Valtion joukkovelkakirjalainoista yrityslainoihin, tiedä erityyppisistä joukkovelkakirjoista oikean valinnan tekemiseksi

Govt Bonds to Corporate Bonds, know about different types of bonds to make the right choice

Joukkovelkakirjat ovat valtion tai yrityksen liikkeeseen laskemia velkainstrumentteja. Kun ostat joukkovelkakirjalainan, lainaat rahaa liikkeeseenlaskijalle, ja he suostuvat maksamaan sinulle takaisin pääoman korkoineen tietyn ajan kuluessa.

Mitä tulee korkoon, sinulle maksetaan kiinteää korkoa ja ennalta määrätyllä aikataululla. Tätä korkoa kutsutaan yleisesti kupongiksi. Nimellisarvo on lainattava määrä ja eräpäivä on päivä, jona summa on maksettava takaisin.

Joukkovelkakirjat ovat suhteellisen turvallinen sijoitus, sillä liikkeeseenlaskija on lain mukaan velvollinen maksamaan takaisin pääoman ja koron. Joukkovelkakirjoihin liittyy kuitenkin joitakin riskejä, koska liikkeeseenlaskija saattaa laiminlyödä maksunsa. Saatavilla on monia erilaisia ​​joukkovelkakirjoja, joista jokaisella on omat ominaisuutensa ja riskinsä. Tässä on joitain yleisimmistä joukkovelkakirjatyypeistä:

Valtion obligaatiot laskee liikkeeseen Intian hallitus. Ne ovat turvallisin joukkovelkakirjatyyppi, koska hallituksella on vahva kokemus velkojensa takaisinmaksusta. Valtionlainat tarjoavat tyypillisesti alhaisemman koron kuin muut joukkovelkakirjat, mutta ne ovat myös vähemmän riskialttiita.

SGB:t ovat valtion arvopapereita, joiden määrä on grammoina kultaa. Ne korvaavat fyysisen kullan hallussapidon. Nämä joukkovelkakirjat laskee liikkeeseen Reserve Bank Intian hallituksen puolesta. Sijoittajat ovat varmoja kullan markkina-arvosta erääntymishetkellä ja korolla. SGB:ssä ei ole ongelmia, kuten maksujen tekemistä ja puhtautta, mitä näemme usein fyysisen kullan kantamisessa korujen muodossa.

Osavaltioiden hallitukset laskevat liikkeeseen osavaltioiden valtion obligaatioita. Ne ovat samanlaisia ​​kuin valtion obligaatiot, mutta niihin liittyy hieman suurempi riski, koska osavaltioiden hallitukset eivät välttämättä ole taloudellisesti yhtä vahvoja kuin keskushallinto.

Yrityslainoja laskevat liikkeeseen yritykset. Niihin liittyy suurempi riski kuin valtion tai osavaltion valtion joukkovelkakirjalainoihin, koska yritys saattaa laiminlyödä maksunsa. Yrityslainat tarjoavat kuitenkin myös mahdollisuuden korkeampaan tuottoon. Maksukyvyttömyyden mahdollisuus on lähes mitätön, kun valitset maineikkain yrityksen joukkovelkakirjalainan.

Kuntien joukkovelkakirjalainoja laskevat liikkeeseen kunnat. Ne ovat samanlaisia ​​kuin yritysten joukkovelkakirjalainat, mutta niihin liittyy hieman pienempi riski, koska paikallishallinnot eivät todennäköisesti laiminlyö maksujaan.

Tax-free joukkovelkakirjalainat ovat eräänlainen tuloverosta vapautettu joukkovelkakirjalaina. Tämä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon sijoittajille, jotka haluavat säästää veroissa. Nämä joukkovelkakirjat ovat hyödyllisiä eläkeläisille tai henkilöille, jotka haluavat säästää veroja ja ansaita kiinteää tuloa pitkällä aikavälillä.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Kun sijoitat joukkolainoihin, sinun on otettava huomioon sijoitustavoitteesi, riskinsietokykysi ja aikahorisonttisi. Jos etsit turvallista sijoitusta alhaisella tuotolla, valtion obligaatiot voivat olla hyvä vaihtoehto sinulle. Jos etsit korkeampaa tuottoa, yrityslainat tai kuntien joukkovelkakirjat voivat olla parempi valinta.

Sinun on oltava valmis ottamaan enemmän riskejä tämäntyyppisten joukkovelkakirjojen kanssa. On tärkeää tehdä tutkimusta ennen joukkovelkakirjoihin sijoittamista. Sinun tulee lukea joukkovelkakirjaesite huolellisesti ja ymmärtää siihen liittyvät riskit. Sinun tulee myös vertailla erityyppisiä joukkovelkakirjoja löytääksesi sinulle sopivat.

Tässä on joitain muita asioita, jotka tulee pitää mielessä sijoittaessaan joukkolainoihin Intiassa:

Joukkovelkakirjalainojen korkotasoon vaikuttavat useat tekijät, kuten liikkeeseenlaskijan luottokelpoisuus, joukkovelkakirjalainojen kysyntä ja vallitsevat korot. Kun korot nousevat, joukkovelkakirjojen hinnat laskevat. Tämä johtuu siitä, että sijoittajat ovat valmiita maksamaan vähemmän joukkovelkakirjalainasta, joka tarjoaa alhaisemman koron.

Joukkovelkakirjoilla on erääntymisaika, joka on aika, jonka kuluessa liikkeeseenlaskija on velvollinen maksamaan pääoman takaisin. Joukkovelkakirjalainan maturiteetti voi vaihdella muutamasta vuodesta 30 vuoteen tai enemmän. Pidemmät joukkovelkakirjalainat tarjoavat mahdollisuuden korkeampaan tuottoon, mutta niihin voi myös liittyä riskejä.

Joukkovelkakirjat ovat suhteellisen likvidejä sijoituksia, mikä tarkoittaa, että niitä on helppo ostaa ja myydä. Jotkin joukkovelkakirjatyypit, kuten yrityslainat, voivat kuitenkin olla vähemmän likvidejä kuin valtion obligaatiot. Tämä tarkoittaa, että voi olla vaikeampaa myydä niitä tarvittaessa nopeasti.

Joukkovelkakirjat voivat olla hyvä sijoitus useille sijoittajille. On kuitenkin tärkeää ymmärtää niihin liittyvät riskit ja valita oikeat joukkovelkakirjatyypit yksilöllisiin tarpeisiisi.

Samankaltaiset artikkelit