BSE julkaisee uudet ohjeet pk-yritysten siirtymisestä emolevylle – Market News

SME, BSE, bombay stock exchange, SME platform, NCLT,

BSE on ottanut käyttöön uudet suuntaviivat pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka haluavat siirtyä pk-alustaltaan emolevyyn, jolloin hakijan nettovarallisuuden on oltava vähintään 15 biljoonaa kahden edellisen tilikauden aikana. Ohjeiden mukaan hakijayrityksen on oltava listattu pk-yritysfoorumiin vähintään kolmen vuoden ajan. Lisäksi heillä on oltava 250 julkista osakkeenomistajaa ennen kuin he siirtyvät emohallitukseen. Lisäksi pk-yrityksellä tulisi olla positiivinen liikevoitto vähintään kahdella kolmesta tilikaudesta ja positiivinen tulos verojen jälkeen (PAT) välittömästi siirtymishakemuksen pörssille jättämisen tilikaudella.

”Hakijan nettovarallisuuden tulee olla vähintään 15 miljoonaa rupiaa kahdelta edelliseltä kokonaiselta tilikaudelta”, BSE sanoi kiertokirjeessä. Lisäksi hakijan maksetun oman pääoman tulee olla yli 10 miljoonaa rupiaa ja markkina-arvon tulee olla vähintään 25 miljoonaa ruplaa.

Muiden parametrien ohella hakijayrityksen ei olisi pitänyt saada yhtään lakkauttamista koskevaa vetoomusta, jonka National Company Law Tribunal (NCLT) on hyväksynyt, eikä yritystä vastaan ​​olisi pitänyt ryhtyä olennaisiin sääntelytoimiin viimeisen kolmen vuoden aikana, kuten kaupankäynnin keskeyttäminen pk-yritystä vastaan. ja sen edistäjät mistä tahansa pörssistä.

Pääomamarkkinoiden sääntelyviranomainen Sebi ei myöskään saisi estää hakijayhtiötä, sen edistäjiä ja sen tytäryhtiötä. Pörssi myös muutti erikseen pk-alustalle listautumisen kelpoisuusehtoja. Uudet ohjeet tulevat voimaan 1.1.2024 alkaen, BSE sanoi. Tähän mennessä 464 yritystä on listattu BSE SME -alustaan, joista 181 on siirtynyt emolevyyn, alustan tiedot osoittivat. Huippupörssit – BSE ja National Stock Exchange (NSE) – lanseerasivat maaliskuussa 2012 pk-yrityksille omistetut alustat mahdollistaakseen näiden yritysten listautumisen ja auttaakseen niitä keräämään omaa pääomaa kasvua ja laajentumista varten kustannustehokkaalla tavalla.

Samankaltaiset artikkelit