Säännösten on tuettava innovaatioita: RBI:n varakuvernööri Rajeshwar Rao – Banking & Finance News

RBI, banking regulations, regulatory framework, banking news, RBI deputy governor Rajeshwar Rao, Rajeshwar Rao

Sääntelykehys on määriteltävä uudelleen siten, että se tukee innovaatioita, Intian keskuspankin (RBI) varapääjohtaja Rajeshwar Rao sanoi puheessaan torstaina.

”Innovaatiot ja yhteistyöt on harkittava hyvin, riskit on analysoitava kunnolla ja lieventämissuunnitelmat on laadittava ennen kuin niitä tarjotaan asiakkaille”, hän sanoi Intian kauppa- ja teollisuuskamarien liiton ja Intian pankkiliiton järjestämässä tilaisuudessa. .

Rao valaisi puheessaan joitakin muutoksia, joita pankkiala saattaa kokea seuraavan vuosikymmenen aikana.

Aluksi pankit siirtyvät sektorikohtaisesta ekosysteemilähestymistapaan, jossa ne tarjoavat ydinpankkitoiminnan lisäksi monipuolisia palveluita.

”BaaS-mallin ansiosta pankkien on toimittava tasaisesti ja hiljaisesti, joten pankkien on toimittava osana suurempaa ekosysteemiä, jossa on paljon ja erilaisia ​​ei-pankkitoimijoita”, Rao sanoi ja lisäsi. että monet näistä muutoksista ovat jo näkyvissä.

Toiseksi Raon mielestä pankkitoiminnasta tulee ”hyperpersonoitua” ensi vuosikymmenellä, jolloin se uppoaa kaikkiin asiakkaiden käyttämiin tuotteisiin ja palveluihin. Pohjimmiltaan tämä merkitsee siirtymistä pois ”eristetyistä palvelutarjouksista”.

Kolmanneksi lainatuotteet suunnitellaan erityisesti palvelemaan homogeenisia asiakasryhmiä, kuten pk-yrityksiä, naisia, eläkeläisiä ja milleniaaleja. Näin ollen menestyvien pankkien ydinvahvuus olisi asiakassegmenttikohtainen, Rao sanoi.

Tällä hetkellä pankkien tase on erillään saamispuolella lainoihin ja velkapuolella talletuksiin. Rao uskoo, että tämä saattaa nähdä muodonmuutoksen tulevina päivinä.

”On mahdollista, että asiakkaiden mieltymykset voivat tulevaisuudessa siirtyä passiivisista säästämistuotteista, kuten kiinteä talletus, esoteerisempiin ja markkinasidonnaisiin sijoitustuotteisiin”, hän sanoi ja lisäsi, että vaihtoehtoiset keinot kilpailevat tallettajien rahojen hyödyntämisestä paremman talletuksen vuoksi. palautukset ja rahoitussupersovellus, joka vastaa kaikkiin taloudellisiin tarpeisiin, voi tulla normi.

Tällaisessa skenaariossa sekä pankkien että RBI:n olisi keskitettävä prioriteetit uudelleen riskienhallinnan näkökulmasta.

Vaikka RBI saattaa joutua tarkastelemaan uudelleen likviditeetin ja markkinariskin riskienhallintakehyksiä, talletuskeskittymien aktiivinen seuranta ja rahoituslähteiden hajautus voi tulla pankeille avainasemassa.

Aikana, jolloin asiakkaita uhkaavat teknologian aiheuttamat petokset, kuten petolliset sovellukset, yksityisyyden loukkaukset ja syväväärennökset, pankkialan on keskityttävä kyberturvallisuuden vahvistamiseen ja kyberpetosten ehkäisyyn hyperpersonoidussa ja teknologiapankkiympäristössä.

Rao sanoi, että avaintekijä asiakkaiden suojelemisessa on tarjota heille tehokas, nopea ja kustannustehokas valitusmekanismi.

”Haluamme ehdottomasti nähdä johtokuntien ja ylimpien johtajien vakavampaa ajattelua ja aikomuksia valitusten käsittelyn laadusta sen sijaan, että vain valvoisimme TAT:ta ja MIS:ää valituksista”, hän sanoi.

Lisäksi taulujen tulee varmistaa, että niiden tukiasemat – konttorit, nettisivut ja sovellukset ovat käyttäjäystävällisiä ja käteviä erityistarpeita omaaville asiakkaille.

Samankaltaiset artikkelit