7. palkkaprovisio: Dearness Allowance Hike pian. Tiedä, kuinka kuukausipalkka voi nousta festivaalien keskellä

7th pay commission DA hike news

7. Pay Commission Dearness Allowance Hike Viimeisimmät uutiset (18.9.2023): Koska festivaalikausi 2023 on alkanut Ganesh Chaturthi -juhlilla eri puolilla Intiaa, valtionhallinnon työntekijöille odotetaan pian tulevan juhlaherkku Dearness Allowance -vaelluksen muodossa.

Useat raportit ovat ehdottaneet, että keskushallinto voi nostaa työntekijöidensä DA-korkoa ja eläkeläisten Dearness Relief (DR) -korkoa 4%. Aiemmin kuitenkin odotettiin, että hallitus voi nostaa DA/DR-korkoa 3 prosentilla.

Jos 4 prosentin nousu tapahtuu, keskushallinnon työntekijöiden efektiivinen DA-aste nousee 46 prosenttiin nykyisestä 42 prosentista.

DA-prosentti on päätetty All India Consumer Price Index for Industrial Workers (AICPI-IW) -tietojen perusteella. Nykyinen kaava DA-koron päättämiseksi on 7. palkkakomission suosituksen mukainen. AICPI-IW-tietojen ja 7th Pay Commissionin suositteleman kaavan mukaan DA:n nousu voisi olla noin 4 %.

All India Railwaymen Federationin pääsihteerin Shiva Gopal Mishran mukaan odotettu DA-vaellus on kuitenkin vain 3 prosenttia. Lopullisen päätöksen asiasta tekee pääministerin johtama liittohallitus.

Hallituksen odotetaan ilmoittavan uudesta DA/DR-korosta, joka tulee voimaan 1.7.2023 alkaen tämän kuun loppuun mennessä tai lokakuun alussa.

Miten kuukausipalkka nousee?

Ymmärretään tämä esimerkin avulla. Oletetaan, että keskushallinnon työntekijä saa peruspalkkaa 25 600 rupiaa kuukaudessa. Nykyisellä 42 prosentin korolla tämä työntekijä on oikeutettu 10 752 Rs:n (42 % peruspalkasta) siunauslisään. Jos DA kuitenkin hyppää 46 prosenttiin, hän saa 11 776 rupiaa palkkiona, mikä nostaa hänen kuukausipalkkaansa 1024 rupiaa (11 776–10 752 rupiaa).

Viime vuonna hallitus ilmoitti, että DA-korotus astuu voimaan 1.7.2022 alkaen 28.9.

Samankaltaiset artikkelit