Miksi kannattaa harkita momentum-sijoittamista? Näin voit käyttää tätä strategiaa sijoittamiseen – CaFE Invest News

Momentum investing

Kirjailija: Chintan Haria

Intian talous on ollut vakaalla pohjalla yhtenä maailman nopeimmin kasvavista maista. Kolmannen vuosineljänneksen BKT:n kasvu oli huikeat 8,4 % ja sen odotetaan olevan 7,6 % vuosina 2023–2024, mikä on yksi maailman parhaista. RBI ja useat kansainväliset virastot ennustavat 7 prosentin kasvua kuluvalle tilikaudelle. Kasvuvauhti näyttää olevan Intian eduksi.

Projisoi tämä ilmiö osakemarkkinoille, ja Intia on vauhdikas globaaleilla markkinoilla. Samoin meillä on osakkeita, jotka ovat nähneet jatkuvan hintakehityksen aiemmin, ja jotkut jatkavat todennäköisesti samalla radalla.
Yksi tapa pelata momentum-strategiaa on tekijäpohjainen tai älykäs beta-sijoittaminen, jolla on vauhtia avainsuodatin osakkeiden valinnassa. Momenttisijoittamisen ideana on, että joukko voittavia osakkeita pärjäisi hyvin myös lähitulevaisuudessa. Tämä osakepaketti vaihtelee ajan myötä, mutta altistuminen oikeaan tahtiin osakkeille voi olla erittäin palkitsevaa koko salkun kannalta. Yksi helpoimmista tavoista sijoittaa momentum-nimiin on sijoittaa Nifty 200 Momentum 30 -indeksiin. Tämän indeksin perusteella sekä ETF- että indeksirahastoreitit ovat sijoittajien saatavilla.

Hyötyä hintatrendistä

Yleisesti ottaen momentum on ilmiö, jossa osakekurssimuutosten trendit todennäköisesti jatkuvat. Joten osakkeet, jotka ovat viime aikoina menestyneet hyvin, jatkavat todennäköisesti parempia tuloksia ja päinvastoin. Sellaiset tekijät kuin osakkeiden 6 kuukauden ja 12 kuukauden hintavaihtelut volatiliteetilla oikaistuina otetaan huomioon vauhtikuviota päätettäessä.
Siksi momentum-sijoittaminen näyttää hyötyvän markkinoiden epävakaudesta ottamalla lyhytaikaisia ​​positioita nouseviin osakkeisiin ja poistumalla niistä heti, kun on merkkejä heikkenevästä hintatrendistä. Sijoittaja siirtyy sitten toiseen osakkeisiin, jotka osoittavat vauhtia.

Nifty 200 Momentum 30 -indeksi on sijoittajille hyvä vaihtoehto hyödyntää vauhtia, vaikkakin passiivisesti. Indeksi koostuu 30 osakkeesta, jotka on valittu Nifty 200 -universumista.
Nyt Nifty 200:ssa on 100 suuren ja 100 keskisuurten yhtiöiden osaketta, jotka ovat erinomainen monipuolinen yhdistelmä yrityksiä. Vain osakkeilla on vähintään vuoden listaushistoria ja ne ovat kaupankäynnin kohteena tulevaisuudessa, ja optiosegmentit ovat kelvollisia sisällytettäväksi momentum-indeksiin. Valitut osakkeet perustuvat normalisoituun liikemäärään. Tämä pistemäärä saadaan sekoittamalla 50 % osakkeen 12 kuukauden hintatuotosta 50 %:iin 6 kuukauden hintatuotosta, ja sitä oikaistaan ​​volatiliteetilla. 30 parhaan osakkeen luettelosta valitaan paremmin normalisoidut liikemäärät.

Painokatto pidetään 5 %:n tai 5x osakkeen vapaasti kelluvan markkina-arvon alimpana. Indeksin osatekijät tarkistetaan joka vuosi kesä- ja joulukuussa.

Koska vertailuindeksiä tekevien osakkeiden joukko sekoitetaan ajoittain, mahdollisuudet voittaa voittopaketista kasvavat. Esimerkiksi momentum-indeksin painoarvo kasvoi IT- ja terveydenhuollon osakkeilla vuoden 2020 lopulla, kun niillä meni erittäin hyvin, ja rahoituspalveluihin vuoden 2022 lopulla, jolloin tämä segmentti menestyi paremmin. Nifty 200 Momentum 30 -indeksi on menestynyt paljon paremmin kuin Nifty 200 -indeksi lyhyellä, keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä.

Kolmen ja viiden vuoden aikana momentumiindeksi on tuottanut 7-10 prosenttiyksikköä enemmän kuin Nifty 200.
Nifty 200 Momentum 30 on myös alhaisempi arvostuksissa mitattuna hinta-voittokertoimella ja sen osinkotuotto on korkeampi kuin Nifty 200 -indeksillä.

Sijoittajat voivat valita ETF-reitin Nifty 200 Momentum 30 -indeksiin sijoittamiseen. Ne, joilla ei ole demat-tiliä, voivat sijoittaa tähän strategiaan indeksirahastoreitin kautta.

Samankaltaiset artikkelit