Aiemmin dominoinut NFT-markkinapaikka OpenSea mainostaa eriytymistä vetäytymisen jälkeen – Digital Transformation News

NFT marketplaces such as Blur and Tensor have also gained traction

Kryptotalven loppua ovat ennustaneet tokenien hintojen nousu ja Bitcoin-pörssirahastojen kauan odotettu hyväksyntä. Mutta digitaalisen omaisuuden universumin keskeinen segmentti on jäänyt jälkeen, vaikka se on aiemmin ollut yksi alan kuumimmista kulmista.

Ei-korjattavat rahakkeet, jotka perustuvat lohkoketjuun ja edustavat ainutlaatuista omistusta resursseihin, kuten kuviin tai jopa fyysisiin esineisiin, maailmanlaajuinen myynti putosi viime vuonna 63 prosenttia 8,7 miljardiin dollariin dataseuraajan CryptoSlamin mukaan. Tämä on jopa silloin, kun volyymi yli kolminkertaistui 918 miljoonaan dollariin loka-marraskuussa. Samaan aikaan alan kellokello Bitcoin nousi lähes 160 % vuonna 2023. Se on jyrkkä muutos verrattuna siihen, kun useiden miljoonien dollarien NFT-myynti auttoi määrittelemään kryptohärjen markkinat vuonna 2021. Bored Ape Yacht Clubin kaltaisista kokoelmista tunnetut rahakkeet laskutettiin hauska, helppokäyttöisempi tapa valtavirran kuluttajille käyttää kryptoa, sekä tilasignaali niille, jotka haluavat pudottaa pieniä omaisuuksia sarjakuvaapinaan saadakseen siitä Twitter-profiilikuvansa. X, sosiaalisen median alusta, joka tunnettiin aiemmin nimellä Twitter, lopetti NFT-profiilikuvien tuen viime viikolla.

Devin Finzerille, NFT-markkinapaikan OpenSean toimitusjohtajalle, on järkevää, että teollisuudessa ei pidetä NFT:tä vain keräilykuvina. Hän sanoo katsovansa muutakin kuin myyntilukuja määritellessään NFT-teollisuuden ja oman yrityksensä menestystä. ”Yksi asioista, joista olemme olleet eniten innoissamme, ei välttämättä ole se, kuinka saat suurimman äänenvoimakkuuden, vaan pikemminkin se, kuinka rakentaa NFT:n houkuttelevimmat käyttötapaukset”, hän sanoi haastattelussa. New Yorkissa sijaitseva OpenSea oli ollut hallitsevin NFT-markkinapaikka kryptohärkämarkkinoiden aikana, ja sen arvo oli 13 miljardia dollaria kerättyään 300 miljoonaa dollaria tammikuussa 2022.

Mutta viimeisimmän kryptotalven alettua startup-yrityksen omaisuutensa kukoisti. Elokuussa OpenSean entinen tuotepäällikkö tuomittiin sisäpiirikaupoista, ja yritys sai kovaa kritiikkiä NFT-tuottajien pakollisten rojaltien poistamisesta alustallaan. Startup irtisanoi 50 prosenttia henkilöstöstään marraskuussa, ja uudemmat tulokkaat, kuten Blur, OKX NFT Marketplace ja Magic Eden, ovat julkaisseet huomattavasti enemmän kaupankäyntiä kuin OpenSea viimeisen 30 päivän aikana kryptotietojen seurantaohjelman DappRadarin mukaan. Kysyttäessä muuttuvasta trendistä Finzer sanoi, että ”kaupankäyntimäärät voivat toisinaan olla hieman harhaanjohtavia”, koska jotkut markkinapaikat kannustavat toimintaansa alustoillaan käyttämällä palkkiona omaa merkkiään. ”Meillä ei ole tapana keskittyä liikaa lyhyen aikavälin markkinadynamiikkaan”, lisäsi Finzer, joka oli yksi OpenSean perustajista vuonna 2017.

Sen sijaan yritys työskentelee OpenSea 2.0 -alustan päivityksen parissa, jonka Finzer sanoi tarjoavan käyttäjille paremman käyttökokemuksen ja paremman erottelun NFT-luokkien välillä sitä mukaa, kun tokeneille kehittyy enemmän käyttötapauksia. Hän sanoi, että tällä hetkellä NFT:t näytetään samoin OpenSeassa ja muilla alustoilla, olivatpa ne pelimerkkejä tai tapahtumalippuja. ”Haluamme todellakin markkinapaikan käyttöliittymän, joka voidaan räätälöidä paremmin jokaiseen käyttötapaukseen”, hän sanoi ja huomautti, että OpenSea pyrkii näyttämään lippujen NFT:t kalenterissa ja lajittelemaan niitä päivämäärän mukaan.

NFT-markkinapaikat, kuten Blur ja Tensor, ovat myös saaneet vetovoimaa tarjoamalla heidän mukaansa ammattimaisempaa kaupankäyntikokemusta, jossa käyttäjät voivat hyötyä nopeista hinnanmuutoksista. Finzer sanoi, että OpenSean päivitys helpottaa asiakkaiden pääsyä sen ammattimaiseen kaupankäyntialustaan ​​ja vaihtamista ”keräilynäkymän ja edistyneemmän näkymän” välillä. Hän sanoi, että yritys on myös parantanut väärennettyjen NFT-kokoelmien ja haitallisten URL-osoitteiden havaitsemista – huijaukset, joissa käyttäjät yhdistävät lompakkonsa haitallisiin verkkosivustoihin ja sitten heidän krypto- ja NFT-verkkonsa varastetaan, ovat vaivanneet alaa. Finzer kieltäytyi kommentoimasta sitä, onko yritys lopettanut vaadittavat rojaltit NFT-tekijöiltä tai aikooko OpenSea palauttaa pakollisen rojaltiohjelman tulevaisuudessa.

Mitä tulee muihin trendeihin, Finzer on seurannut Solana-lohkoketjun kasvavaa käyttöä NFT:issä sekä Ordinalsin kasvavaa suosiota, jotka ovat Bitcoin-lohkoketjun NFT-kaltaisia ​​resursseja. Hän sanoi olevansa edelleen optimistisin Ethereumin suhteen NFT:n suosituimpana lohkoketjuna, varsinkin kun otetaan huomioon, että sen 2-kerroksen ketjut ovat auttaneet tekemään transaktioista halvempia ja nopeampia. Vaikka ETF-hulluus vauhditti Bitcoinin hinnannousua, hän ei pidä lohkoketjua tärkeänä NFT-vaihtoehtona eteenpäin. ”Uskon todellakin, että Bitcoinille rakennettavat sovellukset rajoittuvat todennäköisesti taidetyyppisiin käyttötapauksiin verrattuna monipuolisempiin asioihin”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit