SCSS-koron ja talletusrajan nousut ovat varmistaneet eläkeläisparille 1366 rupiaa päivässä

SCSS news

SCSS-talletusrajan ja koron muutosten vaikutus vuonna 2023: Intian hallitus nosti SCSS:n (Senior Citizen Savings Scheme) talletusrajaa ja korkoa tänä vuonna. Heinä-syyskuun vuosineljännekselle SCSS-ohjelma tarjoaa 8,2 % korkoa, joka todennäköisesti pysyy ennallaan vuoden 2023-24 loka-joulukuun neljänneksellä (lue miksi).

Järjestelmä antaa nyt myös eläkeläisille mahdollisuuden tallettaa enintään 30 000 rupiaa henkilöä kohti viiden vuoden ajan. Tätä toimiaikaa voidaan jatkaa vielä 3 vuodella. Tehostettu talletusraja tarkoittaa, että eläkeläisparilla (aviomies+vaimo) voi olla erilliset SCSS-tilit nimissään ja molemmille tileille voi tallettaa 30 Rs.

Lisäksi eläkeläiset pariskunnat voivat käyttää tätä järjestelmää suojatakseen pääomaa samalla kun he ansaitsevat korkotuloja päivittäisiin tarpeisiin. Laskelmat osoittavat, että nykyisellä 8,2 prosentin korolla SCSS voi antaa eläkeläisille pariskunnille korkotuloa jopa 1366 rupiaa päivässä. Tässä on katsaus miten tämä toimii:

Mutta ensin oletetaan, että eläkeläispariskunta on sijoittanut kukin 30 000 rupiaa erillisiin SCSS-tileihinsä.

SCSS-laskin osoittaa, että 30 000 rupiaa yhdellä tilillä ansaitsee yhteensä 12,3 000 rupiaa viidessä vuodessa, mikä vastaa 2,46 000 rupiaa vuodessa viiden vuoden ajan.

SCSS-korkotulot hyvitetään kuitenkin tallettajan säästötilille neljännesvuosittain. Neljännesvuosittainen summa, joka hyvitetään 30 000 rupiaa vastaan, on 61 500 rupiaa. Tämä summa voidaan nostaa säästötililtä SCSS-tilinhaltijan niin vaatiessa. Molempien tilien neljännesvuosittaiset korkotulot ovat yhteensä 123 000 Rs (61 500 × 2). Päivittäin tämä summa on noin 1366 rupiaa päivässä (123 000/90 rupiaa).

Korkeampi talletusraja ja kohonnut korko ovat tehneet SCSS:stä yhden parhaista vaihtoehdoista äskettäin eläkkeelle jääneille työntekijöille, jotka haluavat sijoittaa suuren summan järjestelmään, joka paitsi suojaa pääomaa, myös antaa hyvän tuoton korkotulojen muodossa.

Onko sinulla kysyttävää SCSS:stä tai muista pienistä säästöohjelmista? Kirjoita osoitteeseen fe.money@financialexpress.com. Saamme niihin vastaukset asiantuntijoilta.

Samankaltaiset artikkelit