Hongkongin SFC paljastaa hallinnossaan olevien ”epäilyttävien” kryptopörssien nimet

JPEX’s financial implications resulted in an estimated amount worth nearly 8 million

Securities and Futures Commission (SFC), Hongkongissa toimiva rahoitusviranomainen, on päättänyt puuttua hallinnoimaansa sääntelemättömään kryptovaluuttakauppaan, kuten Cointelegraph totesi.

Cointelegraphin mukaan SFC ilmoitti 25. syyskuuta 2023 paljastavansa kaikkien luvattomien virtuaalisten omaisuuserien kaupankäyntialustojen (VATP:n) nimet. Ymmärrettyjen tietojen mukaan tämän vaiheen tarkoituksena on antaa julkisille käyttäjille mahdollisuus tunnistaa sääntelemättömät VATP:t, jotka toimivat Hongkongissa. Uskotaan, että ”epäilyttävät VATP:t” -hakemisto on saatavilla sääntelyviranomaisten verkkosivustolla.

Cointelegraphin tietojen perusteella uudet suuntaviivat ovat tulleet voimaan nykyisen JPEX-skriptivaihtoskandaalin vuoksi. Raporttien mukaan JPEX:ää syytetään toimintojen edistämisestä Hongkongissa, koska sillä ei ole lisenssiä. SFC:n valvontajohtaja Christopher ”Kit” Wilson mainitsi, että sidosryhmiä koskevien ”väittelevien” toimien ja tietopyyntöihin annettujen epämiellyttävien vastausten vuoksi JPEX lisättiin hälytyslistalle heinäkuussa 2022.

”Kesäkuussa 2023 AMLO (Anti-Money Laundering Ordinance) tuli täysimääräisesti voimaan. Tuolloin täytäntöönpano aloitti virallisemman petostutkinnan. Tutkinnan tuloksena annoimme virallisen varoituksen 13. syyskuuta ja siirtimme asian poliisille”, Wilson tarkensi.

Lisäksi Cointelegraph totesi, että JPEXin taloudelliset vaikutukset johtivat arviolta lähes 178 miljoonan dollarin arvoon, ja paikallispoliisi on vastaanottanut yli 2 200 syytöstä asiakkailta, joita asia koskee. Lähteet viittaavat siihen, että poliisi on kutsunut kuulusteluihin 11 henkilöä, JPEXin työntekijöitä, kryptovaikuttajia ja YouTubereja.

Samankaltaiset artikkelit