan rupian hallinnoitavien varojen (AUM) helmikuuhun 2024 mennessä, MD ja toimitusjohtaja Manish Shah on kertonut FE:lle. ”Ensimmäinen suuri tavoitteemme oli 10 000 miljoonaa rupiaa kolmessa vuodessa tai maaliskuussa 2024. Meidän pitäisi saavuttaa 10 000 miljoonaa rupiaa joko tammikuussa tai helmikuussa”, hän sanoi.

Lokakuun lopussa NBFC:n AUM oli 8 000 miljoonaa rupiaa, ja se jaettiin tasaisesti asuntolainojen sekä mikro-, pienten ja keskisuurten yritysten (MSME) lainojen kesken. Shah sanoi, että NBFC pyrkii kasvattamaan AUM:aan 30 000 miljardiin rupiaan 26 vuoden loppuun mennessä ja 50 000 miljardiin rupiaan 28 vuoden aikana. Hän lisäsi, että jako muuttuisi todennäköisesti 70 prosentiksi MSME-lainoiksi ja 30 prosentiksi asuntolainaksi. Lisäksi NBFC tarvitsee uutta pääomaa 1 500 miljoonan ruplaa seuraavan parin vuoden aikana, ja se aikoo hakea 1 000 miljoonaa rupiaa promoottorilta Godrej Toimialat. Promoottoriryhmä on infusoinut NBFC:hen 2 000 miljoonaa rupiaa viimeisen kolmen vuoden aikana.

Koska suuri osa NBFC:n kirjanpidosta on vakuutena, huonot lainat ovat lähes mitättömiä ja todennäköisesti ovat niin nykyisen verotuksen aikana, Shah sanoi. NBFC:n pankkilainojen, henkilökohtaisten lainojen ja luottokorttien riskipainon nousu merkitsisi Shahin mukaan 10-15 bps:n nousua pankkien lainakustannuksissa. Nämä pankeilta kerätyt varat olisivat tarkoitettu vain suuriin vähintään 5 miljoonan lippulainoihin uusille MSME- ja pääasiakkaille. ”Lainakustannusten nousu siirretään loppuasiakkaalle marginaalien suojaamiseksi”, hän lisäsi.

”Kulutusrahoitus on onneksi hyvin pieni osa kirjastamme. Noin 550 miljardia 8000 miljoonan ylimääräisestä kirjastamme on vakuudettomia, mutta nämä ovat lainoja pienille ja keskisuurille yrityksille, joiden loppukäyttö on selkeästi investoimista liiketoimintaan”, hän sanoi. Shah sanoi, että Godrej Capital saattaa harkita listautumista pörssiin seuraavien kolmen tai viiden vuoden aikana. . ”Olemme nyt kannattava yritys. Mutta meidän on oltava tarpeeksi hyviä voittojen, liiketoiminnan näkyvyyden ja kasvun suhteen palkitaksemme sijoittajia. Joten listautumisanti voi tapahtua seuraavien 3–5 vuoden aikana”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit