Kaikki katseet Fedin päällikkö Powelliin Jackson Holen vuosisymposiumissa tällä viikolla

Jackson Hole Annual Symposium, Fed Chief, Powell, speaks, inflation, interest rate, economy

On elokuun loppu, mikä tarkoittaa, että olemme matkalla Jackson Holeen Kansas Cityn keskuspankin vuosittaiseen symposiumiin, johon osallistuu huippukeskuspankkiiria ympäri maailmaa. Ja kuten tavallista, kaikki ihmettelevät erityisesti, mitä Fedin puheenjohtajalla Jerome Powellilla – jonka odotetaan puhuvan perjantaiaamuna – voi olla sanottavaa.

Yhdysvaltain keskuspankki julkaisi juuri pöytäkirjan heinäkuun politiikkakokouksestaan, ja ennätys osoitti, että useimmat Fedin virkamiehet näkivät tuolloin merkittävän inflaation kiihtymisen riskin, mikä puolestaan ​​saattaa vaatia vielä lisää kiristämistä. Toisaalta kaksi kannatti myös pitokorkojen pysymistä tasaisena, mikä merkitsi ensimmäistä todellista vihjettä erimielisyyksiin tulevasta tiestä, jonka olemme nähneet pitkään aikaan.

Kokouksen jälkeen keskeiset tietopisteet ovat osoittaneet, että hinta- ja palkkapaineet ovat edelleen hälvenneet, minkä pitäisi tukea koronkorotusten lopettamista. Mutta olemme myös nähneet jatkuvaa voimakkuutta työmarkkinoiden aktiivisuutta ja kulutusta kuvaavissa indikaattoreissa, mikä saattaa pitää päätöksentekijät levottomina inflaation jatkuvan hiljentymisen näkymistä.

Selkeys siitä, kuinka Powell saattaa punnita näitä kehitystä, on kriittinen kysymys. Tämän lisäksi kaikki vihjeet siitä, kuinka keskuspankki saattaisi ajatella koronlaskusuunnitelmaa vuonna 2024, saavat myös paljon huomiota. Muussa tapauksessa osallistujat nauttivat huumaavista keskusteluista ”Globalin talouden rakenteellisista muutoksista”, joka on tämän vuoden retriitin virallinen teema.

”Odotamme Powellin saavuttavan tasapainoisemman sävyn Wyomingissa vihjaten kiristyssyklin päättymiseen ja korostaen tarvetta pitää korkotaso korkeammalla pidempään”, Anna Wong, Stuart Paul ja Eliza Winger sanoo.

Jackson Holen lisäksi Yhdysvaltain taloustietokalenteri on kevyt ja sisältää raportteja aiemmin omistettujen asuntojen myynnistä, uusien asuntojen ostoista ja kestotavaratilauksista.

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Christine Lagarde puhuu Jackson Holessa perjantaina – ja kaikki keskittyivät mahdollisiin vihjeisiin siitä, mitä voisi tapahtua syyskuussa. Heinäkuussa hän sanoi, että sekä uusi koronnosto että pito ovat mahdollisia. Ekonomistit luottavat ensimmäiseen, kun taas markkinat ovat vähemmän vakuuttuneita.

Kiina laski ensisijaisia ​​lainojaan maanantaina sen jälkeen, kun keskuspankki päätti viime viikolla leikata keskipitkän lainan lainakustannuksia. Alhaisemmat korot voivat auttaa Pekingiä tukemaan talouttaan, mutta epäilyksiä niiden mahdollisesta tehokkuudesta ilman laajempien elvytystoimien käyttöä, kun kulutus hidastuu, investoinnit laskevat ja työttömyys nousee.

Kiinan keskuspankki ja maan rahoitus- ja arvopaperimarkkinaviranomaiset kehottivat lisäämään lainoja talouden tukemiseksi ja leikkaamaan paikallishallinnon joukkolainariskejä sunnuntain lausunnon mukaan.

Samankaltaiset artikkelit