Intian joukkovelkakirjalainojen tuotot olivat tasaiset ennen RBI:n keskeistä päätöstä, kommentti

stock market (2)

Intian valtionlainojen korkojen odotetaan pysyvän pääosin ennallaan perjantain avausistunnossa, kun markkinaosapuolet odottavat Intian keskuspankin rahapoliittista päätöstä ja kommentteja lisävihjeille.

Vuoden 2033 joukkovelkakirjalainojen 10 vuoden viitekorko 7,18 % on todennäköisesti välillä 7,19-7,23 % rahapoliittiseen päätökseen asti sen jälkeen, kun se oli edellisessä istunnossa 7,2140 %, yksityisen pankin kauppias sanoi.

”Kun kaksi suurta globaalia tekijää – öljyn ja USA:n tuotot toistaiseksi hoidetaan, koko painopiste olisi keskuspankin poliittisessa päätöksessä sekä likviditeetti- ja inflaatioohjauksessa”, kauppias sanoi.

Keskuspankin nähdään pitävän ohjauskorkoa vakaana 6,50 %:ssa perjantaina keskittyen edelleen inflaatiokehitykseen sekä likviditeettinäkymiin.

RBI oli elokuussa pyytänyt lainanantajia säilyttämään 10 %:n kassavarantosuhteen joidenkin talletusten kasvun vuoksi, ja siitä lähtien likviditeetti on siirtynyt tiukemmalle puolelle korkojen noustessa.

Vaikka tätä muutosta on lievennetty vaiheittain syyskuusta lähtien, se on nostanut efektiivisiä korkoja korkeammalle.

”I-CRR oli epäsuora koronnosto, koska RBI oli pyrkinyt pitämään yön yli -korot lähempänä MSF-korkoa”, sanoi Arun Bansal, IDBI Bankin toiminnanjohtaja ja treasury-johtaja.

Samaan aikaan Yhdysvaltojen tuotot pysyivät vakaina sen jälkeen, kun viime päivinä oli havaittavissa jyrkkä piikki, kun kauppiaat odottavat myöhemmin samana päivänä tulevia ei-maatalouden palkkatietoja.

Yhdysvaltain 10 vuoden tuotto oli noin 4,70 % sen jälkeen, kun se nousi jatkuvasti ja saavutti keskiviikkona yli 16 vuoden korkeimman 4,88 %:n pidempään korkeampien korkojen vetojen keskellä.

Brent-raakaöljyn viitesopimus laski alle 85 dollarin tynnyriltä uhanttuaan ylittää 100 dollarin psykologisen avaintason viime viikolla tarjonnan kriisin keskellä.

Samankaltaiset artikkelit