Voit maksimoida kiinteän talletuksen tuotot ja varmistaa likviditeetin tikapuulla. Tiedä kuinka se toimii

fixed deposit news

Sijoittaminen on välttämätöntä tuoton optimoimiseksi ja inflaation nopeuttamiseksi, jotta voimme saavuttaa tavoitteemme eri elämänvaiheissa. Sijoitusstrategiamme kehittyy taloudellisten tavoitteidemme, tulotasomme ja ikäsi mukaisesti, minkä ansiosta voimme räätälöidä rahoitussuunnitelmamme vastaavasti. Kiinteät talletukset (FD) ovat pitkään olleet suosittu sijoitusvaihtoehto riskejä välttäville intialaisille kuluttajille. Vaihtelevien toimikausien ja korkojen vuoksi FD-maisemassa liikkuminen voi kuitenkin olla haastavaa. Tässä FD-tikkaat tulevat esiin.

FD-laddering on strateginen lähestymistapa kiinteiden talletusten hallintaan tuottojen optimoimiseksi ja likviditeetin säilyttämiseksi. Tässä artikkelissa perehdymme FD-tikapuun käsitteeseen, miten se toimii ja miten se auttaa intialaisia ​​kuluttajia maksimoimaan tuottonsa.

FD-laddering on rahoitusstrategia, joka sisältää kiinteän talletuksesi jakamisen useille tileille, joilla on eri eräpäivät. Sen sijaan, että sijoittaisit kertasumman yhteen FD:hen, jaat varojasi useisiin FD-sopimuksiin, joiden voimassaoloajat vaihtelevat. Jokainen FD erääntyy eri aikavälein, mikä luo sijoitustikkaita. Jotkut FD-portaiden tärkeimmistä eduista ovat saavutettavuuden, likviditeetin ja korkeamman tuoton tasapainottaminen.

Oletetaan, että sinulla on 1 00 000 ruplaa sijoitettavaa. Sen sijaan, että laittaisit koko summan yhdeksi 5 vuoden FD:ksi, voit jakaa sen viiteen erilliseen FD:hen, joista kunkin voimassaoloaika on 1, 2, 3, 4 ja 5 vuotta. Kun jokainen FD erääntyy, sinulla on mahdollisuus sijoittaa se uudelleen vallitsevalla korolla tai käyttää varoja tarpeen mukaan. Tämä lähestymistapa varmistaa, että sinulla on aina pääsy osaan säästöistäsi ja hyödyt mahdollisesti korkeammista pitempiaikaisten talletusten koroista.

Tikasmenetelmä auttaa sinua hyödyntämään vaihtelevia korkoja. Jos korot nousevat, voit sijoittaa erääntyvät FD:si uudelleen korkeammalla korolla. Yksinkertaisesti sanottuna, jos hinnat laskevat, et ole lukittu alhaisempiin hintoihin pitkäksi aikaa. Tämä joustavuus auttaa sinua saavuttamaan paremman keskimääräisen kokonaistuoton verrattuna yhden FD:n lukitsemiseen kiinteällä korolla pidemmäksi ajaksi. Lisäksi FD-laddering tarjoaa säännöllistä likviditeettiä, mikä tekee siitä sopivan sekä lyhyen että pitkän aikavälin taloudellisiin tavoitteisiin.

Uudelleensijoitusriski on huoli siitä, että FD:n erääntyessä vallitsevat korot voivat olla alhaisemmat kuin erääntyvän FD:n korko. FD-tikkaat vähentävät tätä riskiä jakamalla sijoituksesi useille toimikausille. Vaikka yksi FD erääntyisi matalakorkoisessa ympäristössä, vaikutus kokonaissalkkuusi on minimoitu, koska muut FD:t ansaitsevat edelleen korkoaan vastaavilla koroilla. Tämä monipuolistaminen auttaa turvaamaan tuottosi.

Yksi ladderingin tärkeimmistä eduista on sen kyky tarjota tasaista likviditeettiä. Kun jokainen FD erääntyy, sinulla on mahdollisuus joko sijoittaa se uudelleen tai käyttää varoja tarpeen mukaan taloudellisiin tavoitteisiin, hätätilanteisiin tai mahdollisuuksiin. Tämä joustavuus varmistaa, että et ole sidottu pitkäaikaisiin sijoituksiin, jolloin voit mukautua muuttuviin taloudellisiin olosuhteisiin.

Jakamalla sijoituksesi eri maturiteeteille voit kohdistaa taloudelliset tavoitteesi FD-sopimuksiisi. Lyhyen aikavälin FD-sopimukset tarjoavat helpon pääsyn varoihin välittömiin tarpeisiin, kun taas pidemmän aikavälin FD-sopimukset tarjoavat mahdollisuuden korkeampaan tuottoon. Tämä hajauttaminen auttaa sinua hallitsemaan riskialttiuttasi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että FD-laddering on tehokas strategia, jolla saat parhaan hyödyn kiinteästä talletuksestasi. Se tarjoaa kaksi etua: vakaa pääsy rahastoihin ja mahdollisuus korkeampaan tuottoon. Se tarjoaa käytännöllisen lähestymistavan korkeampaan tuottoon varmistaen samalla taloudellisen turvan.

Kirjoittaja on toimitusjohtaja, Bankbazaar.com. Näkemykset ovat henkilökohtaisia

Samankaltaiset artikkelit