Hongkongin krypto-työntö saa tylyn varoituksen, kun luotain puhkeaa

Reportedly, JPEX has been issuing statements since the SFC warning

Kryptokiista on puhjennut Hongkongissa kaupankäynnin alustan tutkinnan keskellä, joka on ansainnut sosiaalisen median vaikuttajia ja vapauttanut kritiikkiä keskeistä sääntelyviranomaista vastaan.

Hongkongin poliisi ja markkinoiden sääntelyviranomaiset käsittelevät viimeaikaisia ​​pidätyksiä kryptoalustaa JPEX vastaan, kaupungin toimitusjohtaja John Lee sanoi viikoittaisessa lehdistötilaisuudessa tiistaina. Skandaali, joka on kulunut vain kolme kuukautta digitaalisten omaisuuserien uuteen järjestelmään, viittaa siihen, että Hongkongin tavoite kryptokeskuksen luomisesta ei onnistu sujuvasti.

JPEXin ongelmat nostavat jälleen valokeilaan salausmaailman sääntely- ja oikeudellisiin välienselvittelyihin, jotka ovat yrittäneet tuoda esiin lohkoketjuteknologian potentiaalia. Digitaalisten omaisuuserien markkinat ovat saavuttaneet vain vaatimattoman elpymisen viime vuoden 1,5 biljoonan dollarin tappiosta FTX:n kaltaisten korkean profiilin räjähdysten ja Yhdysvaltain sääntelyn puristamisen jälkeen pörsseissä, kuten Binancessa. Vaikka krypton C-sarja väittääkin etsivänsä Aasiasta alan elpymistä, ainakin Hongkongissa on toistaiseksi niukasti todisteita merkittävistä investointisuunnitelmista.

Kesäkuussa käyttöön otetun uuden digitaalisten omaisuuserien järjestelmän mukaan yksityissijoittajat voivat käydä suhteellisen kapeaa kaupankäyntiä, mikä rajoittaa vaihtomahdollisuuksia. Hongkongin sääntelyviranomainen on keskittynyt karsimaan huonoja käytäntöjä suojellakseen sijoittajia ja selkeyttääkseen yrityksiä. Dubaissa pääkonttoriaan pitävä JPEX on suhteellisen pieni alusta, joka on ollut kovassa markkinointiharrastuksessa viime kuukausien aikana ja se on houkutellut paikallisia tähtiä ja sosiaalisen median vaikuttajia.

Arvopaperi- ja futuurikomissio varoitti viime viikolla yleisöä, että JPEX on sääntelemätön yhteisö, joka on ensimmäinen, joka nimettiin uuden lisenssijärjestelmän mukaisesti. Seuraavina päivinä raporteissa on väitetty, että JPEX on nostanut hallintomaksuja niin korkeiksi, että se estää tehokkaasti käyttäjien omaisuuden nostamisen. Hongkongin poliisin mukaan JPEX:stä tehtiin yli 1 400 valitusta paikalliselle poliisille, joiden arvo oli miljardi Hongkongin dollaria (128 miljoonaa dollaria). Kuusi ihmistä pidätettiin maanantaina, ja heitä epäillään ”petoksen salaliitosta”, poliisi sanoi.

JPEX on antanut tiukkoja lausuntoja SFC-varoituksen jälkeen väittäen, että alustaa vastaan ​​tehdyt toimet hylkäsivät Hongkongin Web3-unelman. Maanantaina se arvosteli sääntelijää käytännöistä, jotka häiritsevät markkinoiden järjestystä, ilmaisten ”äärimmäisen pettymyksen”. JPEX ei vastannut kommentteja pyytäviin sähköposteihin.

Samankaltaiset artikkelit