Omat rahat: Tunne koko tarina palautusten takana

money

Sijoittajat tavoittelevat usein vain korkeaa tuottoa, mikä tulee entistä selvemmäksi härkämarkkinoilla. Vaikka palautuksilla on merkitystä, ne eivät ole pyhiä. Meidän on ymmärrettävä ajanjakso, jolloin tuotot on tuotettu, kuinka paljon riskiä rahastonhoitaja otti saavuttaessaan tuotot ja mikä on todennäköisyys, että tuotto säilyy tulevaisuudessa.

Tässä on kolme olennaista vaihtoehtoista mittaria, jotka on otettava huomioon arvioitaessa varoja kokonaisvaltaisemmalla tavalla:

Rullaavat palautukset

Jos asetat palautukset etusijalle, rullaavat palautukset ovat parempia. Peräkkäiset tuotot, jotka mittaavat tuottoa kahden tietyn päivämäärän välillä, tarjoavat riittämättömän osoituksen rahaston kehityksestä. On vain vähän varmuutta siitä, että voit toistaa saman tulevan tuoton, koska tuo suorituskyky tapahtui hyvin tietyn ajanjakson aikana. Liukuva tuotto on kuitenkin ylivoimaista, sillä se mittaa rahaston tuottaman tuoton johdonmukaisuutta.

Esimerkiksi yhden vuoden rullaava tuotto 10 vuoden ajalta näyttää rahaston tuoton useilla yhden vuoden ajanjaksoilla näiden 10 vuoden sisällä. Tämä lähestymistapa sivuuttaa jälkituottojen harhan ja tarjoaa tarkemman arvion rahaston johdonmukaisesta tuotosta. Näin ollen se mahdollistaa luotettavamman arvion mahdollisesta tuottoalueesta, jos sijoitat rahastoon vuodeksi.

Huono kuvasuhde

Huonon puolen talteenottosuhde on vahva indikaattori rahaston kyvystä suojautua laskumarkkinoilla. Alle 100 suhdeluku tarkoittaa, että rahaston tappiot ovat vähemmän vakavia verrattuna sen vertailuindeksiin, kun taas suhdeluku yli 100 viittaa suurempaan alitulokseen. Jos kaikki muu on sama, tämä suhde on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka on otettava huomioon rahastoa arvioitaessa. Tämä johtuu siitä, että todennäköisyys, että sijoittaja pysyy sijoittuna ja jatkaa sijoittamista pitkällä aikavälillä, kasvaa, kun se menestyy indeksiä paremmin volatiliteettijaksojen aikana.

Max nosto- ja palautusaika

Samoin kuin alemman puolen talteenottosuhde, enimmäisnosto/palautusaika on riskin mitta. Se ilmaisee rahaston arvon merkittävimmän laskun huipusta alimpaan pisteeseen ennen kuin uusi huippu saavutetaan. Ja aika, joka kului uuden huipun saavuttamiseen kaukalosta. Lyhyempi nosto-/palautusaika merkitsee parempaa suojaa rahastolle.
Oletetaan, että sijoitit markkinoiden huipulla, ja markkinat alkavat laskea. Suurin nosto laskee prosentuaalisen laskun huipusta pohjaan. Se osoittaa pahimman mahdollisen tappion, jos sijoitat huipulla ja myyt pohjassa. Mitä suurempi enimmäisnosto on, sitä suurempi on ponnistelu tappioiden kattamiseksi.

Vaikka sijoittajat usein antautuvat korkeatuottoisten osakkeiden tai rahastojen houkuttelemiseen, on ratkaisevan tärkeää tunnistaa psykologiset ennakkoluulot sijoitusmatkan aikana. Tunteiden ja toimien hallinta markkinoiden laskusuhdanteen aikana parantaa merkittävästi kykyä tuottaa korkeampaa tuottoa tulevaisuudessa. Kuten he sanovat, kyse on harvoin suurimman hyödyn saamisesta markkinoiden nousussa kuin vähiten häviämisestä markkinoiden laskeessa.

Kirjoittaja on perustaja Daulat

Samankaltaiset artikkelit