Sukanya Samriddhi -ohjelman korkoa nostettiin 20 bps

Sukanya Samriddhi, Sukanya Samriddhi news, Sukanya Samriddhi interest rate, money news

Hallitus on nostanut kahden pienen säästöohjelman korkoa tammi-maaliskuulle 2024 10-20 peruspisteellä. Valtiovarainministeriön ilmoituksen mukaan kolmen vuoden määräaikaistalletuksen korkoa on nostettu 10 peruspisteellä 7,1 prosenttiin ja Sukanya Samriddhi Account Schemen korkoa 20 peruspisteellä 8,2 prosenttiin maaliskuuta edeltävänä kolmena kuukautena. 2024.

Kaikki muut piensäästöjärjestelmät tarjoavat edelleen saman koron kuin tämän vuoden joulukuuhun päättyneen kolmen kuukauden aikana.

Valtio vahvistaa pienten säästöjärjestelmien korot neljännesvuosittain, ja ne on sidottu valtion arvopaperien markkinatuottoihin siten, että ero on 25–100 peruspistettä vertailukelpoisten arvopaperien tuottoon nähden.

Viimeksi loka-joulukuun vuosineljänneksellä hallitus nosti vain viiden vuoden toistuvien talletusten korkoa 20 peruspisteellä 6,7 prosenttiin ja piti korot ennallaan kaikissa muissa järjestelmissä.

Public Provident Fundin (PPF) korko, joka laskettiin Q4FY20:n 7,9 prosentista 7,1 prosenttiin Q1FY21:llä, on pidetty ennallaan siitä lähtien. Valtiovarainministeriön ilmoittaman kaavan mukaan PPF:n ero on 25 peruspistettä edellisen kolmen kuukauden vertailutuottoon verrattuna. Sijoittajat saavat sijoittamisesta tuloverolain 80C §:n mukaista veroetua, kertyneet korot ovat verovapaita ja myös eräpäivän nostaminen on verotonta.

Toukokuusta 2022 lähtien Intian keskuspankki nosti repokorkoa 4 prosentista 6,5 ​​prosenttiin tämän vuoden helmikuuhun asti ja on sittemmin pysähtynyt. Pankit ovat nostaneet talletuskorkojaan eri aikoina, ja sijoittajat saavat positiivista tuottoa pitkän matalan koron jakson jälkeen. Esimerkiksi Intian valtionpankki tarjoaa 7 prosentin koron kiinteälle talletukselle, joka kestää kahdesta alle kolmeen vuoteen.

Budjetti arvioi nettotulot pienistä säästöohjelmista Rs 4,71,317 crore vuonna FY24 verrattuna FY23(RE) Rs 4,38,919 crore, kasvua 7,4%.

Samankaltaiset artikkelit