Kulta osoittaa joustavuutta, kun Yhdysvaltain keskuspankin yllätys herättää markkinoiden epävakautta

Gold market outlook

Yhdysvaltain keskuspankki oli odotetusti pitänyt korkonsa pysähdyksissä, mikä oli jo markkinoiden alennusta, mutta haukkamainen sävy, joka vakuutti osallistujille, että korot pysyvät korkeina paitsi maaliskuuhun 2024 asti, jolloin kaikki odottivat, myös syyskuuhun 2024 asti, mikä loukkasi tunteita ja näimme tasapuolisuuden. markkinat ja jalometalliharkot myyvät pois Yhdysvaltain dollarin ja Treasuryn tuottojen noustessa.

Suurin shokkiaalto oli se, että Federal Reserve etsii edelleen yhtä koronnostoa lisää tänä vuonna ja aikoo nyt toteuttaa vain kaksi koronlaskua ensi vuonna neljän sijasta. Tämä tarkoittaa, että amerikkalaiset ja yritykset voivat odottaa lainakustannusten pysyvän erittäin korkealla yli 5 prosentissa koko tulevan vuoden ajan. Tämä oli odottamatonta, ja kesti päivän ennen kuin se toteutui, kuten rahoitusmarkkinoilla nähtiin.

Yhdysvaltain 10 vuoden joukkovelkakirjalainan tuotto on nyt 4,49 %, korkeampi kuin lokakuussa 2007. Kun tarkastellaan osakemarkkinoiden ja hopean verilöylyä, kulta on pysynyt joustavana. Näimme korjauksia kullassa, mutta emme verrattuna osakkeisiin tai muihin perusmetalleihin. Huolimatta haukkamaisesta retoriikasta kulta kestää hyvin, kun todennäköisyys talouden romahtamiseen kasvaa. Suurin osa kullan hinnannoususta on jo huomioitu, mutta lopulta kielteiset talousuutiset saavat kullan hinnan nousemaan. Kultaa kohtaan on tällä hetkellä näennäisesti vähän institutionaalista kiinnostusta, ja myös fyysiset kultasijoitukset ovat heikkoja. Fed tavoittelee nyt yli 5 %:n korkoja 18 kuukauden aikana, mikä riittää pitämään 2000 dollarin suojan kullan hinnalla toistaiseksi.

Päivittäiseen kynttilänjalkakuvioon kulta oli tehnyt ’Bearish Belt Hold’ -kynttilänjalkakuvion, joka on luonteeltaan laskeva. Joten vastus on vahvistettu, mikä on korkea, kun laskeva vyökynttilä tulee noin 59 300. Selvästikin kullan on ylitettävä 59 300:n taso, jotta se suosii härkää. Huonona puolena on, että 58 000 on edelleen vakaa tuki, koska COMEXilla on 1 900 dollarin tuki. Elokuun puolivälistä lähtien kulta on vahvistunut välillä 58 400 – 59 600 ja pysyy sellaisena. Joten uusi suunta tulee vain, jos kulta onnistuu rikkomaan vaihteluvälin ylös- tai alaspäin. Tällä hetkellä kulta on neutraalissa trendissä ilman selkeää suuntaa.

Odottaisimme kullan tulevaa 58 500 vyöhykkeen ympärille, jossa voi mennä pitkälle 58 000 stoplossilla ja odotetulla tavoitteella 59 300. Vastaavasti, jos kulta onnistuu tulemaan noin 59 300 – 59 500, voi mennä lyhyeksi stoplossilla 59 800 ja odotetulla tavoitteella 58 600. Koska kullalla käydään kauppaa vaihteluvälillä, voidaan ottaa kantaa aina, kun kulta tulee vaihteluvälin ylä- tai alapäähän.

Samankaltaiset artikkelit