Kolme asiaa, joita asunnon ostajat voivat nyt pyytää

Kolme asiaa, joita asunnon ostajat voivat nyt pyytää

Lainanantajien on kilpailtava liiketoiminnasta, koska korkeat korot ovat pelottaneet monia potentiaalisia ostajia, joten he saattavat olla valmiita alentamaan joitain maksuja. Parhaan hinnan ostamisen lisäksi ostajat voivat pyytää myyjiltä kourallinen lisätoimintoja alentaakseen sulkemiskustannuksiaan ja kuukausimaksujaan.

Myyjät ovat vastaanottavaisempia tietyille pyynnöille kuin pandemian lietsoman asuntohummon huipulla, koska he eivät halua ottaa riskiä kaupan menettämisestä. Elokuussa lähes 16 % valtakunnallisesta vireillä olevista asuntomyynnistä putosi, kun ostajat kylmenivät, kun elokuussa 2021 vastaava luku oli noin 11,7 %, Redfinin mukaan.

Ostajan neuvotteluvoima riippuu pitkälti siitä, kuinka paljon kilpailua talosta on. Tässä on kolme asiaa, jotka kannattaa kysyä myyjältä.

Apua sulkemiskustannuksiin

Harkitse myyjältä lainan pyytämistä sulkemiskulujen kattamiseksi, kiinteistönvälittäjät sanovat.

Ruthie Ravenel, kiinteistönvälittäjä Charlestonissa, SC, työskenteli äskettäin ostajien kanssa, jotka alun perin suunnittelivat tarjoavansa 950 000 dollarin hintapyyntöä, jota paikallinen myyjä etsi. Ostajat, joilla oli niukasti käteistä, halusivat apua joihinkin sulkemiskustannuksiin.

Ravenel neuvoi ostajaa tarjoamaan 965 000 dollaria ja pyytämään sitten myyjältä 15 000 dollarin loppukustannushyvitystä. Myyjät olivat motivoituneita tähän, koska he halusivat kaupan menevän läpi ja summa, jolla he lähtisivät pois, olisi lopulta sama.

Lopulta ostajat rahoittivat 15 000 dollaria asuntolainaansa 30 vuoden aikana sen sijaan, että heidän olisi pitänyt hankkia rahat käteisellä. Se nosti heidän kuukausimaksujaan, mutta he pystyivät saamaan sopimuksen päätökseen.

Hanki korkoalennuksen asuntolainallesi

Kiinteistönvälittäjien mukaan useammat lainanantajat, myyjät ja kodinrakentajat tarjoavat apua ostajan asuntolainan koron alentamiseen tietyksi ajaksi.

Myyjä voisi tarjota ostajalle asuntolainakoron alentamista pysyvästi. Koron oston pysyvä versio sisältää asuntolainan alennuspisteiden ostamisen sulkemisen yhteydessä.

Jokainen piste maksaa tyypillisesti yhden prosentin lainasummasta ja on 0,25 prosenttiyksikön koron alennuksen arvoinen, sanoi Ted Rossman, Bankrate.comin kulutusanalyytikko. Tällä hetkellä keskimääräinen 30 vuoden kiinteä asuntolainan korko on 7,80 % Bankrate.comin mukaan.

Ota 300 000 dollarin laina 7,80 prosentilla. Jos myyjä ostaa kaksi pistettä, se maksaa 6 000 dollaria ja laskee ostajan koron 7,30 %:iin, Rossman sanoi. Tämä alentaisi kuukausittaista pääomaa ja korkomaksua 2 159 dollarista 2 056 dollariin (säästö 103 dollaria kuukaudessa ja 37 080 dollaria 30 vuoden aikana), hän sanoi.

Ymmärrä, että pysyvä korkojen osto voi menettää kiiltonsa, jos korot laskevat tulevaisuudessa ja päädyt jälleenrahoitukseen.

Jotkut lainanantajat tarjoavat myös mahdollisuuden jälleenrahoittaa asuntolaina tulevaisuudessa ilman kustannuksia – mutta nämä tarjoukset vaihtelevat, joten kannattaa tarkistaa pienellä tekstillä.

Talon kunnostaminen

Myyjät ovat vastaanottavaisempia tekemään korjauksia kuin noin kaksi vuotta sitten, kiinteistönvälittäjät kertovat.

Emily Piggott osti äskettäin kolmen makuuhuoneen kodin Raefordista, NC:stä noin 265 000 dollarilla. Hän oli suostunut myyjän pyyntöön jäädä taloon muutaman viikon ajan sulkemisen jälkeen. Vastineeksi hän pyysi myyjää siivoamaan talon – mukaan lukien sakosäiliön – ja leikkaamaan nurmikon hänen muuttopäiväänsä varten. Myyjä suostui ja kauppa meni läpi.

New Yorkissa toimiva kiinteistönvälittäjä Gerard Splendore työskentelee parhaillaan myynnin parissa, jossa myyjä laskee hintaa 30 000 dollarilla, koska ikkunat vuotavat. Osuuskunta vaihtaa ikkunat, mutta ei heti, ja myyjä haluaa lopettaa toimintansa joulukuussa.

Ostajan kannattaa kysyä kohteliaasti, lisäävät kiinteistönvälittäjät.

Kirjoita Veronica Dagherille osoitteeseen Veronica.Dagher@wsj.com

Samankaltaiset artikkelit