Kiinteistöjen hinnat nousevat Ayodhyassa uusien projektien ja maakauppojen tukemana

Property prices surge in Ayodhya backed by new projects, land deals

Pöytä kytkeytyy Ayodhyaan Ram-temppelin avajaisten jälkeen. Pieni temppelikaupunki on nyt infrastruktuurin kasvun ja monivaiheisen talouskehityksen loputtoman saagan keskellä. Osana yleissuunnitelmaa 2031 Intian viranomaiset ovat sitoutuneet valtavan 83 000 miljoonan rupian budjetin infrastruktuurin kehittämiseen. Jo 30 500 miljoonan ruplan arvoiset hankkeet ovat joko valmiita tai eri vaiheissa.

Uusi lentokenttä on paljastettu Ayodhyassa 1 450 miljoonan rupian investoinnin jälkeen. Tällä hetkellä lentoasema pystyy hoitamaan noin miljoonan vuotuisen liikenteen. Valmistuttuaan Valmikin kansainvälinen lentoasema palvelee 6 miljoonaa matkustajaa. Rautatieaseman ja linja-autoaseman uudistamiseen on käytetty yli 450 miljoonaa rupiaa. Noin 10 000 miljoonaa rupiaa käytetään Ayodhyaan ja sen ympäristöön moottoriteiden ja nykyaikaisten teiden verkoston luomiseen.

Samoin avokätisiä investointeja tehdään sähköön, aurinkovoimaan sekä teiden, kuntien ja asuinkompleksien sähköistämiseen. Kehitysvirastot investoivat myös integroituihin matkailuprojekteihin, kuten basaariin, teemapuistoihin, laitureihin, ihmisen tekemiin saariin jne.

Hallituksen arvioiden mukaan Ayodhyaan tulee vuonna 2024 noin 54 miljoonaa kävijää. Vaikka ~ 70 % alkuperäisistä arvioista toteutuisi maassa, se tuo yllätyksiä Ayodhyan majoitussektorille.

Kasvun positiiviset vaikutukset tuntuvat myös muilla lähialueilla, kuten Basti, Sultanpur, Ambedkar Nagar, Amethi jne. tehden Ayodhyasta alueellisen nousun mestarin. Kun miljoonia turisteja tulee sisään, Ayodhya on riippuvainen lähialueista elintarvikkeiden, hyödykkeiden ja työvoiman suhteen.

Ayodhyan vieraanvaraisuus ja matkailuala on siivillä, sillä kaupungissa on tällä hetkellä noin 3 300 huonetta. Lisäksi on tulossa 76 uutta hotellia. Uusia projekteja kehitetään premium-, keskisuurten ja budjettihotellien välillä. IHCL, himoitettujen Taj-hotellien emoyhtiö, suunnittelee kolmea uutta itsenäistä projektia, joissa on yhteensä 400 huonetta. Muut suuret ravintolabrändit, kuten Radisson Blue, Hyatt, Lemon Tree, Wyndham jne., tekevät alueella suuria projekteja.

Myös budjettisegmentissä näemme ravintola-alan toimijoiden aggressiivisia investointeja. OYO:lla on käynnissä noin 50 hotelliprojektia, joissa on noin 1000 huonetta. Kehitysviranomaiset kannustavat myös vaihtoehtoisen vieraanvaraisuuden kehittämistä kotimajoitusten, vuokrahuviloiden, majatalojen jne.

Kiinteistöjen hinnat nousevat Ayodhyassa uusien projektien ja maakauppojen myötä. Sekä yksityiset että valtion ylläpitämät virastot suunnittelevat suuria lippukokoisia projekteja temppelikaupungissa.

Osavaltio kehittää Vasisthkkunjia, 70 hehtaarin integroitua asuntoprojektia NH 27:n yli, noin 8 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, yhteissijoituksella 2 200 miljoonaa rupiaa. Valtion ylläpitämä asuntohallitus, Awas Vikas, on myös ilmoittanut 1800 hehtaarin asuinhankkeesta, joka sisältää myös uskonnollisia, kaupallisia ja vieraanvaraisia ​​hankkeita.

Yksityisten toimijoiden joukossa The House of Abhinandan Lodha on ilmoittanut laajamittaisesta Sarayu-projektista, joka leviää 51 hehtaarin alueelle.

Koska Ayodhya on tärkeällä sijalla suurten yksityisen ja julkisen sektorin virastojen asialistalla, kiinteistöjen hinnat nousevat kaupungin reuna-alueilla ja sen ympäristössä. Axon Developersin tutkimuksen mukaan keskihinnat keskeisellä keskusalueella (3 kilometrin säteellä temppelistä) voivat ylittää 12 600 rupiaa neliöjalkaa kohti vuoteen 2029 mennessä.

Olemme äskettäin koonneet arviointiraportin Ayodhyan tulevaisuuden mahdollisuuksista keskittyen ensisijaisesti avainaloihin, kuten kiinteistö-, hotelli-, vähittäiskauppa jne. Jotkut arviointiraporttien keskeiset havainnot ovat

1. Nykyinen hinta Ayodhyan keskustassa (3 km:n säteellä temppelistä) on 6 050 Rs/neliöjalka ja voi nousta jopa 12 651 Rs/neliöjalkaa vuoteen 2029 mennessä. Hotellioperaattorit ovat kiinnostuneita alueesta.

2. Laajemmassa Ayodhyassa (3-8 kilometrin säteellä temppelistä) nykyiset kiinteistöjen hinnat ovat 3950 rupiaa/neliöjalka. Vuoteen 2029 mennessä se voi nousta jopa 7773 rupiaa/neliöjalkaa. Tämä alue on tarkoitettu asuin-, hyvinvointi-, ja vähittäiskaupan kehittämiseen.

3. Ayodhyan uloimmalla alueella (maaseudun reuna-alueet ja moottoritietä kohti) nykyinen hinta on 460 rupiaa/neliöjalka ja se voi olla 720 rupiaa/neliöjalka vuoteen 2029 mennessä. Tämä alue on potentiaalinen maaperä rakentamiselle, kakkoskodille, maatilamajoitukset jne.

4. Ayodhyan ympärillä olevan valmistusteollisuuden kehittämiseen on ilmoitettu yhteensä 77 000 rupian investoinneista. Se sisältää alat, kuten puolustus, lifestyle & sisustus, teknologia, paperit, juomat jne.

5. Ayodhyassa on meneillään 76 uutta vieraanvaraisuusprojektia. Tästä 5 tähden ja muut niihin liittyvät premium-huoneet muodostavat ~750 huonetta.

Vastuuvapauslauseke: Yllä esitetyt näkemykset ja tosiasiat ovat kirjoittajan omia. Ne eivät välttämättä heijasta Financialexpress.com-sivuston näkemyksiä.

Samankaltaiset artikkelit