3 tapaa joukkovelkakirjalainat voivat auttaa sinua saavuttamaan lyhyen aikavälin taloudelliset tavoitteet!

3 ways bonds can help you meet short-term financial goals!

Oletko koskaan ajatellut, kuinka voit hyödyntää velkainstrumentteja lyhyen aikavälin taloudellisten tavoitteidesi saavuttamiseksi? Joukkovelkakirjoihin sijoittamisen suurin etu on, että ne voidaan muuttaa helposti käteiseksi, joten likviditeetti ei voi koskaan olla ongelma.

Lyhyen aikavälin tavoitteita käsiteltäessä on tärkeää ottaa huomioon, että tavoitteen aikakehys on lyhyt. Siksi ei ole varaa olla löysällä sijoitetun summan kanssa tai ottaa liiallisia riskejä.

Vishal Goenka, IndiaBonds.comin perustaja, sanoi: ”Sopivan omaisuusluokan valitseminen on ensiarvoisen tärkeää. Osakkeen valitseminen varsinkin epävakailla markkinoilla, joilla on pääomariskejä, ei ehkä ole järkevää lyhyen aikavälin tavoitteiden kannalta. Tällaisissa tapauksissa joukkovelkakirjat nousevat järkeväksi valinnaksi.”

Yksi tärkeimmistä eduista on tyypillisesti korkeampi korkotulo verrattuna tavalliseen säästötiliin, hän korosti. ”Lisäksi mahdollisuus valita valikoivasti lähitulevaisuudessa erääntyviä joukkovelkakirjoja sopii yhteen lyhyen aikavälin tavoitteiden kanssa. Lisäksi hätätapauksissa joukkovelkakirjojen myynnistä ei aiheudu seuraamuksia, toisin kuin FD-sopimuksista.”

Joukkovelkakirjat maksavat säännöllistä korkoa kuponkimaksujen muodossa haltijoilleen, mikä tarjoaa ennustettavan tulovirran. Yksityissijoittajat voivat käyttää näitä korkotuloja lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiinsa, kuten laskujen maksamiseen, loman rahoittamiseen tai odottamattomien kulujen kattamiseen.

Joukkovelkakirjoja pidetään yleensä osakkeita turvallisempina, erityisesti valtion arvopapereita tai vakaiden yritysten AAA-luokiteltuja joukkovelkakirjoja. Ne tarjoavat varmuuden siitä, että sijoitettu pääoma palautetaan erääntyessä, mikä tekee niistä ihanteellisia sijoittajille, jotka haluavat säilyttää pääomansa ja ansaita samalla jonkin verran tuottoa.

Joukkovelkakirjat voivat olla likvidempiä kuin tietyt muut sijoitukset, jolloin sijoittajat voivat myydä ne jälkimarkkinoilla ennen eräpäivää. Tämä likviditeetti tarjoaa yksityissijoittajille joustavuuden saada varoja nopeasti, mikä auttaa heitä vastaamaan välittömiin rahoitustarpeisiin.

Puhuessaan joukkovelkakirjalainojen kehityksestä viimeisen viiden vuoden aikana, hän sanoi, että valtion joukkolainamarkkinat ovat nousseet yli 150 peruspistettä, ja 10 vuoden joukkovelkakirjalainat ovat koskettaneet alimmillaan 5,75 prosenttia. Pandemian jälkeen joukkovelkakirjalainojen tuotot nousivat korkeammalle, mikä haittasi tuottoa maailmanlaajuisen likviditeetin ja tuen massiivisen lisäyksen vuoksi. Sitten tuli inflaatiohenki, joka varmisti, että keskuspankit nostivat korkoja maailmanlaajuisesti, mikä johti nopeasti nouseviin lyhyisiin korkoihin.

”Intia on kuitenkin ollut melko eristetty äärimmäisiltä liikkeiltä, ​​ja joukkovelkakirjamarkkinamme ovat osoittaneet paljon alhaisempaa volatiliteettia kuin Yhdysvaltojen markkinoista. Tämä tarkoittaa, että tuotot ovat olleet hyvät tasaisesti korkealla tasolla viime vuodesta lähtien ja nyt pääoman arvonnousupotentiaalilla tulevaisuudessa”, hän sanoi.

Tuotot riippuvat tarkasta sijoituskategoriasta, mutta yritysten alhaisen maksukyvyttömyyssyklin vuoksi sijoittajia on palkittu joukkovelkakirjasijoituksista.

Kuten edellä mainittiin, korkosijoitusten luokka on kasvanut (ja kypsynyt) paljon Intiassa yleisen BKT:n ja osakemarkkinoiden ylärajan kasvun myötä. Maaliskuusta 2019 lähtien joukkovelkakirjamarkkinat ovat kasvaneet 74 prosenttia ja ovat tällä hetkellä noin 2,53 biljoonaa dollaria joulukuussa 2023 SEBI- ja CCIL-tietojen mukaan.

Samankaltaiset artikkelit