Rahasi: Älä lankea markkinointipeliin

investment news, investment in India, personal finance, finance news

Ihmiset eivät yleensä osta hyviä sijoitustuotteita, vaan ostavat tarinoita ja pakkauksia. Jos palveluntarjoaja sanoo ”se on hyvä osakerahasto”, se ei välttämättä houkuttele ihmisiä. Jos he sanovat, että ”se on osakerahasto, jota ohjataan omalla mallilla, joka on testattu epäsuotuisten markkinaolosuhteiden perusteella ja jonka tavoitteena on tuottaa ylivoimaista alfaa”, se kuulostaa houkuttelevalta. Koska ihmiset ovat luoneet markkinat odottaen tarinoita ja tunnuslauseita, valmistajat ovat tulleet täyttämään tämän tilan.

Tuotevakuudet – esitteet, esitteet, esittelyt jne. – valmistetaan tuotteen markkinointia/myyntiä varten. Ei siinä mitään vikaa. Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnan (Sebin) sääntelemien rahoitustuotteissa, esimerkiksi sijoitusrahastoissa, Sebi hyväksyy jokaisen tuotteen ennen lanseerausta. Tästä syystä markkinointivakuuksissa voidaan mainita vain hyväksytyt ominaisuudet.

Markkinointimateriaaleissa mainitut ominaisuudet ovat tuotteessa. Sinulle on tärkeää ymmärtää, tarvitsetko sitä, sopiiko se sinulle. Sinun ei pitäisi sijoittaa rahoitustuotteeseen vain siksi, että sen ominaisuudet ovat houkuttelevia
.
Kun vakuutusyhtiö tuo markkinoille yhden vakuutusmaksutuotteen, joka kasvaa 30 vuodessa seitsenkertaiseksi alkusijoituksen määrästä, se näyttää houkuttelevalta. Ymmärtääksesi tämän, sinun on laskettava yhdistetty vuositaso, joka saa sen kasvamaan seitsemän kertaa pääomaan verrattuna. Kun tämä tuote lanseerattiin, 30 vuoden valtion arvopaperin (valtion joukkovelkakirjalainan) tuotto oli korkeampi. Tätä ei mainita markkinointimateriaaleissa, että korkeamman turvatason instrumentti (valtion obligaatiot vakuutusyhtiöihin nähden) tarjoaa korkeamman tuoton.

Markkinasäätelijä on määritellyt tuoteluokat, jotka AMC:t voivat tuoda markkinoille. Uudemmat AMC:t ja vanhemmat AMC:t, joilla ei ole rahastoa tietyssä kategoriassa, voivat käynnistää uusia rahastoja, ja tekevät niin. Uuden rahastotarjouksen (NFO) ostamisessa ei ole mitään väärää, mutta tee se vain, jos se sopii sijoitusprofiiliisi ja vaatimuksiisi.

Osakemarkkinoilla johdannaiset ovat hyödyllinen segmentti hintojen selvittämisessä ja likviditeetin lisäämisessä. Toisaalta on ihmisiä, jotka tarjoavat ”kursseja” ja ”opastusta” johdannaiskaupassa sosiaalisessa mediassa.

Toisaalta Sebi tiedottaa, että yhdeksän tai 10 vähittäiskauppaa osakejohdannaisilla johtaa tappioihin.
Vaikka vähittäiskaupan osallistujat tekevät voittoa ilman välitystoimintaa ja kuluja, se on rajoitettu.

Sinun on ymmärrettävä, tarvitsetko johdannaiskauppaa.

Jos olet ammattilainen muulla alalla kuin rahoitussijoituksissa, tavoitteesi on kasvattaa varallisuuttasi pitkällä aikavälillä, etkä harrastaa päiväkauppaa. Sijoitustuotteissa jokaiselle tuotteelle on USP; valitse sopiva.

Samankaltaiset artikkelit