Perintövero: Jos se toteutetaan, kuka kantaa vastuun – yksin HNI:t vai myös keskiluokka? – Rahauutisia

Inheritance Tax: If implemented, who will bear the brunt - HNIs alone or middle-class too?

Keskustelu perintöverosta – verosta, joka kannetaan kuolleen henkilön omaisuuden ja omaisuuden siirrosta edunsaajilleen – ei ole lakannut siitä lähtien, kun teknokraatiksi muuttunut kongressin johtaja Sam Pitroda otti asian esille juuri Lokin ensimmäisen vaiheen jälkeen. Sabhan gallupit.

Vain kaksi äänestyskierrosta on ohi ja vielä viisi jäljellä, joten keskustelu perintöverosta näyttää kiihtyvän, koska hallitsevan BJP:n ylimmät johtajat eivät jätä mitään mahdollisuutta arvostella kongressia Pitrodan huomautuksista. Kongressi on kuitenkin jo etääntynyt Pitrodan kommentista.

Pitroda aloitti riidan ja kutsui perintöveroa ”mielenkiintoiseksi” ideaksi. ”Jos jollakulla on 100 miljoonan dollarin arvosta omaisuutta ja hän voi kuoltuaan siirtää siitä 45 % lapsilleen, 55 % jää valtiolle. Se on mielenkiintoinen laki. Siinä sanotaan, että sinä, sukupolvessasi, rikastit ja lähdet nyt, sinun on jätettävä omaisuutesi yleisölle – ei kaikkea, puolet siitä, mikä minusta kuulostaa reilulta.”

Keskellä jatkuvaa kiivasta keskustelua perintöverosta maassa, hän jakoi näkemyksensä Financialexpress.com:lle. Bagla käsitteli joitakin olennaisia ​​kysymyksiä, joita on noussut esiin tästä verosta.

K.

Se on maksu, joka peritään vainajan omaisuuden kokonaisarvosta, mukaan lukien kiinteistöt, sijoitukset ja henkilökohtaiset omaisuudet, ennen kuin omaisuus jaetaan perillisille. Tämän veron ensisijaisena tarkoituksena on varmistaa vaurauden oikeudenmukainen uudelleenjako ja estää varallisuuden keskittyminen muutamaan perheeseen sukupolvien yli.

Intiassa varallisuusveroa sovellettiin rikkaisiin arvioitajiin, joiden varallisuus oli yli 30 lakh. Edellä mainittu varallisuusvero poistettiin tilikaudelta 2015–2016. Varallisuusverolain kumoamisen jälkeen HNI:t olivat huolissaan siitä, että varallisuusvero korvattaisiin pian perintöverolla. Tämä johti laajaan suunnitteluun perustamalla perherahastoja ja muita vastaavia mekanismeja odotettavissa olevaa perintöveroa vastaan.

Pääasiallinen syy tällaiseen keskusteluun johtuu Intian kasvavasta varallisuuden epätasa-arvosta (jossa ylin 1 % väestöstä omistaa noin 40,1 % varallisuudesta) ja mahdollisista vaikutuksista, joita tällaisella verolla voi olla Intian sosioekonomiseen maisemaan. Maassa, jossa perheen varallisuus siirtyy usein sukupolvelta toiselle, perintöveron käyttöönotto voi vaikuttaa merkittävästi sukupolvien väliseen omaisuuden siirtoon ja yksilöiden kykyyn rakentaa ja ylläpitää taloudellista vakautta.

V: Koska Intia on köyhä maa, se voi ottaa perintöveron. Yksi asia on hyvin selvää, että jos perintövero otetaan käyttöön Intiassa missä tahansa muodossa, sitä sovelletaan vain korkeakouluihin eikä keskiluokkaan tai alempaan keskiluokkaan, koska Intia on köyhä maa. Keskiluokka ja köyhä luokka olisivat erittäin korkeat eivätkä ne olisi oikeutettuja missään olosuhteissa.

V: Perintöveron tärkeimmät kannattajat väittävät, että se on oikeudenmukainen ja tehokas tapa vähentää varallisuuden eriarvoisuutta ja varmistaa, että rikkaat maksavat oikeudenmukaisen osuutensa veroista, verottamalla suurten varallisuussummien siirtoa sukupolvelta toiselle. Myös perintöverosta saaduilla tuloilla rahoitetaan tärkeitä julkisia palveluita ja sosiaalisia ohjelmia, jotka hyödyttävät laajempaa väestöä, mikä auttaa hajottamaan vaurauden ja vallan keskittymistä, joka voi syntyä, kun varallisuus siirtyy sukupolvelta toiselle.

Huolimatta perintöveron mahdollisista eduista, sen täytäntöönpanoon Intiassa liittyy useita huolenaiheita, kuten se voi estää säästämistä ja pääoman kertymistä, koska yksilöt saattavat olla vähemmän taipuvaisia ​​siirtämään omaisuuttaan perillisilleen, jos huomattava osa verotetaan. Tällä voi olla kielteisiä vaikutuksia talouskasvuun ja investointeihin pitkällä aikavälillä. On myös huolia siitä, että perintövero voi johtaa lisääntyneeseen veronkiertoon ja veronkiertoon, koska yksityishenkilöt saattavat yrittää löytää keinoja suojata omaisuuttaan verolta.

V: Perintövero johtaisi hallinnolliseen monimutkaisuuteen ja rasitukseen jo ennestään ylikuormitetulle veroinfrastruktuurille. Perittyjen omaisuuserien arvon seuranta ja tarkka arvioiminen eri väestöryhmissä, joilla on vaihteleva varallisuustaso, vaatisi huomattavia resursseja ja vankkoja tiedonkeruumekanismeja, joita Intian verojärjestelmästä saattaa tällä hetkellä puuttua. Ellei lainsäädäntöä ole huolellisesti suunniteltu ja valvottu, perintöverosta voi tulla hyväksikäytön kohde, mikä heikentää sen tarkoitusta. Joissakin tapauksissa rikkaat voivat siirtää sen eläessään, jos tällaiset verot ovat alhaisemmat kuin mitä heidän lastensa on maksettava, kun he ovat poissa. Muussa tapauksessa se voidaan siirtää johonkin verovapaaseen trustiin, mikä helpottaa siirtoa.

Toinen porsaanreikä, jota voidaan käyttää hyväkseen, on se, että rikkaat voivat pysäköidä omaisuutensa veroparatiiseihin valitsemalla menettää kansalaisuutensa ja ostaa passin maassa, joka ei tavoittele heidän omaisuuttaan. Tämä johtaa myös vaurauden pakenemiseen kotimaasta. Lisäksi perintöveron käyttöönotto vaatisi vankan ja luotettavan omaisuuden arviointijärjestelmän, joka tällä hetkellä puuttuu monilta osilta Intiaa.

V: Nähtäväksi jää myös se, että jos perintövero otetaan käyttöön, niin miten hallitus estäisi perintöveron välttämisen luomalla perheluottamusta. Eräässä ajatusmaailmassa sanotaan myös, että jos perintövero otetaan käyttöön, kaikki yksityishenkilön omaisuuden siirto perheensä rahastoon perintöveron käyttöönoton jälkeen voidaan siirtää perintöveroon siirtohetkellä.

Perintöveron esiintymisen aiheuttamien vastoinkäymisten ymmärtämiseksi klassinen esimerkki on eteläkorealaisen konglomeraatin Samsungin tapaus. Puheenjohtajansa kuoltua lokakuussa 2020 sille maksettiin valtava määrä perintöveroa. Etelä-Koreassa perintöveroaste oli 50 % ja perheen verotaakka 8,6 miljardia, joka oli maksettava 5 vuoden aikana ja perintöveron maksamiseksi Samsung-konsernin osakkeet myydään v. – vetäjät suorittavat tällaisen veron vuosittain. Tämä on johtanut Leen perheen omistusosuuden laskuun Samsung-konsernissa.

V: Keskustelu perintöverosta Intiassa on edelleen monimutkainen ja vivahteikas kysymys. Intian hallituksen kanta on suurelta osin vastustanut perintöveron käyttöönottoa, mikä on todisteena pääministeri Narendra Modin äskettäisessä haastattelussa, jossa hän sanoi, että se, mitä BJP aikoo tehdä, on selvästi mainittu sen manifestissa ja että sen ideologia on erittäin selkeä. ei sisällä perintöveroa osana sitä.

Samankaltaiset artikkelit