Vanha verojärjestelmä: Säästä aikaa ja avaa nämä suositut veroa säästävät investointiohjelmat verkossa

Old Tax Regime: Save time, go online to open these popular tax-saving investment schemes

Investoinneilla on kaksi tarkoitusta – vaurauden luominen ja verosäästöt. Enemmän kuin vaurauden luominen, verosäästöt ajavat useimmat meistä kohti sijoitusjärjestelmiä. Markkinoilla on saatavilla useita sijoitusvaihtoehtoja, jotka auttavat ihmisiä säästämään veroissa ja rakentamaan varallisuuskorpuksia.

Valitettavasti edistymisestä huolimatta suuri osa maan ihmisistä ei edelleenkään sijoita useista syistä. Jotkut kohtaavat todellisia haasteita, kuten alhaiset tulot ja tietoisuuden puute saatavilla olevista rahoitustuotteista. Monet, vaikka tienaavat hyvin, eivät aloita sijoitusmatkaansa. Heilläkin on omat syynsä olla tilaamatta mitään säästöinstrumentteja. Toisinaan ihmiset keksivät väitteen, että he joutuvat käyttämään aikaa vieraillakseen sijoitustuotteita myyvien yritysten toimistoissa tai sivuliikkeissä ja he joutuisivat myös tekemään liikaa paperityötä. Mutta näin ei ole enää, koska useimmat näistä tuotteista ovat poistaneet fyysisen paperityön esteen. Suurin osa rahoitustuotteista, joihin investoinnit saavat veroetuja vanhan verojärjestelmän mukaisesti, voidaan ostaa sekä verkosta että sen ulkopuolella. Tuotteet, kuten NPS, veroa säästävät FD:t, ELSS, PPF, ULIPs ja henkivakuutukset, voidaan avata verkossa, mikä eliminoi agenttien tai toimistovierailujen tarpeen.

Seuraavassa on joitain suosittuja veroa säästäviä sijoitusjärjestelmiä, jotka voidaan tilata verkossa ilman fyysistä paperityötä:

Siirry eNPS-verkkosivustolle. NPS-tilin avaamiseksi sinulla on oltava Aadhaar-numero, joka on yhdistetty rekisteröityyn matkapuhelinnumeroon. KYC-prosessisi NPS:ssä suoritetaan Aadhaarilla OTP-todennuksen kautta, joka lähetetään rekisteröityyn matkapuhelinnumeroosi.

Väestötietosi ja valokuvasi noudetaan Aadhaar-tietokannasta ja täytetään automaattisesti online-lomakkeella. Sinun on täytettävä kaikki pakolliset tiedot verkossa jatkaaksesi tilin avaamisprosessia.

Osana rekisteröintiprosessia sinun on ladattava skannattu allekirjoituksesi. Jos haluat käyttää eri valokuvaa kuin Aadhaarilta hankittua valokuvaa, voit ladata skannatun valokuvan. Lisäksi sinut ohjataan maksuyhdyskäytävään suorittamaan NPS-tilisi maksu pankki-/luottokortilla tai UPI-/internetpankilla.

Työntekijän ja työnantajan kansalliseen eläkejärjestelmään (NPS) maksettavalle maksulle voidaan hakea 1,5 miljoonan rupiaa verovapautusta. Corporate NPS -järjestelmän puitteissa työntekijät saavat lisäveroetuja työnantajansa kautta ohjatuista sijoituksista.

Viiden vuoden veroa säästävä kiinteä talletus on helpoin veroa säästävä online-sijoitusväline. Ostajalla on vain oltava KYC-yhteensopiva pankkitili ja pääsy verkkopankkiin voidakseen avata veroa säästävän kiinteän talletuksen. Veroja säästävät FD-tilaajat saavat tuloverolain 80C §:n mukaisen verovähennyksen jopa 1 50 000 ruplaa.

Sijoittaaksesi voi yksinkertaisesti kirjautua sisään pankkitililleen ja jatkaa sieltä. Sijoitusta tehtäessä tulee varmistaa, ettei automaattinen uusimismahdollisuus (ellei haluta) ole käytössä, sillä se uusiisi automaattisesti verosäästöpankkikiinteän talletuksen seuraaviksi viideksi vuodeksi eräpäivän jälkeen. Kun sijoitus on tehty, ennenaikainen kotiuttaminen ei ole sallittua veroa säästävällä kiinteällä talletuksella.

Equity Linked Savings Scheme (ELSS) -säästöjärjestelmään sijoittaminen verkossa on hyvin yksinkertaista ja samanlaista kuin mihin tahansa muuhun sijoitusrahastojärjestelmään sijoittaminen. Voit ladata fintech-sovelluksen ja alkaa sijoittaa rahaa verkossa ELSS-järjestelmään. Vaihtoehtoisesti voit käyttää online-sijoituspalvelutiliä. Sijoitatpa sitten kertakorvauksena tai SIP-reitin (systematic investment plan) kautta, ELSS tarjoaa kätevän verosäästövaihtoehdon. Voit säästää jopa 1,5 000 rupiaa vuodessa veroissa sijoittamalla ELSS:ään, joka kuuluu tuloverolain 80C pykälän piiriin.

Voit avata PPF-tilin nimetyissä pankeissa ja postitoimistoissa eri puolilla maata. Offline-tilin avaamisvaihtoehdon lisäksi on myös mahdollisuus avata PPF-tili verkossa. PPF-tilien sijoitusaika on 15 vuotta, ja mahdollisuus jatkaa toistaiseksi 5 vuoden lohkoissa erääntymisen jälkeen.

Voit avata PPF-tilin verkossa kirjautumalla pankin portaaliin tai käymällä konttorilla vaadituilla asiakirjoilla ja tekemällä vähintään 500 Rs:n talletus. PPF-tilille tehdyt talletukset ovat verovapaita 1,5 lakhiin asti. tuloverolain 80C §:n mukaisena verovuonna.

Sijoitussidonnaiset vakuutussuunnitelmat (ULIP) ovat myös saatavilla verkossa. Ostaaksesi ULIP-suunnitelman, sinun on vierailtava vakuutusyhtiön virallisella verkkosivustolla ja löydettävä sopiva suunnitelma, joka vastaa vakuutustarpeitasi ja taloudellisia tavoitteitasi. Voimassa oleva henkilöllisyystodistus ja osoitetodistus tulee pitää valmiina, koska näitä asiakirjoja tarvitaan KYC-tarkoituksiin. Tuloverolain 80C pykälän mukaan ULIP-yritykset vapautetaan verosta vuosittain 1,5 lakh:n suuruisen vakuutusmaksun osalta.

Voit ostaa verkosta henkivakuutuksen, joka sisältää kaikki edut, jotka tarjotaan vakuutusasiamiehen kautta ostetussa vakuutuksessa. Itse asiassa, jos ostat henkivakuutuksen verkosta, sinun ei tarvitse huolehtia fyysisistä papereista. Säästät myös agenttipalkkioissa. Voit myös saada lisäalennuksen vakuutuksen ostamisesta suoraan vakuutusyhtiöltä, sillä yhtiö säästää välittäjille menevissä provisioissa. Voit hakea 80C pykälän mukaisesti enintään 1,5 000 rupiaa vuodessa maksetusta vuosittaisesta vakuutusmaksusta.

Samankaltaiset artikkelit