Juhlatunnelmaa valaisemaan Intian kiinteistöalaa entisestään

Festive cheer to further light up India’s realty sector

Juhlakausi on käsillä, ja Intian kiinteistöalan sidosryhmillä on tänä vuonna muutakin kuin loman iloa. Mikä on pitänyt maan toiseksi suurimman työllisyyssektorin kasvuvauhdin käynnissä aikana, jolloin globaalit taloudet horjuvat geopoliittisen jännitteen vaikutuksesta?

Intian kiinteistömarkkinoiden matka vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla on aivan huikea. Globaalista epävarmuudesta ja talouden heilahteluista huolimatta ala on osoittanut yllättävän suurta joustavuutta. Merkittävä tekijä tässä paluutarinassa on hallituksen suotuisa politiikka. Tukipolitiikka ei ole vain lisännyt kiinteistömarkkinoita, vaan myös tehnyt niistä houkuttelevampia sijoittajille ja asunnon ostajille.

RBI ansaitsee tunnustusta sen harkitusta päätöksestä pitää korot vakaana. Tämä siirto ei ole ainoastaan ​​tarjonnut vakaata taloudellista ympäristöä, vaan se on myös toiminut merkittävänä ilmapiirin vahvistajana alalla. Se korostaa keskuspankin sitoutumista talouden elpymiseen ja kestävyyteen.

Aikana, jolloin asuntojen kysyntä oli huipussaan, hintatrendit Intian suurissa kaupungeissa vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla tarjoavat vaikuttavan tarinan. Listan kärjessä on Gurugram, jonka hinta nousi merkittävästi 12 % vuoden takaisesta. Toisaalta kaupungit, kuten Chennai ja Mumbai, ovat osoittaneet vaatimattomampaa kasvua, 3 prosenttia. Yhdessä kahdeksan parhaan kaupungin keskimääräinen hinnannousu on 6 %, mikä vahvistaa investointimahdollisuuksien jatkuvaa houkuttelevuutta suurissa kaupunkikeskuksissa.

Lisäksi Hyderabad ja Pune ylläpitävät tasaista kasvua 5 prosentissa ja Pune 3 prosentissa, kun taas Kolkata pysyy tasaisena 6 prosentin hinnankorotuksella. Nämä suuntaukset heijastavat alueellisia eroja, kysynnän ja tarjonnan dynamiikkaa ja hintaherkkyyden vaikutusta investointipäätöksiin.

Intia haluaa suurempia ja parempia koteja, ja tämä trendi heijastuu kiinteistöjen lisääntyneessä kysynnässä, jonka lipun koko on 1 miljardia rupiaa tai enemmän. Vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla tämän segmentin markkinaosuus oli 24 %, kun se oli 16 % pandemiaa edeltävänä vuonna 2019. Mumbai on ollut hallitseva toimija tässä kategoriassa, ja lähes puolet myynnistä on keskittynyt tänne. Tämä segmentti on myös nähnyt merkittävää kasvua kaupungeissa, kuten Pune ja Hyderabad. Erityisesti kehittyvät markkinat, kuten Noida ja Faridabad, tunkeutuvat nyt premium-segmenttiin, houkuttelevat huomattavia rakentajia ja laajentavat näköaloja huippuluokan kiinteistöihin.

Vaikka kiinteistömarkkinat ovat noususuunnassa, ulkoiset tekijät, kuten geopoliittiset kysymykset ja maailmantalouden hidastuminen, häipyvät horisontissa. On tärkeää muistaa, että pitkät nousu- ja laskusyklet eivät ole alalle vieraita. Vuonna 2013 alkaneesta ja vuoden 2021 paikkeilla päättyneestä laskusuhdanteesta noussut ala odottaa nyt jatkuvaa kasvua. Ulkoisten tekijöiden tarkkailu on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää tietoon perustuvien sijoituspäätösten tekemiseksi.

Kiehtova muutos Intian kiinteistömaailmassa on Tier-2 kaupunkien nousu. Kaupungit, kuten Lucknow, Jaipur ja Indore, ovat nousseet lupaaviksi kohteiksi mahdollisille asunnonostajille. Pandemia on nopeuttanut tätä muutosta, joka ei vain kiihdyttänyt digitaalista käyttöönottoa, vaan myös nostanut kiinteistöhakuja verkossa. Tason 2 kaupungit ovat nyt siirtymässä uuteen kasvuvaiheeseen, ja kaupungit kuten Chandigarh, Ahmedabad, Pune ja Lucknow ovat todistamassa nopeaa verkkokiinteistöhakujen nousua.

Intian asuntosektorin institutionaaliset investoinnit ovat kokeneet huomattavan nousun viime vuosina. Tämä nousu heijastaa Intian kehittyvää taloudellista maisemaa, kasvavaa keskiluokkaa ja kiinteistöomaisuuden kasvavaa halua. Instituutiot, kuten pääomasijoitusyhtiöt, kiinteistösijoitusrahastot ja ulkomaiset suorat sijoittajat, hyödyntävät nyt Intian asuntosektorin mahdollisuuksia, ei vain suurilla suurkaupunkialueilla, vaan myös nousevissa Tier-2- ja Tier-3-kaupungeissa.

Nämä merkittävät investoinnit muokkaavat Intian kiinteistöalan tulevaisuutta. Nämä investoinnit edistävät rakennusteknologioiden ja kestävien asumisratkaisujen innovointia ja edistävät alan kokonaiskasvua.

Kun aloitamme juhlakauden, Intian kiinteistömarkkinat ovat toivon, joustavuuden ja mahdollisuuksien symboli. Suotuisan politiikan ja parantuneen kohtuuhintaisuuden yhdistelmä on luonut vaiheen huippuluokan kiinteistöjen valtavalle kasvulle.

Samankaltaiset artikkelit