Maailmanlaajuiset sääntelijät arvioimaan, tarvitaanko lisää kryptosuojauksia – Digital Transformation News

Regulators should assess whether these measures stop risks from crypto being amplified across the financial system, the report said

Lisää toimenpiteitä saatetaan tarvita estääkseen FTX:n kaltaisten monimutkaisten kryptoyritysten räjähdysten horjuttamasta laajempaa rahoitusjärjestelmää, globaali Financial Stability Board (FSB) sanoi tiistaina.

FSB, joka yhdistää G20-maiden sääntelijöitä, keskuspankkeja ja valtiovarainministeriön virkamiehiä, sanoi kryptomarkkinoiden kuohunnan viime vuonna, kun FTX romahti, korosti kuinka ”monitoimiset” kryptoyritykset, jotka yhdistävät kaupankäynnin ja muut toiminnot, voivat pahentaa haavoittuvuuksia. Haavoittuvuudet ovat samanlaisia ​​kuin perinteisessä rahoituksessa, mukaan lukien vipuvaikutus, likviditeetin epäsuhta, teknologia ja toiminnalliset haavoittuvuudet, FSB sanoi raportissaan.

”Näitä haavoittuvuuksia pahentavat entisestään tehokkaan valvonnan ja toiminnan avoimuuden puute, huonot tiedot tai ei lainkaan tiedot ja eturistiriidat”, se sanoi. Todisteet viittaavat siihen, että uhka laajemmalle rahoitusvakaudelle ja taloudelle on tällä hetkellä rajallinen, se lisäsi. FSB ja IOSCO, maailmanlaajuinen arvopaperivalvontajärjestö, ovat jo tänä vuonna julkaisseet korkean tason suosituksia kryptotoiminnan valvonnasta.

Raportin mukaan sääntelyviranomaisten tulisi kuitenkin arvioida, estävätkö nämä toimenpiteet riittävästi krypton lisääntymisen riskiä rahoitusjärjestelmässä. ”Lisätyötä saatetaan tarvita rajat ylittävän yhteistyön ja tiedonvaihdon tehostamiseksi ja raportissa havaittujen tiedonpuutteiden korjaamiseksi”, FSB sanoi.

Samankaltaiset artikkelit